Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Για την εγκληματική επίθεση μελών της ΚΝΕ εναντίον φοιτητών/τριων της ΕΑΑΚ στο ΠΘ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΕΚ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Για την εγκληματική επίθεση μελών της ΚΝΕ εναντίον φοιτητών/τριων της ΕΑΑΚ στο ΠΘ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει την απροκάλυπτη πολιτική και εγκληματική επίθεση εναντίον συντρόφων φοιτητών και συντροφισσών φοιτητριών της ΕΑΑΚ.

Βρισκόμαστε σε μια ιστορική περίοδο που σημαδεύεται ολοένα και περισσότερο από τη χρεωκοπία του καπιταλισμού και που μεταφράζεται σε μια διάχυτη απαξίωση κι απονομιμοποίηση του, κάνοντας προφανές πως ο αστικός συνασπισμός εξουσίας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την καπιταλιστική κρίση χωρίς τεράστιες σε ποιότητα και ποσότητα κοινωνικές καταστροφές. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που ξεπηδούν ακηδεμόνευτοι αγώνες από τα κάτω και που το φοιτητικό κίνημα εναντιώνεται στις αντι-εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις της Διαμαντοπούλου ενώ ταυτόχρονα δίνει κοινούς αγώνες με τους εργαζόμενους σε μια ανεξάρτητη από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ γραμμή, η πολιτική αντίληψη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αδυνατώντας να εμπνεύσουν και να εμπλακούν στους αγώνες, επιλέγουν να τους καταστείλουν, παίζοντας για μια ακόμη φορά το ρόλο του χωροφύλακα του κινήματος.

Μέσω μιας, σταλινικής εμπνεύσεως, μεθόδευσης και προβοκάτσιας από τη μεριά της ΚΝΕ, για δήθεν βεβήλωση τιμητικής πλακέτας δολοφονημένης αγωνίστριας, η ΚΝΕ εξαπέλυσε πανελλαδικά πογκρόμ ενάντια στην ΕΑΑΚ.

Στο Βόλο, η επίθεση ξεκίνησε το Σάββατο 18/12 με την καταστροφή των χώρων ελεύθερης διακίνησης του πολιτικού υλικού των σχημάτων της ΕΑΑΚ και τον τραμπουκισμό φοιτητών από μαινόμενα μέλη της ΚΝΕ και συνεχίστηκε τη Δευτέρα 20/12 με σφοδρότατες δολοφονικές επιθέσεις οργανωμένων μελών της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ εναντίον μελών της ΕΑΑΚ στην Αρχιτεκτονική Π.Θ. Από τα χτυπήματα, σύντροφος της ΕΑΑΚ, νεολαίος του ΝΑΡ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του έγιναν ράμματα στο κεφάλι.

Οι ψευδείς δηλώσεις στελεχών της ΚΝΕ περί ενός «καυγά», καταρρίπτεται από το σοβαρό τραυματισμό κι άλλων μελών της ΕΑΑΚ, τον οργανωμένο τους πανελλαδικό χαρακτήρα, και τη χρήση οργανωμένης ομάδας επεισοδίων(ΚΝΑΤ).

Το πολιτικό υβρεολόγιο της ΚΝΕ στη κατάπτυστη ανακοίνωσή της για τα γεγονότα της Παντείου σχολής, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για τους γραβατωμένους βουλευτές των αστικών κομμάτων, το αστικό πολιτικό καθεστώς και τις δυνάμεις καταστολής με τις οποίες έτσι κι αλλιώς το ΚΚΕ διατηρεί άριστες σχέσεις για τον ...εκδημοκρατισμό τους.

Αντίθετα, το υβρεολόγιο, η πολιτική συκοφαντία μέχρι και οι εγκληματικές επιθέσεις, έχουν κατά κόρον χρησιμοποιηθεί με συστηματικό τρόπο όχι μόνο προς τα αριστερά αλλά και για πολλά διαφωνούντα μέλη του ίδιου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που κατά περιόδους διαγράφηκαν με ακριβώς τις ίδιες κατηγορίες (ορισμένα για να αποκατασταθούν… μετά θάνατον, όντας πλέον ακίνδυνα για τη κομματική ηγεσία).

Το τεράστιο πολιτικό κενό των μελών της ΚΝΕ αλλά και της πολιτικής καθοδήγησης του ΚΚΕ που ενέκρινε το πογκρόμ εναντίον της ΕΑΑΚ, δεν μπορεί να καλυφθεί με επιθέσεις εναντίον συντρόφων της ΕΑΑΚ. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως τη στιγμή που η ΚΝΕ και το ΚΚΕ κλείνουν το στόμα τους απέναντι στο αστικό κράτος, ανοίγουν τα κεφάλια όσων δεν σιωπούν.

Το ρήγμα ανάμεσα στην εξεγερμένη νεολαία του Δεκέμβρη και την ΚΝΕ διευρύνεται καθημερινά. Η κρίσιμη πολιτική περίοδος για την εργατική τάξη και τη νεολαία δεν επιτρέπει κανέναν αποπροσανατολισμό από τα καθήκοντα της επαναστατικής μας πάλης αλλά ούτε φυσικά και υποτίμηση των σημερινών κινδύνων.

Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου, δολοφονημένη φοιτήτρια της Παντείου, μέλος της ΚΝΕ, θα κοιτούσε με αποτροπιασμό τους σημερινούς «υπερασπιστές» της.

Το ΕΕΚ καλεί, τα μέλη της ΚΝΕ αποστασιοποιηθούν και να καταδικάσουν το πολιτικό χουλιγκανισμό, τις σταλινικές πολιτικές πρακτικές πολιτικών εκκαθαρίσεων μελών άλλων αριστερών οργανώσεων και φοιτητικών σχημάτων. Ταυτόχρονα καλεί όλα τα υπόλοιπα αριστερά φοιτητικά σχήματα και τις αντεξουσιαστικές συλλογικότητες να πάρουν θέση στα γεγονότα, που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με πλακέτες, τραπεζάκια και χώρους στις σχολές ούτε με έναν ενδοαριστερό «καβγά για το μαντρί» αλλά με την ίδια την υπόθεση της εξέγερσης του Δεκέμβρη και της επανάστασης.

21/12/2010

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου