Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Παμμακαρίστου

Συντάκτης: Ανατολική Αττική News
ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΜΑΚΡΗΣ - ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Εμείς οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Παμμακαρίστου, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό που και φέτος πάλι αντιμετωπίζουμε, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Όλοι γνωρίζετε ότι στο σχολείο μας εκπαιδεύεται ένας μεγάλος αριθμός μαθητών (φέτος 48) με ιδιαίτερες ανάγκες και σοβαρές διαταραχές. Ωστόσο κάθε χρόνο βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση να διεκδικούμε το αυτονόητο, έγκαιρη και επαρκή στελέχωση . Τη στιγμή που η ίδια η δουλειά μας από μόνη της είναι εξαιρετικά απαιτητική και δύσκολη οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό μας οδηγούν σε εργασιακή εξόντωση. Κυρίως όμως, οι ελλείψεις σε προσωπικό έχουν δραματικά αποτελέσματα στους μαθητές μας που έχουν ανάγκη από σταθερό πλαίσιο και διεπιστημονική προσέγγιση.
Φέτος το σχολείο λειτουργεί με μόλις δυο άτομα βοηθούς για σχεδόν πενήντα παιδιά!!!
Επίσης κενή παραμένει μια θέση δασκάλου, με αποτέλεσμα αυτιστικοί μαθητές καθημερινά να ταλαιπωρούνται, από τμήμα σε τμήμα και από εκπαιδευτικό σε εκπαιδευτικό. Κενές παραμένουν οι θέσεις μουσικού , εργοθεραπευτή και σχολικού νοσηλευτή. Πρόκειται για 4 λειτουργικά κενά και εύλογα αναρωτιόμαστε αν μπορεί να στέλνονται αναπληρωτές πρώτα σε τμήματα ένταξης και παράλληλες στηρίξεις και να μένουν ακάλυπτα τα ειδικά σχολεία. Αναρωτιόμαστε ακόμα πως είναι δυνατόν λειτουργικά κενά (όπως αυτά του μουσικού, του εργ/τη και του νοσηλευτή), να μην καλύπτονται κατά προτεραιότητα .
Παρακαλούμε δείχνοντας σεβασμό στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς μα πάνω απ’όλα στους μαθητές μας και τις ανάγκες τους να λάβετε σοβαρά την διαμαρτυρία μας και να προβείτε σε έγκαιρη και επαρκή στελέχωση.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου