Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Δικάζεται ο Σπύρος Ζησιμόπουλος

τέως πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού για προστασία μελών του καρτέλ του σιδήρου.
Stopcartel
Πέντε μήνες από την καταδίκη 10 μηνών φυλάκισης για παράβαση καθήκοντος, μετά από μήνυση του εκκλιπόντος καφέμπορου Γιώργου Δρίτσα για την προστασία που πρόσφερε για χρόνια στο μονοπώλιο της πολυεθνικής ΝΕΣΤΛΕ στην ελληνική αγορά καφέ, με αποτέλεσμα ο καφές στην Ελλάδα να πωλείται στις ακριβότερες τιμές της Ευρώπης,ο για χρόνια πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπύρος Ζησιμόπουλος κάθεται πάλι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στο εδώλιο του κατηγορουμένου,για τα ίδια και περισσότερα αδικήματα.

Τη φορά αυτή η ποινική του δίωξη διατάχτηκε μετά από μήνυση της εταιρείας IRON TENCO που από το 2006 έχει καταγγείλει το καρτέλ των μεγάλων επιχειρήσεων του σιδήρου που ρυθμίζει εναρμονισμένα τις τιμές και εμποδίζει κάθε είσοδο νέων επαγγελματιών στον κλαδο, μεθοδεύοντας αδίστακτα την καταστροφή τους .

Ο Σπύρος Ζησιμόπουλος παραβαίνοντας σκανδαλωδώς τα καθήκοντα του προέδρου της ανεξάρτητης Αρχής,απέρριψε με προσωπική του απόφαση αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προστασίας του δημόσιου συμφέροντος αλλά και της εταιρείας απο τη δράση των καταγγελμένων μελών του καρτέλ του σιδήρου, αντί να ερευνηθεί η αίτηση με την καταγγελία,να συνταχτεί εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης και την απόφαση να πάρει η ολομέλεια της Επιτροπής,όπως ορίζει ο νόμος.

Η πρωτάκουστη και προκλητική αυτή τακτική του τέως επικεφαλής της Αντιμονοπωλιακής Αρχής στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε αργότερα,αφού παράνομα αρνήθηκε την εξέταση του συνόλου του περιεχομένου των δύο καταγγελιών της μηνύτριας, μεθοδεύοντας την αρχική αθώωση μεγαλέμπορου μέλους του καρτέλ που και αυτή επιτεύχτηκε μέσα από σωρεία αυθαιρεσιών και παραβάσεων ακόμη και των χρονικών ορίων που θετει ο νόμος.

Τεσσερα χρόνια μετά την πρώτη καταγγελία της IRON TENCO για ύπαρξη σκληρού καρτέλ σιδήρου στην Ελλάδα, που το 2008 επιβεβαίωσε πλήρως,δίνοντας τα ίδια στοιχεία που περιήχοντο στην πρώτη καταγγελία, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και αφού κυριολεκτικά σύρθηκε να διεξάγει έρευνα στις χαλυβουργίες και τους μεγαλέμπορους του κλάδου,η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έχει συντάξει κάν εισήγηση!

Υπενθυμίζεται ότι η πλήρως στοιχειοθετημένη καταγγελία κατά του καρτέλ του σιδήρου αφορά την χαλυβουργία ΣΙΔΕΝΟΡ του ομίλου που ελέγχει ο μεγαλοβιομήχανος Νίκος Στασινόπουλος, την χαλυβουργία ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ του μεγαλοβιομήχανου Κωσταντίνου Αγγελόπουλου και ομάδα μεγαλεμπόρων σιδήρου.

Τόσο οι εναρμονισμένες πρακτικές καθορισμού τιμών οσο και οι πρακτικές εξόντωσης νέων επαγγελματιών που επιχείρησαν να μπούν στην αγορά όπως συνέβη με τη μηνύτρια που υπέβαλε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού τις αλλεπάληλες καταγγελίες για λειτουργία καρτέλ σιδήρου, είχαν σαν αποτέλεσμα τις ανεξέλεγκτες τιμές σιδήρου στη χώρα.Σύμφωνα με πρόσφατη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, η τιμή του σιδήρου για τις οικοδομές αυξήθηκε κατα 35% μόνο κατά το 7μηνο Δεκ.09 έως Ιούν.10 !

Οι παράνομες αυτές πρακτικές των μεγαλοβιομηχάνων και μεγαλεμπόρων σιδήρου αύξαναν συνεχώς το κόστος του προιόντος και συνέβαλαν αποφασιστικά στο γονάτισμα της οικοδομής με αλυσιδωτές συνέπειες κατάρρευσης τόσο στον τομέα της εργασίας στον οικοδομικό κλαδο με κάθετη εκτόξευση της ανεργίας όσο και των εκατοντάδων λουκέτων μικρομεσαίων επαγγελματιών που σχετίζοντο με την οικοδομή.

Η προστασία των μεγάλων καρτέλ και ολιγοπωλίων που κυριαρχούν απόλυτα σε όλους τους τομείς της οικονομίας με συνέπεια την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και το γονάτισμα των ισχνών πλέον οικογενειακών προυπολογισμών πρέπει να σταματήσει.

Η παραδειγματική τιμωρία όσων προστατεύουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα σε βάρος των συμφερόντων του λαού όπου και εάν βρίσκονται,δηλαδή στον πολιτικό κόσμο,στις δήθεν ανεξάρτητες Αρχές η στη διοίκηση και η τίμια και σε βάθος εκκαθάριση όλων των υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια και σχετίζονται με τις παράνομες δράσεις των τραπεζιτών ,των μεγαλοβιομηχάνων και μεγαλεμπόρων σε βάρος των πολιτών, αποτελούν μονόδρομο.

Και οι δικαστές που δικάζουν στο όνομα του Ελληνικού λαού βρίσκονται τώρα μπροστά στις ευθύνες τους.Μαζί με τους πολιτικούς.

Ο λαός βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το καθεστώς της σιωπής και της ανοχής που στηρίχτηκε στά κελεύσματα των εκάστοτε οικονομικά ισχυρών αποτελεί πλέον παρελθόν αφου τα πράγματα θα λέγονται πλέον με το όνομά τους μπροστά στα δικαστήρια ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τους πραγματικούς ενόχους της κατάρρευσης της χώρας και οι καταστάσεις που δημιουργήθηκαν θα αντιμετωπίζονται στο φώς της ημέρας με κάθε αποφασιστικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου