Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ καλεί τον λαό να ξεσηκωθεί ενάντια στις επιδιώξεις της κυβέρνησης να εγκαταστήσει ΧΥΤΑ η ΧΥΤΥ στην περιοχή της Λαυρεωτικής και να συμμετέχει στα μπλόκα που έχουν δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής.

Στο αίμα μας «τρέχει» ακόμα η μολυβδίαση από την παλαιότερη λειτουργία των βιομηχανιών .Όχι άλλη καταστροφή στην Λαυρεωτική.

Η κατάσταση που επικρατεί με το θέμα των σκουπιδιών είναι αποκλειστική ευθύνη των κομμάτων που κυβέρνησαν , ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , που ποτέ δεν προσπάθησαν να δώσουν ολοκληρωμένη λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜE

· Άμεση αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής από ολόκληρη την Λαυρεωτική. Καμία έναρξη εργασιών και τώρα και στο μέλλον.

· Κατάργηση του περιφερειακού σχεδιασμού ο οποίος είναι παρωχημένος-ξεπερασμένος και δεν απαντά στο πρόβλημα και ειδικότερα του περιβάλλοντος . Χρειάζεται κεντρικός πανελλαδικός σχεδιασμός από το κράτος για την διαχείριση των σκουπιδιών.

· Το πρόβλημα είναι πολιτικό και χρειάζεται πολιτική λύση και όχι νομική.

· Μια λύση βιώσιμη και σύγχρονη με συμφωνία της κοινωνίας και ειδικότερα με μορφή και τρόπους που θα σέβονται το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

· Ολοκληρωμένη ανακύκλωση ώστε να μένει ένα μικρό υπόλειμμα που θα τοποθετηθεί σε χώρο που θα κρίνουν οι επιστήμονες , χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες.

· Αταλάντευτα ενάντια στην καρκινογόνο καύση των απορριμμάτων

· Άμεσο κλείσιμο και αποκατάσταση των παράνομων και ανεξέλεγκτων χωματερών.

· Η διαχείριση των σκουπιδιών να γίνεται αποκλειστικά από το κράτος και τους δήμους χωρίς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Καταγγέλλουμε την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ που αποσιωπά τα γεγονότα .

Καλούμε τους κατοίκους της Λαυρεωτικής να αγωνιστούν κατά του συνόλου των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης , ΕΕ , ΔΝΤ και των κομμάτων που στηρίζουν αυτήν την πολιτική που καταδικάζει τους εργαζόμενους στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.

ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣΟ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου