Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

νΚΑ - ΝΑΡ: κάλεσμα σε πορεία Πάτρα

κάλεσμα σε πορεία Πάτρα

Να κλιμακώσουμε τoν αγώνα

για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του εργασιακού μεσαίωνα

για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ- κεφαλαίου



Εργαζόμενοι/εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες

Χαιρετίζουμε την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και της νεολαίας στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης 15/12 ενάντια στο νόμο Κατσέλη που ξεκληρίζει τα εργασιακά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις, ενάντια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου.



Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και να βαθύνει - προωθήσει την αντεργατική πολιτική του κεφαλαίου:



1. εφάρμοσε την τακτική της προληπτικής καταστολής χτυπώντας τις διαδηλώσεις των εργαζομένων και των φοιτητών. Χτύπησε και πάλι την πορεία των εργαζομένων στην Αθήνα

2. επιστράτευσε τα ΜΜΕ για την στήριξη της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής της

3. επιστράτευσε τον αστικοποιημένο – υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, που προσπαθούν να μας πείσουν για το «μονόδρομο» του μνημονίου. Ως απολογητές και συνεργάτες της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης δεν προκήρυσσαν εδώ και μήνες απεργία παρά τις δυο αναθεωρήσεις του μνημονίου



Οι εργαζόμενοι και η νεολαία όμως βγήκαν μαζικά στους δρόμους πραγματοποιώντας στην Πάτρα και σε όλες τις πόλεις τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις της μεταπολίτευσης.

Δεν ενέδωσαν στους εκβιασμούς!



Ειδικά στην Πάτρα:

1. οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν δυναμικά ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – τρόικας, συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στις διαδηλώσεις

2. οι αγωνιστικές, ταξικές δυνάμεις προετοίμασαν και περιφρούρησαν την απεργία σε μια σειρά από εργασιακούς χώρους

3. «έφτυσαν» τον τοπικό ξεπουλημένο - αστικοποιημένο συνδικαλισμό του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, απαγόρευσαν στον πρόεδρο του ΕΚΠ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να εκφωνήσει λόγο και να μετατρέψει για ακόμα μια φορά τους διαδηλωτές σε «κοινό για το μπαλκόνι του και την κυβέρνησή του». Έκαναν πορεία χωρίς αυτούς!

4. Μετέτρεψαν την απεργιακή συγκέντρωση από συγκέντρωση των ξεπουλημένων γραφειοκρατιών και απολογητών της κυβέρνησης του κεφαλαίου σε πραγματική συγκέντρωση των εργατών και των σωματείων τους.



Καλούμε τις αγωνιστικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος, όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία να κλιμακώσουν με κατεύθυνση απεργίας διαρκείας την πάλη τους μέσα από τις συνελεύσεις των συνδικάτων και των συλλόγων, τη μόνη δύναμη που μπορεί να επιβάλλει και να πετύχει νίκες και κατακτήσεις. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.



Αυτός ο αγώνας μπορεί να φέρει αποτέλεσμα!

Μπορεί να ανατρέψει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση του κεφαλαίου, να διώξει την Τρόικα, μαζί μ’ αυτούς να διώξει και την αντεργατική πολιτική. Ανοίγει παράλληλα το δρόμο ώστε να βγουν στο προσκήνιο τα συνολικά συμφέροντα της εργατικής τάξης, για την απαλλαγή της από τα δεσμά της εκμετάλλευσης του κεφαλαίου, για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε πορεία την Παρασκεύη 17/12/10 στις 18:00 από το Παράρτημα

Πάτρα, 15 Δεκέμβρη 2010

νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ - ΝΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου