Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Viva la Revolución (“The Trotsky”)

Viva la Revolución (“The Trotsky”)
πηγή: Σχολιαστές χωρίς σύνορα

Σύντροφοι σας πήρε ο ύπνος και χάσατε την επανάσταση!

Ο 17χρονος Λέον πιστεύει ότι είναι η μετενσάρκωση του Τρότσκι. Οι στόχοι της ζωής του είναι ξεκάθαροι: ανάμεσα σε άλλα πρέπει

-να παντρευτεί μια γυναίκα κατά 10 χρόνια μεγαλύτερή του, η οποία κατά προτίμηση θα ονομάζεται Αλεξάντρα.

-να εξοριστεί

-να γνωρίσει τον Βλαντιμίρ Ουλιάνοφ

-να εξοριστεί ξανά

-να δολοφονηθεί (κατά προτίμηση σε θερμό κλίμα)

Πρώτη του επαναστατική πράξη: διοργανώνει απεργία πείνας για τα δικαιώματα των εργαζομένων στο εργοστάσιο του πατέρα του. Ο οποίος διαβάζοντας την βιογραφία του Τρότσκι μαθαίνει ότι αυτός ποτέ δεν φοίτησε σε ιδιωτικό σχολείο κι έτσι ο Λέον τη χρονιά που μόλις αρχίζει θα πάει σε δημόσιο!
Είχα ζητήσει από τον Rising Galaxy εντατικά μαθήματα, αλλά όσο έκανε σε εσάς, άλλο τόσο έκανε και σε μένα. Ευτυχώς δεν μου χρειάστηκαν! Μια high school κωμωδία συναντά τη ρώσικη επανάσταση; Γιατί όχι εφόσον το σενάριο μέσα στην απλότητά του είναι πανέξυπνο & οι πολλές αναφορές είναι αναγνωρίσιμες και εύκολα κατανοητές. Επαναστατικά κλισέ συνδυάζονται με μικρές αλήθειες που είναι πάντα επίκαιρες. Με ευρηματικό τρόπο η πολιτική ιστορία παραλληλίζεται με τα όνειρα της εφηβείας και τούμπαλιν. Το διασκεδαστικό πρώτο μέρος δίνει τη θέση του σε ένα ξεκαρδιστικό δεύτερο και η πραγματικότητα δεν έχει θέση ανάμεσα σ’αυτούς που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο! Δεν θα γελάσετε αν είστε: ναζί, φασίστας, σταλινικός χωρίς χιούμορ και αίσθηση αυτοσαρκασμού!

Θελω να πιστεύω ότι με την υποδοχή που της έγινε στις Νύχτες Πρεμιέρας η ταινία θα βρει διανομή και τότε σύντροφοι, ΣΠΕΥΣΑΤΕ!!

Narrator

http://wp.me/pPn6Y-2rQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου