Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Κατασταση εκτακτης αναγκης και στρατος στην Ισπανια εναντια σε απεργους


Κατασταση εκτακτης αναγκης και στρατος στην Ισπανια εναντια σε απεργους
Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων της Ισπανίας ανέλαβαν από τα ξημερώματα τη ρύθμιση της εναέριας κυκλοφορίας στα αεροδρόμια της χώρας, προκειμένου να αποκατασταθεί η αεροπορική κίνηση.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να τηρήσει σκληρή γραμμή απέναντι στους ελεγκτές, ξεκαθαρίζοντας ότι όποιος δεν προσέλθει στην εργασία του το Σάββατο, θα αντιμετωπίσει βαριά ποινή φυλάκισης.

Το πρωί συνεδρίασε εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο κήρυξε εθνική «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Βάσει του Συντάγματος, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αιχμής όπως οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οφείλουν να προσέλθουν στην εργασία τους, σε διαφορετική περίπτωση αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως και 10 ετών.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εγκατέλειψαν ξαφνικά τις θέσεις τους το απόγευμα της Παρασκευής, γεγονός που προκάλεσε το κλείσιμο μεγάλου μέρους του ισπανικού εναέριου χώρου και χάος σε μεγάλα αεροδρόμια.

Τουλάχιστον 250.000 επιβάτες δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν, ενώ ακυρώθηκαν τουλάχιστον 2.000 πτήσεις

Σύμφωνα με την Ισπανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας AENA, το 70% των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους ή δεν προσήλθαν χωρίς προειδοποίηση.

Η κινητοποίηση έλαβε χώρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει με νόμο νέα ωράρια εργασίας.

Οι ελεγκτές βρίσκονται σε διένεξη με το υπουργείο Μεταφορών και την AENA για μισθολογικά και άλλα εργασιακά ζητήματα εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες άνδρες των Ένοπλων Δυνάμεων ανέλαβαν καθήκοντα στους πύργους ελέγχους των αεροδρομίων Μπαράχας (Μαδρίτη) και Ελ Πρατ (Βαρκελώνη), όπως και σε μικρότερα περιφερειακά αεροδρόμια στα Κανάρια Νησιά και τις Βαλεαρίδες.

Η ισπανική εισαγγελία άρχισε έρευνα για την απεργία και η αστυνομία κατέγραφε τα ονόματα και άλλα προσωπικά δεδομένα απεργών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε ξενοδοχείο της Μαδρίτης.

Πάντως, η Iberia και η ιρλανδική Ryanair ανακοίνωσαν ότι ματαίωσαν όλες τις πτήσεις τους από και προς την Ισπανία.

Η Iberia ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι ματαιώνονται όλες οι πτήσεις της μέχρι την Κυριακή 0700 (ώρα Ελλάδος), ενώ η Ryanair θα αναρτήσει νεότερη απόφασή της στην ιστοσελίδα της στις 2030 (ώρα Ελλάδος).
πηγή: Indymedia

Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ ΣΕ ΝΕΑ ΦΑΣΗ

«Το αδιέξοδο των μέτρων διάσωσης του κεφαλαίου που πήραν διάφορα κράτη δυνάμωσαν τους όρους «διάλυσης της παλιάς τάξης πραγμάτων» κι ανάπτυξε τους πολιτικούς όρους για μια επαναστατική κρίση.»
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!
HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου