Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι μεταφορείς

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι μεταφορείς

[

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσης ύστερα από μία μαραθώνια Γενική Συνέλευση των 96 Ομοσπονδιών. Η πρόταση για συνέχιση των κινητοποιήσεων υπερψηφίστηκε, με 72 Ομοσπονδίες να ψηφίζουν υπέρ και μόλις 6 κατά και 14 λευκά.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χερσαίων Εμπορευτικών Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος δήλωσε ότι το συντονισμό των κινητοποιήσεων αναλαμβάνει στο εξής η συντονιστική επιτροπή αγώνα και όχι οι πρόεδροι των ομοσπονδιών.

Ακόμα σημείωσε ότι θα σταματήσουν οι κινητοποιήσεις όταν η κυβέρνηση επανέλθει στο τραπέζι του διαλόγου και όταν αποδοθεί η δικαιοσύνη που ζητά ο κλάδος και πρόσθεσε ότι για τις επόμενες δύο ημέρες όσοι πολίτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με λύματα οι αυτοκινητιστές θα τους εξυπηρετούν δωρεάν.

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Σπύρος Βούγιας, νωρίτερα, είχε δηλώσει ότι «αν δεν ανασταλούν οι κινητοποιήσεις τότε θα αναλάβουν δράση οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου έχουν δηλώσει ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν για να υπερασπιστούν τις επιχειρήσεις τους. «Θα προσφύγουμε δικαστικά κατά των μεταφορέων αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιώργος Κασσιμάτης. «Παραιτούμαι από κάθε άλλη προσπάθεια συνεννόησης με τους μεταφορείς» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων, Βασίλης Κορκίδης.

«Ο καθένας μπορεί να κάνει αγωγές και καταγγελίες, όταν δεν εξυπηρετείται από τα φορτηγά ΔΧ.», δήλωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε ότι η κυβέρνηση εξήντλησε κάθε περιθώριο και πρόσθεσε ότι ακόμη και στο θέμα της περαίωσης υπάρχει ειδική φορολογική ρύθμιση για τους μεταφορείς. Επιπλέον αποκάλυψε ότι είναι έτοιμη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα επιτρέπεται φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης να εκτελούν και το έργο των Δημοσίων Μεταφορών.

Στο μεταξύ, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπεται η χώρα μας για τους περιορισμούς στην έκδοση αδειών οχημάτων δημοσίας χρήσεως και ιδιωτικών βυτιοφόρων, ενώ στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε, κεκλεισμένων των θυρών, και αναμένεται η απόφαση για την αίτηση των συνδικάτων χερσαίων μεταφορών της Αθήνας και της Μακεδονίας-Θράκης που ζητούν να ανασταλεί η επίταξη των φορτηγών και βυτιοφόρων.

Σήμερα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας 41χρονος Έλληνας ιδιοκτήτης φορτηγού αυτοκινήτου που κατηγορείται, μαζί με άλλους τέσσερις συναδέλφους του, ότι επιτέθηκε και τραυμάτισε ελαφρά οδηγό φορτηγού αυτοκινήτου, ενώ προκάλεσαν και υλικές ζημιές στο φορτηγό. Η αστυνομία αναζητά του άλλους τέσσερις δράστες.

Επιπλέον, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου διέταξε τον σχηματισμό δικογραφίας για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ύστερα από καταγγελίες για πυροβολισμούς κατά φορτηγών στην Μαλακάσα, από άγνωστους.

Η Εισαγγελέας έδωσε εντολή προς την Αστυνομία να σχηματίσει δικογραφία που θα στρέφεται κατά αγνώστων δραστών και ζητά την εντατικοποίηση των ερευνών ώστε να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι υπαίτιοι για την επίθεση κατά των φορτηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου