Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω αποτελεί ένα κοινωνικό κίνημα με καθαρές πολιτικές θέσεις και πρωτοπόρες δράσεις.
Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης τρία χρόνια τώρα δίνοντας μεγάλους και δύσκολους αγώνες και καταγάγοντας σπουδαίες νίκες.
 Με την πρωτοποριακή δράση του, αποτελεί τον φορέα και εμπνευστή ενός νέου και αποτελεσματικού τρόπου αγωνιστικής έκφρασης της κοινωνίας. Ο αγώνας του Κινήματος μας είναι πολυδιάστατος και αποσκοπεί στην τελική επίτευξη του στόχου του, που είναι η δημιουργία μίας νέας κοινωνίας με κέντρο τις ανθρώπινες ανάγκες, υλικές και πνευματικές. Στο πλαίσιο του αγώνα του για την προάσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα των δημοσίων αγαθών, το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει πραγματοποιήσει αμέτρητα ανοίγματα διοδίων σε όλη την Ελλάδα, διαδηλώσεις έξω από τμήματα της αστυνομίας και της τροχαίας, «πολιορκίες» σε γραφεία μεγαλοεργολάβων που εκμεταλλεύονται τους δρόμους, κουκουλώματα ακυρωτικών του Μετρό, του ηλεκτρικού και των λεωφορείων, καταλήψεις ταμείων σε νοσοκομεία, παρεμβάσεις σε σχολεία, απελευθέρωση παραλιών κ.α.. Ως πρωτοπόρο κίνημα ενάντια στα χαράτσια, το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει «πολιορκήσει» γραφεία και καταστήματα της ΔΕΗ, γραφεία εργολάβων ιδιωτών που κόβουν το ρεύμα, Εφορίες και Δημαρχεία σε όλη την Ελλάδα, έχει επανασυνδέσει το ρεύμα και το νερό σε νοικοκυριά και έχει πραγματοποιήσει δεκάδες ανοιχτές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα προς ενημέρωση του κόσμου. Όντας αναπόσπαστο κομμάτι του λαϊκού κινήματος, το Κίνημα Δεν Πληρώνω έδωσε δυναμικό «παρών» στην Κερατέα και στην Πλατεία Συντάγματος καθ’ολη την διάρκεια των λαϊκών κινητοποιήσεων και γενικά συμμετέχει με δικό του μπλοκ σε κάθε διαδήλωση ή πορεία πραγματοποιείται από το λαϊκό κίνημα. Έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλές κοινές δράσεις και συνελεύσεις με λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών. Η σχέση του Κινήματος Δεν Πληρώνω με το εργατικό κίνημα είναι άρρηκτη.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω ενισχύει τους αγώνες των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα με αποκορύφωμα το μεγάλο αγώνα των απεργών Χαλυβουργών και τον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, των εργαζόμενων της ΕΘΕΛ, των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, των εργαζόμενων στα νοσοκομεία των Πατησίων κ.α. Οι δράσεις και οι ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις του, αποδεικνύουν ότι το Κίνημα μας δεν είναι ούτε ένα κίνημα κλειστών γραφείων αποκομμένο από την κοινωνία, ούτε όμως ένα κίνημα στείρου ακτιβισμού.
 Το Κίνημα Δεν Πληρώνω δεν είναι ένα κίνημα απλής άρνησης ούτε ένα κίνημα συμβιβασμού και διαμεσολάβησης με την εξουσία. Είμαστε ένα πολιτικό κίνημα θέσεων που μετουσιώνει την επαναστατική θεωρία σε καθημερινή ανατρεπτική πράξη.
 Το Κίνημα Δεν Πληρώνω επεκτείνεται παγκοσμίως.
Το ελληνικό Κίνημα Δεν Πληρώνω ενέπνευσε τη δημιουργία αντίστοιχων κινημάτων στην Ισπανία, στη Σουηδία στη Νότιο Αφρική και σε άλλες χώρες του κόσμου.
 Η παγκόσμια κοινωνικοοικονομική κρίση και το παγκοσμιοποιημένο πλέον καπιταλιστικό σύστημα απαιτούν ανατρεπτικές λύσεις σε διεθνές επίπεδο.
Λαμβάνοντας όλα αυτά υπ’ όψιν, το Κίνημα Δεν Πληρώνω αποφάσισε μέσα από τις αμεσοδημοκρατικές του διαδικασίες να συμμετάσχει στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
 Με αυτόν τον τρόπο, το Κίνημα μας δεν επιδιώκει να αποτελέσει μία ακόμη πολιτική μαριονέτα του συστήματος, αλλά να διαδώσει τις ιδέες, τα ιδανικά και τη δράση του σε όλη την ελληνική επικράτεια.
 Στόχος μας δεν είναι η δημιουργία μιας δεξαμενής βολεμένων πελατών αλλά η δημιουργία ενός μαζικού, πανελλαδικου κινήματος αγωνιστών. Ξέρουμε καλά ότι ο αγώνας μας είναι μαραθώνιος. Χρειάζεται υπομονή, σχεδιασμός και πάνω απ’όλα ψυχικό σθένος. Είναι ο δικός μας μονόδρομος. Δεν υπάρχει άλλη εφικτή και έντιμη λύση για ολόκληρο το λαό.
Δεν ζητάμε εκπτώσεις, δεν κάνουμε συμβιβασμούς, τα θέλουμε όλα!!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ 

- ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ 
– ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ... ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΛΑΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ 
- ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

 -Δεν πληρώνουμε την κρίση τους
– Δεν πληρώνουμε το χρέος τους
- Ολοκληρωτική διαγραφή του χρέους.
-Κατάργηση όλων των χαρατσιών που επιβάλλει η χούντα των τραπεζιτών στους πολίτες για την αποπληρωμή του τοκογλυφικού χρέους.
 -Κανένα περιουσιακό στοιχείο του λαού στα χέρια των τραπεζιτών και των πολυεθνικών
 – Διαγραφή των χρεών των συμπολιτών μας στις τράπεζες
– Εθνικοποίηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος
 - Εθνικοποίηση των μεγάλων εμπορικών και επενδυτικών τραπεζών κάτω από τον έλεγχο του λαού χωρίς αποζημίωση.
-Εθνικοποίηση των μεγάλων μονάδων παραγωγής αγαθών και παροχής υπηρεσιών χωρίς αποζημίωση
– Στελέχωση νευραλγικών τομέων της οικονομίας που υπολειτουργούν, με ανθρώπινο δυναμικό το οποίο είναι ανενεργό, (υγεία, παιδεία κ.α.), με αποτέλεσμα την τόνωση της απασχόλησης και την κάλυψη της εγχώριας ζήτησης
– Ενεργοποίηση της εγχώριας αγροτικής παραγωγής με βάση τις ανάγκες του λαού για υψηλής ποιότητας διατροφική κάλυψη.
 -Κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης: Στην περίπτωση που το Κίνημα Δεν Πληρώνω μπει στη Βουλή, η οποιαδήποτε κρατική επιχορήγηση θα επιστραφεί στο λαό μέχρι το τελευταίο ευρώ (λαϊκά συσσίτια, ξενώνες για αστέγους, αλληλεγγύη σε απεργιακούς αγώνες εργαζομένων, αλληλεγγύη σε ανέργους κ.λ.π.) με απόλυτα διαφανή τρόπο όπως θα προκύπτει από τις ανοιχτές διαδικασίες του κινήματος.
 -Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας.
-Απόδοση ευθυνών σε όλους τους υπαίτιους της εξαθλίωσης μας, μέσα από μια δικαιοσύνη που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.

 ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ – ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

 -Κατάργηση όλων των διοδίων της χώρας
- Ελεύθεροι και ασφαλείς δρόμοι για όλους.
 -Δωρεάν μετακινήσεις
- Ελεύθερη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς για όλους.
-Δημιουργία χώρων στάθμευσης χωρίς την καταβολή αντιτίμου.
 -Κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα
- Απαγόρευση κοψίματος ρεύματος από οποιοδήποτε νοικοκυριό - Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για τους ανέργους, τις φτωχές και τις πολύτεκνες οικογένειες. 100% Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού κάτω από λαϊκό έλεγχο.
 -Κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ και της οποιασδήποτε οικονομικής συμμετοχής των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία
– Δημόσιο δωρεάν υψηλού επιπέδου σύστημα υγείας για όλους
- Δημόσια δωρεάν υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
 -Υψηλού επιπέδου δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους
 - Ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση κάθε βαθμίδας για όλο το λαό
– Ακύρωση του νόμου περί κατάργησης του ασύλου στα εκπαιδευτικά ιδρύματα
– Δωρεάν βιβλία σε κάθε βαθμίδα
– Δωρεάν στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές.
-Κανένας άνθρωπος χωρίς στέγη και τροφή - Δημιουργία ξενώνων και λαϊκών συσσιτίων για όλους τους αστέγους, φτωχούς συμπολίτες μας και όσους έχουν ανάγκη.
 -Δωρεάν θέρμανση για τους ανέργους, τις φτωχές και πολύτεκνες οικογένειες 
 -Δωρεάν και καθαρό νερό για όλους. 100% Δημόσια Εταιρία Παροχής Ύδατος κάτω από λαϊκό έλεγχο. Οι πηγές και ο υδάτινος ορίζοντας της χώρας ανήκει σε όλους μας.
 -Κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ, των πεζών και των ποδηλατιστών. Δημιουργία ασφαλούς οδικού δικτύου με ειδικές προβλέψεις για όλες τις ειδικές ομάδες.
 -Κατάργηση του εισιτηρίου στους δημόσιους χώρους πολιτισμού. Η πολιτισμική κληρονομιά ανήκει σε όλους μας.
 -Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και τις ακτές για όλο το λαό
 - Κατάργηση οποιουδήποτε εισιτηρίου και ξερίζωμα των καγκέλων της ντροπής
- Κατάργηση του διατροφικού κώδικα (codex alimentarius).

 ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ – Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. 

Εμβάθυνση της συνεργασίας μας με κινήματα που δραστηριοποιούνται ήδη ανά τον κόσμο στη βάση του Κινήματος Δεν Πληρώνω (Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία, Ν. Αφρική κ.α.) με στόχο τη χειραφέτηση των λαών και τη δημιουργία ενός διεθνούς ρεύματος ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας – Δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου αλληλεγγύης των λαών ως μέσο αντεπίθεσης και εγκαθίδρυσης μιας παγκόσμιας κοινωνίας με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

τηλ. επικοινωνίας: 211 0192839 
 e-mail: epitropes2010@gmail.com 
 Διεύθυνση γραφείων: Καυτατζόγλου 8, Αθήνα, Τ.Κ.: 11144 
 www.kinimadenplirono.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου