Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταδικάζει την βίαιη σύρραξη μεταξύ των μελών της ΑΡΑΝ και της ΑΡΑΣ, συνιστωσών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο σχήμα «Αντίλογος» της ΕΑΑΚ στην Πάτρα, την Τρίτη 14 Σεπτέμβρη.

Η συγκεκριμένη σύγκρουση δεν έγινε στο κενό αλλά στην αρχή μιας εντελώς νέας περιόδου αναμετρήσεων του εργατικού κινήματος με τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις, στο σεισμογενές έδαφος της νέας φάσης της παγκόσμιας καπιταλιστικής χρεοκοπίας. Την ώρα των τεράστιων ιστορικών προκλήσεων που έχει η εργατική τάξη μπροστά της, είναι καθαρό ότι οι διοργανωτές συγκρούσεων με σιδηρολοστούς και καδρόνια ανάμεσα σε αριστερές οργανώσεις πρέπει να καταδικαστούν και να απομονωθούν πολιτικά. Ακριβά και πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε πληρώσει τη σταλινική και σταλινικού τύπου βία μέσα στο εργατικό κίνημα. Από εκεί και πέρα το πολιτικό πρόβλημα που βγήκε στην επιφάνεια με τα γεγονότα, δεν άρχισε την Τρίτη 14/9 ούτε λύνεται με τον αναθεματισμό κάποιων «αποδιοπομπαίων τράγων». Τα γεγονότα ξεπέρασαν τα όρια μιας συμπλοκής αριστερών ομάδων.

Το γεγονός, συν τοις άλλοις, απέδειξε με έναν άκρως επικίνδυνο για το κίνημα τρόπο την αποτυχία και το έλλειμμα αξιοπιστίας του «εγχειρήματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ» μέσα από τη ρήξη δύο βασικών συνιστωσών του. Η ασαφής ταμπέλα του «αντι-καπιταλισμού» μιας «ριζοσπαστικής» αριστεράς που αλλοιθωρίζει προς τον διαλυόμενο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ( ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ-πριν ξυλοφορτώσει η μία την άλλη- αλλά και το ΣΕΚ πορεύτηκαν με την γραφειοκρατία του Παναγόπουλου και με τις σημαίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη κινητοποίηση για την ΔΕΘ) , ούτε τις ενωτικές της υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει ούτε μπορεί να ξορκίσει το φάντασμα του σταλινισμού που πλανάται μέσα στις γραμμές της

Το ΕΕΚ-Τροτσκιστές καλεί όλες τις αριστερές οργανώσεις και τους αγωνιστές να καταδικάσουν τη σταλινικού τύπου βία που αποδυναμώνει το κίνημα και προσφέρει τις καλύτερες πολιτικές υπηρεσίες στον ταξικό μας εχθρό. Ιδιαίτερα καλούμε τα σχήματα και τους αγωνιστές της ΕΑΑΚ να αποτρέψουν τις διαλυτικές τάσεις που τροφοδοτούν οι συγκεκριμένες αλληλοσυγκρουόμενες ομάδες. Να μετατρέψουν την καταδίκη τέτοιου είδους πρακτικών σε αφετηρία μιας νέας θεωρητικής πολιτικής και προγραμματικής οριοθέτησης απέναντι στον παρακμασμένο καπιταλισμό και την κρίση του , την άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, στη βάση των αρχών και των μεθόδων του κομμουνισμού. Ο συντροφικός διάλογος πάνω σε αρχές, η κοινή ταξική δράση για την ανατροπή της Κυβέρνησης της τρόϊκας και την προώθηση ενός προγράμματος εργατικής επαναστατικής απάντησης στη χειρότερη κρίση της Ιστορίας του καπιταλισμού, είναι όροι που μπορούν να οδηγήσουν το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα στη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου