Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

«Eκτός των Τειχών» Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου

«Eκτός των Τειχών»

Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση

Αμαρουσίου


ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (Τελετή Ορκωμοσίας) της 28ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010


Η σημερινή ορκωμοσία της δημοτικής αρχής του Δήμου Aμαρουσίου γίνεται μέσα στην πιο δύσκολη, τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση και μετά, κατάσταση για τους εργαζόμενους της χώρας, Έλληνες και μετανάστες.

Η κατάσταση αυτή επιβάλλεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (με τους συνοδοιπόρους της ΝΔ και ΛΑΟΣ), την Ε.Ε. και το ΔΝΤ που υπηρετούν τους στόχους του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου για υπέρβαση της κρίσης του με ακόμα μεγαλύτερη και πιο βαθιά εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Εργασιακά δικαιώματα καταχτημένα με αγώνες αναιρούνται, επιστρέφουμε στον εργασιακό μεσαίωνα των αρχών του περασμένου αιώνα, ένας ολόκληρος λαός οδηγείται στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση για να κερδίζουν ακόμα περισσότερα οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Την ίδια στιγμή οι εργατικές αντιστάσεις αντιμετωπίζονται με την πιο άγρια καταστολή, η βουλή έχει μετατραπεί σε γραφείο επικύρωσης των εντολών της τρόικας και του ΣΕΒ.

Ο Καλλικράτης εφαρμόζει το μνημόνιο στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση κάθε αντιδραστικής και αντεργατικής αναδιάρθρωσης των κρατικών και δημοτικών υπηρεσιών που οδηγούν σε ένα ατέλειωτο σφαγείο σε βάρος των εργαζόμενων και των κοινωνικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., ιδιωτικοποιώντας παιδεία, υγεία και κοινωνικές παροχές που θα παρέχονται μέσω των Ο. Τ. Α. στους πολίτες.

Διεκδικούμε δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τόσο από το κράτος, όσο και από τους δήμους.

Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος, ούτε κρατικό ούτε δημοτικό.

Δεν χρωστάμε σε κανέναν και Δεν πληρώνουμε.

Απαιτούμε να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος αλλά να μονιμοποιηθούν όλοι με σχέση σταθερής και μόνιμης εργασίας με πλήρη εργασιακά, συνταξιοδοτικά και όποια άλλα δικαιώματα προβλέπει η ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Όχι στην ομηρία των εργαζομένων από τις δημοτικές αρχές και το χρεοκοπημένο αστικό πολιτικό σύστημα.

Απαιτούμε κατάργηση των δημοτικών τελών για όλα τα νοικοκυριά. Το κόστος να μεταφερθεί στις εκατοντάδες εταιρίες που εδρεύουν στο Μαρούσι((Mall, Golden Hall κ.λ.π.) που επιβαρύνουν περιβαλλοντικά την πόλη και αποκομίζουν τεράστια κέρδη, αυτή ακριβώς τη χρονική συγκυρία που το εισόδημα των κατοίκων μειώνεται.

Απαιτούμε την κατάργηση των διοδίων στην Αττική οδό (και στις εθνικές οδούς) και την εκχώρηση των δρόμων στους πολίτες για χρήση χωρίς εκμετάλλευση τους από ιδιωτικές εταιρίες.

Δηλώνουμε αντίθετοι στις Σ. Δ. Ι. Τ., την επιχειρηματικοποίηση των Δήμων καθώς και στην επιβολή των περικοπών του Μνημονίου μέσω της μειωμένης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν σημαίνει αποδοχή και νομιμοποίηση της σημερινής θεσμικής λειτουργίας του.

Δε θα συμμετέχουμε σε κανένα θεσμικό ή άλλο όργανο υποκατάστασης της εκπροσώπησης και της βούλησης των συμπολιτών μας. Δεν πιστεύουμε στην ανάθεση και τη διαμεσολάβηση. Θα συμμετέχουμε μόνο για να μεταφέρουμε τις απαιτήσεις και τις αγωνίες των συμπολιτών μας, για να διεκδικούμε, για να καταγγέλλουμε, για να μπορούμε, έχοντας αυτή την πρόσβαση, να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για «όσα θα γίνονται γι’ αυτούς χωρίς αυτούς» και να απαιτούμε αδιαπραγμάτευτα τη συμμετοχή τους. Σε αυτή την κατεύθυνση δηλώνουμε ότι και η εκπροσώπηση μας θα εναλλάσσεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Θεωρούμε ότι μόνο με ανοιχτές συνελεύσεις στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς μπορούν να παίρνονται αποφάσεις, που το δημοτικό συμβούλιο οφείλει να εκτελεί κατά γράμμα.

Αρνούμαστε την πολιτική μετάθεσης των ευθυνών στους εργαζόμενους. Δεν «τα φάγαμε μαζί με τις εταιρίες, τους μεγαλοεργολάβους και το πολιτικό τους προσωπικό» όπως επίσης και στους μετανάστες με τη ρατσιστική μετατροπή τους σε αποδιοπομπαίους τράγους για τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής διαχείρισης της κρίσης.

Παλεύουμε για να χτιστεί ένα κίνημα αντίστασης, απειθαρχίας ρήξης και ανατροπής, μέχρι τη νίκη! Ένα ενωτικό και ρωμαλέο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα που θα επιβάλλει την ανατροπή του μνημονίου και κάθε παρελθόντος ή παρόντος αντεργατικού νόμου, θα υπερασπίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων, την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ.

Απαιτούμε επίδομα ανεργίας ίσο με μηνιαίο μισθό αναγκών και δικαιωμάτων.

Κατάργηση κάθε άμεσης και έμμεσης φορολογίας για τους εργαζόμενους μείωση του χρόνου εργασίας, αύξηση μισθών και συντάξεων, νομιμοποίηση των μεταναστών, δωρεάν και δημόσια Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση και όλες τις κοινωνικά αναγκαίες υπηρεσίες (ρεύμα, νερό, τηλεπικοινωνίες κλπ), για όλους.

Πληρώσαμε την ανάπτυξή σας.

Δεν πληρώνουμε τα χρέη σας - Δεν πληρώνουμε την κρίση σας.

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Καλούμε τους δημότες του Αμαρουσίου, τους συμπολίτες μας εργαζόμενους και όλο το λαό, να πάρουν την υπόθεσή και τους αγώνες στα χέρια τους, με πανεργατικό ξεσηκωμό διαρκείας με απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις συνεχίζοντας τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της 15ης Δεκέμβρη.


ΟΡΚΟΣ ΑΓΩΝΑ

Σεβόμενοι απόλυτα τα θρησκευτικά πιστεύω των πολιτών και στα πλαίσια του δημοκρατικού δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής θρησκευτικής συνείδησης, θεωρούμε ότι οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί θεσμοί χρειάζεται να έχουν ανεξαρτησία από την εκκλησία. Είναι πάγια η θέση μας για διακριτούς ρόλους εκκλησίας κράτους.

Η συμμετοχή μας στα κοινά είναι εκδήλωση των ιδεολογικών και πολιτικών μας πιστεύω και δε σχετίζεται με τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις, ασκείται δε με την ελεύθερη βούλησή μας.

Με συνέπεια στα παραπάνω, αντί του θρησκευτικού όρκου δηλώνω ότι με βάση τη συνείδηση, την τιμή και την υπόληψή μου, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου θα αγωνίζομαι με μοναδικό κριτήριο την υπεράσπιση των κοινωνικών, δημοκρατικών, οικονομικών και πολιτικών δικαιωμάτων των δημοτών και την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων, Ελλήνων και μεταναστών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης, για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και εκμετάλλευση.
Μαρούσι 28 – 12 - 2010
Δημήτρης Α. Πολυχρονιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου