Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΛΑΟΣ κατά δικτύου «Σπάρτακος»: ο πόλεμος συνεχίζεται


πηγή: tvxs
Κατά μέτωπο επίθεση ενάντια στο «Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος» έχει εξαπολύσει το κόμμα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Αυτή τη φορά, το μέσο που επιλέχθηκε ήταν η επερώτηση του βουλευτή Μάκη Βορίδη προς τον υπουργό εθνικής άμυνας, κ.Βενιζέλο, μέσω της οποίας ζητά στην ουσία από το υπουργείο να θέσει φραγμούς στην... «προπαγανδιστική» δράση του δικτύου! Ο κ.Χαραλαμπόπουλος, μέλος του δικτύου «Σπάρτακος» μιλάει στο tvxs για έναν «ύπουλο» πόλεμο που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και συνεχίζεται...

Γνωρίζει άραγε ο κ.Υπουργός ότι μέλη της «ακροαριστερής» ομάδας «Δίκτυο Σπάρτακος», διενεργούν προπαγάνδα ενάντια στον ελληνικό στρατό και διαδίδουν απαξιωτικές κρίσεις για το στράτευμα, έξω από τα ελληνικά στρατόπεδα; Τι θα κάνει το υπουργείο για να σταματήσει αυτούς που προτρέπουν τους φαντάρους σε «απείθεια» προς τους ανωτέρους τους;

Αυτά εν ολίγοις ζητά να μάθει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, μέσω της σχετικής επερώτησης προς τον υπουργό εθνικής άμυνας, την οποία κατέθεσε στη βουλή. Και όπως ήταν αναμενόμενο, μια τέτοια κατηγορία δε θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη από τα μέλη του δικτύου. «Αυτό που ο κ.Βορίδης ονομάζει προτροπή σε ‘απείθεια’ είναι πολύ απλά η προτροπή μας στους φαντάρους να υπερασπισθούν το Σύνταγμα και τα δικαιώματά τους!» αντιτείνει ο κ.Χαραλαμπόπουλος, μέλος του δικτύου.

«Προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους φαντάρους ότι δεν είναι έρμαια ενός παράλογου συστήματος, αλλά ότι είναι ‘Πολίτες με Στολή’. Αυτό σημαίνει ότι έχουν δικαιώματα, τα οποία οφείλουν να προστατεύσουν», συνεχίζει. «Ένα απλό παράδειγμα της δράσης μας είναι το ζήτημα της μετάθεσης των φαντάρων στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΗΚ). Οι αξιωματικοί συστηματικά με διάφορα ψέμματα πιέζουν τους φαντάρους να μετατεθούν στην ΕΛΔΗΚ, ενώ στην πραγματικότητα είναι αποστολή εκτός συνόρων! Εμείς τους προτρέπουμε να αρνηθούν και προασπισθούν τη νομιμότητα και το Σύνταγμα. Συνεπώς, αν ο κ.Βορίδης και οι συνάδελφοί του στο ΛΑΟΣ μεταφράζουν τέτοιες δράσεις ως ‘απείθεια’, αυτό είναι προφανώς δικό τους πρόβλημα!» καταλήγει ο κ.Χαρλαμπόπουλο.

Το δίκτυο «Σπάρτακος» στο στόχαστρο...

Όπως μας εξηγούν τα μέλη του δικτύου, ωστόσο, η στάση του ΛΑΟΣ αποτελεί μονάχα ένα τμήμα μιας γενικότερης επίθεσης που έχει θέσει στο στόχαστρο το δίκτυο. «Πέρσι πραγματοποιήθηκε μια γενικευμένη επιχείρηση προσαγωγών μελών του δικτύου, τα οποία μοίραζαν υλικό περίπου 50 μέτρα έξω από τα στρατόπεδα. Φυσικά δεν υπήρχε οποιαδήποτε παρανομία στη δράση μας, κατά συνέπεια δεν υφίστατο το νομικό υπόβαθρο για να μετατραπούν οι προσαγωγές σε συλλήψεις», θυμάται ο κ.Χαραλαμπόπουλος.

Αποτέλεσμα; Όλα τα μέλη του δικτύου αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ ακολούθησαν δεκάδες καταγγελίες στον τύπο και δημόσια κατακραυγή. «Φυσικά, οι ευθύνες για τις προσαγωγές έγιναν – όπως συνήθως συμβαίνει – ‘μπαλάκι’ ανάμεσα στην αστυνομική διεύθυνση και το υπουργείο, χωρίς ποτέ να αναληφθούν επισήμως από κάποιο φορέα», σχολιάζει με νόημα ο κ.Χαραλαμπόπουλος. «Λίγους μήνες αργότερα, φανερώθηκε ξεκάθαρα η προσπάθεια των κρατικών δομών να καταπολεμήσουν το δίκτυο, με την αβάσιμη πρόφαση ότι είναι... παράνομο: ήρθε στα χέρια μας ένα ειδικό απόρρητο έγγραφο που είχε συνταχθεί από διοικητή στρατοπέδου και απευθυνόταν στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, στο οποίο αναλυόταν λεπτομερώς η δράση του δικτύου», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου