Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!11 ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΤΟΥ 2008…‏


ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!11 ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΤΟΥ 2008…‏
ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008 ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΚΗ, ΜΕ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ –ΛΟΓΩ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ- ΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΣΤΙΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010, ΣΑΝ ΜΕΛΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. ΕΛΛΑΔΑ 2010. ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΤΕΡΤΣΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΖΩΪΔΗ. ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΟΥ.

""Στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων παραπέμπονται να δικαστούν 11 άτομα στη Λάρισα που κατηγορούνται για σειρά κακουργηματικών πράξεων, ορισμένες από τις οποίες εμπίπτουν και στις διατάξεις του λεγομένου αντιτρομοκρατικού νόμου (187 του ΠΚ περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης).

Οι 11 που είχαν συλληφθεί κατά τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, κατηγορούνται για καταστροφές που έγιναν στο κέντρο της Λάρισας μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου κυρίως σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Μεταξύ των έντεκα κατηγοριών περιλαμβάνονται αντίσταση, στάση, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμός, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών βομβών με σκοπό τη χρησιμοποίησή τους κ.ά. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 69 μάρτυρες κατηγορίας, εκ των οποίων οι 30 διευθυντές και υπάλληλοι υποκαταστημάτων τραπεζών.

Μαζί με τους 11 ανήλικους είχαν συλληφθεί και 9 ενήλικοι, οι οποίοι στο αρχικό κατηγορητήριο εμφανίζονταν να έχουν δράσει από κοινού.

Τον περασμένο Μάρτιο, με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών, κρίνοντας ότι δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις, απάλειψε τις κατηγορίες για επτά αδικήματα (τα περισσότερα κακουργηματικού χαρακτήρα, ανάμεσά τους η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης) και τους παρέπεμψε να δικαστούν σε βαθμό πλημμελήματος, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, σε αντίθεση με τους ανήλικους.

Η δίκη τους έχει οριστεί για τις 9 Δεκεμβρίου 2010.""

http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?t=16702

ΠΡΕΖΑ TV
23-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου