Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ!



Βρετανία: Οι Φοιτητικές διαμαρτυρίες μπορεί να απαγορευτούν εντελώς, αν η βία συνεχιστεί!
από Free Voice Network 12:21μμ, Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010
απο Indymedia

Όχι στα water cannons αλλά ναι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων!!! Η παγκόσμια δικτατορία είναι πλέον γεγονός.

Η λαϊκή οργή εναντίον της δικτατορίας των τραπεζων και των μονοπωλίων, όπως εκφράστηκε μέσα από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις σε όλη την Βρετανία κατά τις προηγούμενες εβδομάδες συγκλόνισε συθέμελα την παγκόσμια μπουρζουαζία που προσπαθεί να καταστείλει το φοιτητικό κίνημα μέσω της καταστολής και της βίαιης καταπάτησης βασικών δημοκρατικών κεκτημένων.

Η Independent δημοσίευσε σήμερα ένα κύριο άρθρο όπου διαβάζουμε τα εξής:

Η Scotland Yard θα εξετάσει ζητώντας από τον Υπουργό Εσωτερικών να απαγορεύσει τις περαιτέρω φοιτητικές πορείες αν τα επίπεδα της βίας που αμαύρωσαν τις πρόσφατες διαμαρτυρίες συνεχιστούν, δήλωσε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας της Βρετανίας χθες.

Περισσότεροι από 180 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά από τέσσερις διαδηλώσεις στο Λονδίνο κατά της πρότασης της κυβέρνησης να αυξήσει τα φοιτητικά δίδακτρα.

Οι πιο βίαιες σκηνές διαδραματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στην Parliament square. Οι συγκρούσεις άφησαν 12 αστυνομικούς και πάνω από 40 διαδηλωτές τραυματίες.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης δέχθηκαν επίθεση ενώ όδευαν προς μια φιλανθρωπική εκδήλωση.

Χθες, ο επίτροπος της Μητροπολιτικής αστυνομίας Sir Paul Stephenson μίλησε για ένα «διαρκή και σοβαρό επίπεδο βίας». Η απαγόρευση στους φοιτητές να διαδηλώνουν είναι μια λύση που δεν την έχει αποκλείσει. «Είναι μία από τις τακτικές που θα εξετάσουμε και θα ελέγξουμε, και αν δούμε ότι είναι το σωστό μέτρο, τότε θα το εφαρμόσουμε», είπε.

Όμως πρόσθεσε ότι η απαγόρευση θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Βάσει του νόμου περί Δημόσιας Τάξης, η αστυνομία μπορεί να ζητήσει από τον Υπουργό Εσωτερικών την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Ο Sir Paul είπε: «Όταν έχεις ανθρώπους πρόθυμους να παραβούν το νόμο με τον τρόπο αυτό, ποια είναι η πιθανότητα να τους συμμορφώσεις με μια εντολή να μην διαδηλώνουν ή να τηρούν την τάξη σε κάποια διαδήλωση; Μερικές φορές η άσκηση τέτοιας δύναμη θα μπορούσε απλά να πυροδοτήσει την κατάσταση περαιτέρω».

Ο πρόεδρος του National Uinion of Students, Aaron Porter, είπε σε απάντηση: «H ειρηνική διαμαρτυρία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κληρονομιάς μας και είναι ευθύνη της αστυνομίας, προκειμένου να διευκολυνθεί αυτό».

Ο επίτροπος εξέφρασε επίσης την ανησυχία του, ότι η συνέχιση των διαδηλώσεων «αποδυναμώνουν το Λονδίνο». Εξήγησε ότι σχεδόν 3.000 αστυνομικοί έχουν παραταχθεί για να ελέγχουν τις διαδηλώσεις, ενώ αφήνει γειτονιές και άλλα μέρη του Λονδίνου ευάλωτα. Μιλώντας σχετικά με την πρόταση για αν τα κανόνια ρίψης νερού υψηλής πίεσης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για τον έλεγχο του κόσμου, ο Sir Paul είπε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις τρία χρόνια πριν έκριναν άκυρη την επιλογή αυτήν, αλλά οι αξιωματικοί έπαιρναν συμβουλές από τους συναδέλφους της Βόρειας Ιρλανδίας για την αποτελεσματικότητά της στο Λονδίνο. Πρόσθεσε ότι σήμερα οι Met δεν έχουν κανόνια νερού. Ο Sir Paul αρνήθηκε να πει εάν οι «διμοιρίες» θα επεμβαίνουν αμέσως για να συλλαμβάνουν τους πιο σοβαρούς ταραξίες. Αλλά είπε ότι, μετά από τις σκηνές της Πέμπτης στην οποία μνημεία βεβηλώθηκαν, η αστυνομία θα εξετάσει τον εντοιχισμό πιθανών στόχων για ζημία.

Ο Sir Paul αποκάλυψε επίσης ότι θα απέχει από την εργασία του, πιθανόν μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, δεδομένου ότι πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για ένα μη καρκινικό, από ότι πιστεύεται, όγκο στον μηρό.

Από Freevoicenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου