Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Το Κράτος πυροβολεί με πλαστικές σφαίρες στη Κερατέα

γράφει ο risinggalaxy (από μαρτυρίες κατοίκων και ρεπορτάζ της σημερινής Ελευθεροτυπίας), οι φωτογραφίες είναι του Σπύρου Τσακίρη από το http://spyrostsakirisphoto.blogspot.com/

Πλαστική σφαίρα, από αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στην Κερατέα

Μέτα από τη πρωτοφανή αντίσταση που συνάντησε το Ελληνικό Ιδιωτικό-Κράτος του Μπόμπολα και των άλλων δημοκρατικών δυνάμεων, όλοι όσοι ασχολούνται λίγο παραπάνω με θέματα καταστολής το περίμεναν. Οι δυνάμεις κατοχής έβαλαν κατά των κατοίκων με πλαστικές σφαίρες, οι οποίες “υποτίθεται” είναι παράνομες. Αν και το να μιλάμε για την όποια “δικαιοσύνη” στην Ελλάδα είναι ανέκδοτο. Βέβαια αναβαθμίστηκε και οι στρατηγική των μηχανισμών ως προς την αντιμετώπιση του ξεσηκωμού των κατοίκων. Από τη Παρασκευή ο εισαγγελέας προσπαθούσε να διαπραγματευτεί με τους τοπικούς “άρχοντες” τη παράδοση “40 ατόμων ….και δεν θα χάσετε”. Φυσικά εννοούσε όλους τους αλληλέγγυους-ες που πήγαν στη περιοχή για να στηρίξουν τον αγώνα των κατοίκων. Άλλωστε είναι προτιμότερο να φταίνε για μια ακόμα φορά οι αναρχικοί παρά να αναγκαστεί το Μέγκα-Τσάνελε να μιλήσει για τις μολότωφ των κατοίκων.

Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε σύλληψη νεολαίου της περιοχής ο οποίος κατηγορείται για κακούργημα με το κουκουλονόμο επειδή φορούσε κασκόλ σε περιοχή με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και επάνω του βρέθηκαν κλειδιά και τσιγάρα. Για μια ακόμα φορά βλέπουμε το μηχανισμό : δυνάμεις κατοχής – δικαιοσύνη – media – υπουργοί παρατρεχάμενοι, να προσπαθεί να καταστρέψει ζωές για παραδειγματισμό. Τη στιγμή που ακόμα και ηλικιωμένες κυρίες διαμαρτύρονταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, γιατί τελείωναν γρήγορα οι μολότωφ, ενώ οι κάτοικοι έχουν δείξει 8 μέρες πρωτόγνωρα σημάδια αντίστασης.

Για τι άλλο να μιλήσουμε..για το γεγονός ότι από τη προηγούμενη Δευτέρα και μετά οι βλαχοκαουμπόυδες των ΜΑΤ φώναζαν “Χούντα ρε” καθώς χτυπούσαν ηλικιωμένους και μικρά παιδιά; Για τα μεγάφωνα της αύρας που φώναζαν στους κατοίκους “γυρίστε σπίτια σας γιατί το είπε ο εισαγγελέας” ; Για το γεγονός ότι υπάρχουν 2000 μπάτσοι στη περιοχή οι οποίοι έφτασαν σε σημείο να χτυπάνε με τα γκλόπ πόρτες σπιτιών ουρλιάζoντας “θα σας λιώσουμε” ; Για τα μπουλούκια των ασφαλιτών που έκαναν βόλτα μέσα στη Κερατέα;

Για όποιον δεν έχει καταλάβει ή δε θέλει να το κάνει: Αυτή είναι η ουσία του Κράτους . Είναι οι πιο αυθεντικές στιγμές του. Μια μηχανή καταναγκασμού την οποία νέμονται ως λάφυρο , τοπικές και διεθνείς ελίτ , που είχαν τα φράγκα ώστε να έρθουν στην εξουσία, λαδώνοντας μάνατζερ, παρατρεχάμενες μετριότητες του τίποτα για να γράφουν στα free press, χουντοστρατηγούς της αστυνομίας έτοιμους για όλα, χομπίστες καουμπόυδες και πρώην χουλιγκάνια για τις μηχανές του κιμά των ΜΑΤ και Δέλτα-Δίας και με κομπάρσους όλους εμάς, πνιγμένους στα εικονικά χρέη και δεμένους με την δήθεν αναγκαιότητα της εργασίας για βιοπορισμό. Όποιος κατάλαβε , κατάλαβε.

http://wp.me/pPn6Y-4Kf

πηγή: Σχολιαστές χωρίς σύνορα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου