Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Εταιριες διοδιων: Απο οπου μπορουν τ΄αρπαζουν!



Εταιριες διοδιων: Απο οπου μπορουν τ΄αρπαζουν!
Επιστολη - Καταγγελια που λαβαμε:

Με μεγαλη μου εκπληξη ειδα σημερα το πρωι, Κυριακη 21-11-10 , στις 10.40 πμ, την ωρα που βρισκομουν στην ατελειωτη σειρα των διοδιων , στις Αφιδνες, το ακολουθο θεαμα:
Οταν τα προπορευομενα αυτοκινητα σταματουσαν μπροστα στα γκισε, το χερι των υπαλληλων, τους εδινε πρωτα ενα μικρο χαρτινο ρολο και σε δευτερη φαση εισεπρατε τα διοδια και εκοβε την αποδειξη. Μου εκανε μεγαλη εντυπωση , τοσο σε εμενα οσο και στους συνεπιβατες μας.
Υποθεσαμε οτι θα ηταν κατι σχετικο με τα διοδια. Επισης σχολιασαμε μεχρι να ερθει η σειρα μας δυσμενως την καθυστερηση, ιδιως σε ωρα αιχμης, που προκαλουσε αυτη η επι πλεον δοσοληψια, μιας και οι ουρες των αυτοκινητων ηταν πολλες εκατονταδες μετρα.
Οταν εφθασε η σειρα μας η εκπληξη μας μετατραπηκε σε θυμο οταν ειδαμε οτι μια προσθετη αιτια της σημαντικης μας καθυστερησης ηταν η διανομη απο την μερια της εταιριας που εκμεταλλευεται τα διοδια μιας εφημεριδας της Free Sunday.
Ρωτησαμε τον υπαλληλο και μας ειπε οτι ειναι αποφαση της εταιριας και τους αναγκαζει εκτος απο την δουλεια που τους εχει προσλαβει, να κανουν και τον διανομεα μιας εφημεριδας που διατιθεται δωρεαν και που βριθει απο δεκαδες διαφημισεις , απο παπλωματα και αυτοκινητα μεχρι πλακακια , καμπινεδες και κρατικες διαφημισεις της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ (αεριο) κλπ. Τον ρωτησαμε αν αμειβονται εξτρα για αυτην την επιπλεον απασχοληση και η απαντηση του ηταν ενα χαμογελο αμηχανιας.

Τα ερωτηματα που προκυπτουν ειναι τα παρακατω:

1.Το προσωπικο βασει ποιας εργατικης νομοθεσιας ετεροαπασχολειται;
2. Προβλεπεται αυτη η ετεροαπασχοληση στην συμβαση που υπογραφουν;
3.Αμοιβονται εξτρα για αυτη την επι πλεον απασχοληση;
4.Αν ναι υπαρχουν νομιμα εγγραφα ενημερωσης προς το ΙΚΑ, το υπουργειο εργασιας και καθε αρμοδια αρχη;
5.Σε ποιο μερος της συμβασης των εθνικων δημοσιων δρομων στους ιδιωτες, προβλεπεται η δυνατοτητα διανομης φυλλαδιων και διαφημιστικων εφημεριδων απο την εταιρια ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ;
6. Τι οικονομικη συμφωνια υπαρχει μεταξυ της εφημεριδας Free Sunday και της ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ ;
7. Υπαρχουν νομιμα εγγραφα για αυτη την συμφωνια και φορολογηση για αυτη την δοσοληψια;
8. Με ποιο δικαιωμα η εταιρια ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ καθυστερεί χιλιαδες αυτοκινητα και φυσικα δημιουργει αυξημενους ρυπους στην ατμοσφαιρα;
9. Γνωριζει ο εισαγγελεας οτι η δοσοληψια με την διανομη της εφημεριδας διπλασιαζει τουλαχιστον τον χρονο αναμονης των χιλιαδων συμπολιτων μας και οτι η εταιρια διαπραττει το αδικημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών;
10. Τι μετρα προκειται να παρει ο κ. Υπουργος συγκοινωνιων κ. Ρεππας, και ο εισαγγελεας για την παραπανω καταγγελια;

Υπαρχουν στην διαθεση τους οι καταγγελοντες για καθε προσθετη πληροφορια.
περισσοτερες πληροφοριες:
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com
www.oxidiodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου