Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΔΗΛΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΩΝ ΑΦΙΔΝΩΝ



Με πολύ μεγάλη επιτυχία έγινε σήμερα 18/9, το πρωϊ ,το άνοιγμα των διοδίων στις Αφίδνες, από τις 9 έως τις 11.30 . Στο άνοιγμα αυτό συμμετείχαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Σιδηροδρομικών, οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια και αργότερα προστέθηκαν και οι επιταγμένοι ιδιοκτήτες φορτηγών με επικεφαλής την συνδικαλιστική ηγεσία των γερανοφόρων οχημάτων.
Τόσο οι Επιτροπές Αγώνα , όσο και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ διατράνωσαν την πεποίθηση τους για το κοινό των αγώνων τόσο για λεύθερους δρόμους, όσο για φθηνές και ασφαλείς δημόσιες μεταφορές στην υπηρεσία του λαού. Το κοινό σύνθημα που ακουγόταν συχνά ήταν ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ.
Ολοι κατανόησαν την μεγάλη σημασία του να βρεθούν τα 3 αυτά φαινομενικά διαφορετικά κινήματα σε επικοινωνία και κοινό αγώνα. Είναι η θανασιμη κρίση του καπιταλισμού, που όντας στην δύση του, επιφυλλάσει την πιό βάρβαρη τύχη για τους εργαζόμενους. Αυτό αντιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι καί όλα τα λαϊκά στρώματα και συμπαρατάσονται ενώνοντας τις δυνάμεις τους. Με δειλά βήματα στην αρχή και αποφασιστικότερα στην συνέχεια.
Είναι η δωδεκάμηνη πετυχημένη δράση των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια, που μετά και την μεγάλη αυτοκινητοπορεία " Πάμε ΔΕΘ,σηκώστε τις μπάρες!" έδωσε φτερά σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας να σηκώσουν μαζί με τις μπάρες και το κεφάλι τους ψηλά και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα μας.
ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ, ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ , ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΝΙΞΕΙ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου