Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Επιδρομή ΜΑΤ στην Κερατέα το Σαββατόβραδο και μπλάκ άουτ πληροφόρησης

Νέα απρόκλητη επιδρομή των ΜΑΤ.
Αγριος ξυλοδαρμός δυο γυναικών και συλλήψεις.Αποφασιστικότητα των κατοίκων.
Παράνομη απαγόρευση μετακίνησης και ελεύθερης πληροφόρησης απο την Αστυνομία και απειλές πρός το STOPCARTEL απο αγνώστους.

Σαββατόβραδο επεισοδίων στη Λεωφόρου Λαυρίου απέναντι στο χώρο που πρόκειται να κατασκευαστεί ΧΥΤΥ.
Σε μία απρόκλητη επιδρομή των ΜΑΤ εναντίον των περίπου 3000 πολιτών κατοίκων της Κερατέας,που ήταν ειρηνικά συγκεντρωμένοι επί του δρόμου,ξυλοκοπήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων δύο γυναίκες.

Στή μία περίπτωση ανδρες των ΜΑΤ επετέθηκαν εναντίον γυναίκας η οποία συνόδευε το σκυλί της με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.
Στη δεύτερη περίπτωση για άγνωστους λόγους αστυνομικοί σχεδόν μπήκαν μέσα σε παρακείμενο σπίτι, χωρίς άδεια εισαγγελέα και έσυραν ηλικιωμένη γυναίκα στο δρόμο όπου βιαιοπράγησαν εναντίον της.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο συλλήψεις.
Σε μία άλλη περίπτωση, γυναίκα εμπόδισε με το σώμα της Αύρα της αστυνομίας,ή οποία ενώ κατευθυνόταν προς το μέρος του κύριου όγκου των κατοίκων, προκειμένου να τους ρίξει νερό με πίεση για να τους αναγκάσει να διαλύσουν το μπλόκο, τελικά οπισθοχώρησε.
Συγκέντρωση των κατοίκων θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο Κερατέας με σκοπό τον παραπέρα συντονισμό του αγώνα.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Δύναμη της αστυνομίας είχε στήσει νωρίτερα το δικό της μπλόκο στη διασταύρωση της Λεωφόρου Λαυρίου πρός την πόλη της Κερατέας με το οποίο εμπόδιζε, με την προσχηματική δικαιολογία των κινδύνων κατά της σωματικής ακεραιότητας (από ποιούς άραγε; ), την ελεύθερη πρόσβαση πρός το πρώτο μπλόκο των κατοίκων,παρα τη δήλωση συνεργατών του STOPCARTEL ότι σκοπό είχαν τη διαδικτυακή πληροφόρηση και ενημέρωση..

Οπως αναφέρουν κάτοικοι της Κερατέας η αστυνομία κάνει κάθε προσπάθεια προκειμένου να μην υπάρχει πληροφόρηση από τα σημεία των συγκρούσεων και ιδιαίτερα εικόνας που να αναδεικνύει την ιδιάιτερη βιαιότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι πολίτες απο τις δυνάμεις καταστολής.
Οι μεθοδευμένες αυτές απαγορεύσεις των Αρχών είναι παράνομες,παραβιάζουν το Σύνταγμα και το κατωχυρωμένο διεθνώς δικαίωμα των πολιτών για ελεύθερη διακίνηση ιδεών και πληροφορησης, θυμίζουν δε άλλες εποχές και άλλου είδους καθεστώτα.
Η δημοτική Αρχή Κερατέας θα πρέπει να θέσει άμεσα το ζήτημα της ελεύθερης ροής πληροφόρησης και εικόνας από την περιοχή στην κυβέρνηση, ώστε να εξασφαλιστεί η απροσκοπτη παρουσία των μέσων ενημέρωσης που το επιθυμούν, προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες σε όλη τη χώρα για τις εξελίξεις στην περιοχή.
Δεν θα πρέπει να επιτραπεί η μετατροπή της Κερατέας εκτός απο Κρανίου Τόπο, σε ελληνική Γάζα..


Τό συνεργείο της διαδικτυακής LIVE μετάδοσης του STOPCARTEL το οποίο τελικά έφθασε με καθυστέρηση στα μπλοκα και μετέδωσε μέχρι τις 3 τα ξημερώματα απ ευθείας εικόνα, δέχτηκε τηλεφωνημα από άγνωστο άτομο που κάλεσε τους εθελοντές του STOPCARTEL να διακόψουν τη μετάδοση με την απειλή της καταστροφής του εξοπλισμού του συνεργείου..

Τομέας Ενημέρωσης STOPCARTEL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου