Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΤΣΙΡΑΚΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε. -ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ



ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΤΣΙΡΑΚΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε. -ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
(ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ)

Οι δηλώσεις του στελέχους του ΠΑΣΟΚ και προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου ότι «φοβάται ανεξέλεγκτες αντιδράσεις», σε συνδυασμό με τη δέσμευσή του μέσω του Ρόιτερς προς κυβέρνηση και επιχειρηματίες, Έλληνες και Ξένους, ότι «δεν πρόκειται να γίνουν απεργίες που να διαταράξουν το επενδυτικό περιβάλλον», αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά αυτό που γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι: Αποφασιστική συμβολή στο να περάσουν τα συντριπτικά αντεργατικά μέτρα έχει η ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ, τα ΜΜΕ και οι μεγαλοδημοσιογράφοι.

Ο λόγος του προέδρου της ΓΣΕΕ είναι αποκαλυπτικός: θεωρώντας το Μνημόνιο τετελεσμένο γεγονός(!) σπέρνει τη μοιρολατρία και την απογοήτευση στους εργαζόμενους. Και συνεχίζει : «Έχουμε κάνει τόσες πολλές απεργίες, παρ' όλα αυτά οι σκληρές πολιτικές, αυτές που προβλέπονται στο Μνημόνιο Ε.Ε.-ΔΝΤ, έχουν εφαρμοστεί και δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις», τονίζοντας με τη σειρά του ότι το Μνημόνιο είναι Μονόδρομος.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δεν παραδέχεται ότι ο ίδιος και η παράταξή του, η λογική της υποταγής των εργατικών αναγκών στις ανάγκες της εθνικής αστικής οικονομίας και ανάπτυξης, η αντιμετώπιση των ελλειμμάτων ως κοινό πρόβλημα μεταξύ του κόσμου των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-επιχειρηματιών με την πρωτόγνωρη κερδοφορία και τις μίζες, είναι «κοινό πρόβλημα» του κόσμου της εργασίας που πάντα του ζητούνται θυσίες, είναι καταχρεωμένος, βρίσκεται υπό το ζυγό της ανεργίας και της φτώχειας, μετρά εκατοντάδες νεκρούς εργάτες σε Μεγάλα Έργα και ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ. H ομολογία του Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε τα λεφτά» σημαίνει: ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ-ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ!

ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, κυβερνητική και κρατική συνδικαλιστική γραφειοκρατία, όχι μόνο δε θέλησαν να μπλοκάρουν τα μέτρα και δε θέλουν να ανατρέψουν την αντεργατική πολιτική, την κυβέρνηση του Κοινωνικού Μεσαίωνα και του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, το αντικοινωνικό Μνημόνιο Κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ-Τραπεζιτών-βιομηχάνων, αλλά τα μέτρα σχεδίασαν μαζί Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου-Παναγόπουλος και τα εφαρμόζουν μαζί.

Η ήττα του εργατικού κινήματος ήταν κυρίως αποτέλεσμα των δικών τους επιλογών και σχεδιασμών. Ο ρόλος των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ήταν να ελέγξουν τις εργατικές αντιδράσεις, να απονευρώσουν το πολιτικό περιεχόμενο σε μια εποχή που ο καθένας κατανοεί ότι δεν έχει να περιμένει τίποτε από το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-ΔΝΤ, αντίθετα υπάρχουν οι όροι να παλέψουμε ενωμένοι ενάντια τους.

Έβαλαν απεργίες ντουφεκιές χωρίς εργατικά αιτήματα, προσπάθησαν να διασπάσουν τους εργαζόμενους κάνοντας διαφορετικές κινητοποιήσεις ή μην βάζοντας καν κοινές απεργίες, άφησαν εκτός αγώνα τους εργαζόμενους στις μεγάλες εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα (που τώρα παλεύουν μόνοι τους ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις, με ευθύνη των συνδικαλιστών ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ σε ΟΣΕ-ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΕΛΤΑ-ΥΔΡΕΥΣΗ κλπ), δεν είπαν κουβέντα για τα πιο άγρια εκμεταλλευόμενα τμήματα της εργατικής τάξης τους νέους απασχολήσιμους, τους μετανάστες και τους περιστασιακά απασχολήσιμους ανέργους.

Αντίθετα, έβρισαν τους εργαζόμενους των STAGE και όταν είδαν τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς της 5ης Μαΐου, τρόμαξαν. Τρόμαξαν, γιατί κατανόησαν το βάθος της εργατικής οργής, της αγανάκτησης του κόσμου μας που συνειδητοποιεί ότι θα πληρώσει αυτός για τα κέρδη των πλουσίων, ότι του πουλούν ξανά φούμαρα καθώς εκμεταλλεύονται την κρίση για να πάρουν αντεργατικά μέτρα αιώνιας υποταγής μας, που διαφορετικά θα είχαν μεγάλη δυσκολία να τα επιβάλλουν. Τρόμαξαν, γιατί διαπίστωσαν ότι οι εργαζόμενοι διαδηλωτές επιθυμούσαν να συγκρουστούν, να ανατρέψουν τα αντεργατικά μέτρα, να απαιτήσουν να φύγουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που έκλεψαν μέσω δανεισμού ακόμη και την μελλοντικά παραγόμενη υπεραξία, πριμοδότησαν τραπεζίτες-μιντιάρχες-εργολάβους-εφοπλιστές-εμπόρους και βιομήχανους όπλων και τώρα στέλνουν το λογαριασμό στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία. Κάνοντας περαίωση στη ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ που θα καταδίωκαν..

Έτσι λοιπόν όλη αυτή η μαφιόζικη παρέα των κομμάτων εξουσίας, των καναλιών και μεγαλοδημοσιογράφων, των εργοδοτών και δημοσκόπων βλέπει με αγαλλίαση τον Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ να υπογράφει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, να εντάσσει τις εργατικές διεκδικήσεις στα ληστρικά για τους εργαζόμενους όρια του Μνημονίου, να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τις ΑΠΕΡΓΙΕΣ.

ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΟΤΙ

* Η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν είναι των εργαζομένων αλλά συνεργάτης της εκάστοτε κυβέρνησης, της Ε.Ε. και των εργοδοτών, για να αυξήσουν την κερδοφορία τους, εμποδίζοντας το ξέσπασμα εργατικών αγώνων .
* Η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν υπερασπίζει τα εργατικά συμφέροντα, αλλά την κυβερνητική πολιτική και τα κέρδη των εταιρειών. Υπόγραψαν και υπογράφουν το πάγωμα μισθών, την λιτότητα, τα αντιασφαλιστικά εκτρώματα. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ φάγανε μαζί την περιουσία των Ασφαλιστικών ταμείων στο Χρηματιστήριο.
* Η ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ δεν παλεύει ενάντια στα Αντεργατικά μέτρα, αλλά θέλει να Καθυποτάξει, Ελέγξει τους εργατικούς αγώνες, να τους οδηγήσει στην ήττα, να περάσει μαζί με την κυβέρνηση-Ε.Ε.-ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΜΜΕ τα μέτρα.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΜΜΕ-ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΣΤΡΑΤΟΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ

το μαύρο Αστικό Μπλοκ Εξουσίας.

Δίπλα στη βία της απόλυσης, της ανεργίας, των περικοπών, της διάλυσης της δημόσιας Υγείας -Παιδείας-Ασφάλισης, της αισχρής προπαγάνδας του MEGA-ANTENNA-SKAI-ET1-ALTER, των ραδιοφώνων, των εφημερίδων τους και των αναλυτών (συχνά μεγαλοδημοσιογράφοι-εκδότες που απολύουν χαμηλόμισθους δημοσιογράφους), υπάρχει η ακραία κρατική βία και τρομοκρατία.

Τέλος καλοκαιριού ψηφίστηκε στο Θερινό Τμήμα της Βουλής η ακόμη μεγαλύτερη αντιδραστική μετάλλαξη του Τρομονόμου, χαρακτηρίζοντας τρομοκρατία τη μαχητική πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Πλέον τρομοκράτες θεωρούνται οι «κατηγορούμενοι που επιθυμούν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα ή έναν διεθνή οργανισμό, να εκφοβίσουν σοβαρά τον πληθυσμό ή να εξαναγκάσουν παρανόμως δημόσια αρχή ή έναν διεθνή οργανισμό σε πράξη ή παράλειψη». Δηλαδή, οι φορτηγατζήδες που αγωνίζονται για την ανατροπή του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου που τους καταστρέφει και φέρνει τις μεγάλες εταιρείες μεταφορών είναι Τρομοκράτες.

Ενώ όλες οι Απεργίες χαρακτηρίζονται Παράνομες και Καταχρηστικές, η κυβέρνηση και οι δικαστές σέρνουν στο εδώλιο τους αγωνιστές μαθητές των καταλήψεων, τους νέους και εργαζόμενους που συνέλαβαν παράνομα στην Εξέγερση του Δεκέμβρη 2008, τους διαδηλωτές ενάντια στην Σύνοδο της Ε.Ε. στη Θεσσαλονίκη το 2003.

Όλο το κίνημα έχει μπει στο στόχαστρο της Καταστολής και υπό τη δαμόκλεια σπάθη της Αστικής Δικαιοσύνης, που αποκαλύπτεται τυφλή μόνο όταν στέκεται έναντι των εγκλημάτων της εργοδοσίας.

Η δημοκρατία Έκτακτης Ανάγκης, ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός των εθνών κρατών, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ αντιλαμβάνεται κι αντιμετωπίζει ως Εσωτερικό Εχθρό τον κόσμο της εργασίας και τα κοινωνικά κινήματα. Οι Ειδικές Δυνάμεις στο Μεγάλο Πεύκο, εκπαιδεύονται στην ρίψη χημικών και δακρυγόνων, σε μάχες σώμα με σώμα, για να υπερασπίσουν την Ασφάλεια του Αστικού Καθεστώτος Εξουσίας. Ο φόβος γενικευμένων κοινωνικών εκρήξεων εντοπίζεται χρονικά στο διάστημα 11 Νοεμβρίου έως τα Χριστούγεννα και συνδέεται με την κατάθεση του Προϋπολογισμού, που θα περιλαμβάνει νέα σκληρά και εξοντωτικά αντεργατικά μέτρα. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ΠΡΟΠΟ, προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν κοινωνικά κινήματα, την οργή και την αγανάκτηση των οποίων δε θα μπορέσουν να σταματήσουν οι ορδές των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ, και θα απαιτηθεί η συμβολή του Στρατού για να τα καταστείλει.

ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΡΗΞΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ,

ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η Ε.Ε.-ΔΝΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ

Απαιτείται τώρα η δημιουργία ενός νέου εργατικού κινήματος, με τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές στον ενωμένο οικονομικό και πολιτικό αγώνα της εργατικής τάξης, θέτοντας στην άκρη και απέναντι την κρατική-κυβερνητική συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Ενός εργατικού κινήματος που θα ασκήσει Εργατική Πολιτική, θα απαιτήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων. Που δε θα συνδιαχειριστεί την οικονομική και πολιτική κρίση τους, αλλά θα βαθύνει τα αδιέξοδα του καπιταλισμού από ανατρεπτική, επαναστατική σκοπιά. Φέρνοντας στο προσκήνιο την ανάγκη κατάργησης του συστήματος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και της ατομικής ιδιοκτησίας.

Ενός εργατικού κινήματος της πραγματικής ενότητας της τάξης που θα συμπεριλάβει και θα παλέψει για τα κοινά αιτήματα των εργαζόμενων ανεξάρτητα την εθνικότητα-φυλή-θρησκεία, τους απασχολήσιμους, τους άνεργους, την νεολαία και τους συνταξιούχους.

Απέναντι στη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και την κυβέρνηση να Οικοδομήσουμε ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα από ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, επιτροπές αγώνα, εργατικές κινήσεις, επιτροπές ανέργων, μετανάστες που να συμβάλλει στην ανάπτυξη εργατικών αγώνων και στην αλληλεγγύη των τμημάτων της τάξης που πλήττονται.

Ενός εργατικού κινήματος ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΡΗΞΗΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Με Πολιτικούς Στόχους:

* Να ανατραπεί το σύνολο της Αντεργατικής Πολιτικής, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κάθε καθεστωτικός διαχειριστής.
* Να Ανατραπεί το Μνημόνιο Κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ.
* Να δημιουργηθεί τώρα και υπάρχουν οι όροι για αυτό, ένα μαχητικό εργατικό κίνημα για την Αντικαπιταλιστική Αποδέσμευση από την Ε.Ε.

Καλώντας σε Πανευρωπαϊκή κοινή πάλη τους εργαζόμενους Σε Ευρώπη και Βαλκάνια, αφού οι σχεδιασμοί των εθνικών κρατών και της καπιταλιστικής-ιμεπριαλιστικής Ε.Ε. είναι κοινοί.

* Να προτάξουμε το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ, ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΣΑΣ. ΝΑ ΣΒΗΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. Δημόσιες αξιοπρεπείς υπηρεσίες σε όλους τους τομείς. Εργασία για όλους με αξιοπρεπή μισθό που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες κάθε εργαζόμενου. Με μείωση του χρόνου εργασίας για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Με επίδομα ανεργίας στο ύψος του βασικού μισθού.
* Μπλοκάρισμα όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Άμεση επιστροφή των στρατευμάτων που βρίσκονται σε επεμβατικές-κατοχικές αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Να Φύγει η ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ από την Κύπρο.
* Κανένας νέος Μισθοφόρος. Καμιά πρόσληψη στην Αστυνομία και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου