Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

επενδύσεις στο Ελληνικό (τουριστική αξιοποίηση και ελεύθερου χώρου) και την επένδυση στον Αστακό για τη δημιουργία ενεργειακής μονάδας

Μέχρι το βράδυ αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των πρωθυπουργών Ελλάδας και Κατάρ, όπως αναφέρουν οι νεότερες πληροφορίες, επιβεβαιώνοντας πλήρως την είδηση που πρώτα το Capital.gr και η εφημερίδα Κεφάλαιο είχαν αποκαλύψει προ περίπου δυο εβδομάδων και που αναφερόταν σε ενδιαφέρον ξένου επενδυτικού κρατικού φορέα για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Οι υπογραφές αφορούν αφενός επενδύσεις στο Ελληνικό (τουριστική αξιοποίηση και ελεύθερου χώρου) και αφετέρου την επένδυση στον Αστακό για τη δημιουργία ενεργειακής μονάδας και λιμενικών εγκαταστάσεων.

Βέβαια, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr παραμένουν σε εκκρεμότητα οι περιβαλλοντικές μελέτες στην επένδυση του Αστακού καθώς προσκρούουν στην ιδιαιτερότητα του φυσικού αερίου καυσίμου που θα χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη.

Όπως ανέφερε από νωρίς σήμερα το Capital.gr, σύμφωνα με τις πληροφορίες η συμφωνία θα υπογραφεί με τον κρατικό φορέα επενδύσεων του κράτους, την Qatar Investment Authority. Η εταιρεία που αγόρασε πρόσφατα το Harrods από τον Mohammed Al Fayed, σύμφωνα με όσα λένε αρμόδια στελέχη ενδιαφέρεται για την τουριστική αξιοποίηση του παραλιακού τμήματος κυρίως του αεροδρομίου και την ανάπλαση του υπολοίπου ως χώρο αναψυχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου