Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

"Χριστούγεννα των ανέργων"


Παραμονή Χριστουγέννων στο Πέραμα είχε οργανωθεί ολοήμερη εκδήλωση "Χριστούγεννα των ανέργων". Από τοπικό δραστήριο κόσμο, από κόσμο των πρωτοβάθμιων σωματείων, την ΑΚ, το Δίκτυο, την εργατική εφημερίδα "Δράση" και γενικά συντρόφους και συντρόφισσες που ανταποκρίθηκαν για βοήθεια στην διοργάνωση. Αρκετοί άνθρωποι συμμετείχαν και να μην παραλείψουμε και τους αρκετούς τετράποδους φίλους που συχνάζουν εκεί. Λειτούργησε παζάρι, ψησταριά, ηχητική με μουσική κ.α. Πολύ όμορφη εκδήλωση σε ένα πολύ ιδιαίτερο περιβάλλον. Βασανιστικό για όσους εργάζονται και δυστυχώς ακόμα περισσότερο για όσους είναι άνεργοι. Το πρωί, κατά το στήσιμο, εμφανίστηκαν μέλη του ΚΚΕ τα οποία προέτρεπαν τον κόσμο να φύγει καθώς "θα ερχόντουσαν οι αναρχικοί να τα σπάσουν".
πηγή: Red Notebook
Κείμενο της διοργάνωσης:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΟΝΟΣ!
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΥΠΑΚΟΗ

Αυτοί που αρπάζουν το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύσσουν τη λιτότητα…

Μας μιλάνε για κέρδη και ζημιές. Δεν χωράμε, λένε, στους ισολογισμούς τους. Είμαστε περισσευούμενοι, περιττοί… Αυτοί που μας ξεζούμιζαν όταν είχαμε δουλειά, που γέμισαν τα σεντούκια τους με το αίμα και τον ιδρώτα μας, τώρα μας βρίσκουν… ακριβούς και απείθαρχους. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε σαν δούλοι, με επιδόματα-φιλοδώρημα, μισθούς και συντάξεις πείνας.

Έτσι επιτάσσει, λένε, η κρίση. Για να σώσουμε τι; Για να σώσουμε τις δικές τους περιουσίες, τις δικές τους διευθυντικές θέσεις, τους ναούς της κλεψιάς-τράπεζες, τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους, τους υπερεθνικούς οργανισμούς τύπου Ε.Ε. που οργανώνουν χρόνια τώρα τον κοινωνικό πόλεμο εναντίον μας. Οι ζωές μας δεν χωράνε στον κόσμο τους, ούτε στην «κρίση» ούτε στην «ανάπτυξη», γιατί ο κόσμος τους είναι η εκμετάλλευση και η κυριαρχία.

Μας πετάνε στο δρόμο, θα μας βρούνε στο δρόμο!

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τα αφεντικά και το κράτος της λεηλασίας της ζωής μας. Έχουμε τα δικά μας όπλα: την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση, τον κοινό αγώνα, τη μαζική ανυπακοή. Ξέρουμε τη δύναμή μας και θα τη χρησιμοποιήσουμε: χωρίς εμάς κανένα γρανάζι αυτής της κοινωνίας δεν μπορεί να κινηθεί, κανένας πλούτος να δημιουργηθεί!

Εμείς είμαστε ο πλούτος που έχουν κλέψει, η δημιουργικότητα που έχουν υπεξαιρέσει. Χωρίς εμάς, κράτος και αφεντικά δεν είναι τίποτα!

Θέλουμε ζωή, όχι επιβίωση…

Με αγώνες σύγκρουσης και μπλοκαρίσματος της παραγωγής και του κράτους, με κοινότητες αλληλεγγύης και δημιουργίας μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Μπορούμε να πάρουμε τον πλούτο που μας ανήκει. Μπορούμε να επιβάλλουμε όλα τα αναγκαία για τη ζωή μας να παράγονται και να διανέμονται ως κοινά δημόσια αγαθά,δωρεάν και ελεύθερα προσβάσιμα για όλους. Μπορούμε να αποσπάσουμε την υγεία, την παιδεία, την ασφάλιση, τον πολιτισμό και την επικοινωνία από τη θηλιά του κέρδους και της ατομικής ιδιοκτησίας. Μπορούμε να ζήσουμε ελεύθερα και συνεργατικά χωρίς «μεσάζοντες» και «εκπροσώπους», αποφασίζοντας όλοι μαζί ισότιμα αυτά που θέλουμε να οικοδομήσουμε.

Άνεργοι, εργαζόμενοι, ντόπιοι και μετανάστες, ξεπερνώντας τις διαιρέσεις, τους ανταγωνισμούς και τον ατομική περιχαράκωση που μας κρατάνε καθηλωμένους, μπορούμε να κάνουμε ένα πρώτο βήμα για να αποφασίσουμε όλοι μαζί πώς θα δράσουμε, πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κίνημα ανέργων με μαχητικότητα και προοπτική.

Μπορούμε να γίνουμε ανεξάρτητοι από το κεφάλαιο και το κράτος, να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον κλεμμένο χρόνο, τον κλεμμένο πλούτο, την κλεμμένη ζωή μας!

Είναι η “πρόσκληση” που κοινοποιήθηκε για τα “Χριστούγεννα των ανέργων” από τους:

* Ομάδα Πρωτοβουλίας Εργατών Ν/Ε Ζώνης Περάματος
* Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου,
* Ταξικό Μέτωπο Εργαζομένων στο Μετρό
* Ανοιχτή Συνέλευση Εργαζομένων-Ανέργων
* Κοινωνικό και Πολιτιστικό Χώρο της Ελευσίνας ΣΤΕΚει
* Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Κορυδαλλού Pasamontana
* Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης
* Αριστερή Παρέμβαση στους Δρόμους της Νέας Σμύρνης – Μια Πόλη Ανάποδα
* Επιτροπή Κατοίκων Ελευσίνας κατά των Διοδίων
* Εργατική εφημερίδα ΔΡΑΣΗ


_____________
Τα κάλαντα των ανέργων, από τα “Χριστούγεννά” τους στο Πέραμα:

Κακήν ημέρα υπουργέ
και είναι ορισμός μου
τα κάλαντα του Άνεργου
να πω στ’ αρχοντικό σου

Λαός πεθαίνει σήμερα
με πείνα και με φτώχεια
κι οι τράπεζες αγάλλονται
παίρνοντας δις καμπόσα

Εν τη βουλή μας τίκτεται
η μαύρη μας η μοίρα
μα θα ‘ρθει η ώρα που θα βγω
στο δρόμο σαν πλημμύρα

Και θα σας πάρει ο Λαός
και σας και τα σκυλιά σας
δε θα ‘χει μέρος να κρυφτεί
η άτιμη γενιά σας

Σ’ αυτό το κτίριο που ‘ρθαμε
η πέτρα θα ραγίσει
κι ο νοικοκύρης ο λαός
χωρίς εσάς θα ζήσει

Στα τσακίδια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου