Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΛΕΥΚΙΜΜΗ στους κατοίκους της Κερατέας


ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΛΕΥΚΙΜΜΗ
Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010
Μήνυμα συμπαράστασης στους κατοίκους της Κερατέας

Οι Λευκιμμιώτες που αγωνίζονται για να μη λειτουργήσει ο παράνομος ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας συμπαρίστανται στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, που τις τελευταίες μέρες βιώνουν τη βαρβαρότητα των κρατικών κατασταλτικών δυνάμεων.

Η Λευκίμμη, το Καρβουνάρι, το Γραμματικό, το Ελληνικό Ιωαννίνων, η Νάξος , η Κερατέα και άλλες περιοχές σ’ όλη την Ελλάδα καλούνται να πληρώσουν τους λανθασμένους χειρισμούς και την ανικανότητα της πολιτείας να διαχειριστεί το πρόβλημα των Στερεών Αποβλήτων, με σύγχρονες και βιώσιμες μεθόδους, που θα σέβονται το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Η τακτική που έχει ακολουθηθεί μέχρι σήμερα εξυπηρετεί τα συμφέροντα συγκεκριμένων μελετητών και εργολάβων ,παραβιάζοντας βασικές αρχές κατασκευής τέτοιων έργων.

Η μεθοδολογία αυτή απαιτεί την απαξίωση της κοινωνικής συναίνεσης και αυτή έχει ως επακόλουθο την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών και την προσπάθεια επιβολής τέτοιων «έργων» με τη βία.

Καταγγέλλουμε την πολιτεία , που για μία ακόμη φορά, αδιαφορώντας και με οποιοδήποτε κόστος δε δίστασε να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις καταστολής εναντίον των κατοίκων της Κερατέας, που δίνουν αγώνα για την επιβίωσή τους.

Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές δυνάμεις για τη βαρβαρότητα με την οποία έδρασαν , χτυπώντας αδιάκριτα τους κατοίκους της Κερατέας , όπως και στην περίπτωση της Λευκίμμης, που είχε σαν αποτέλεσμα να θρηνήσουμε και μία νεκρή.

Καλούμε όλα τα κινήματα και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να ενώσουν τις δυνάμεις τους , να αντιδράσουν στα σχέδια της πολιτείας για την καταστροφή του περιβάλλοντος και να εναντιωθούν στη βιαιότητα των κατασταλτικών μηχανισμών της.

Λευκίμμη 14 Δεκεμβρίου 2010

Συντονιστική Επιτροπή κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου