Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Αταλάντη: γιορτή κρασιού και ελιάς....και ΟΧΙ ΔΙΟΔΙΑ...


http://dimoslokron.blogspot.com/

Τη Παρασκευή 17-9-2010 από τις 8.00 μμ., στη Κεντρική Πλατεία της Αταλάντης , ο Δήμος διοργανώνει εκδηλώσεις με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα καθώς και το Παραδοσιακό Συγκρότημα του Φιλιππίδη στα πλαίσια της καθιερωμένης Γιορτής Κρασιού και Ελιάς. Καλουντε όλοι οι πολιτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις στις οποίες θα προσφερθεί άφθονο κρασί δωρεάν. Αποφασιστηκε η παρέμβαση των επιτροπών αγώνα ΛΟΚΡΙΔΑΣ και ΤΡΑΓΑΝΑΣ κατά των διοδίων, ωστε να μοιραστούν κάρτες με το ‘ΟΧΙ ΔΙΟΔΙΑ‘ και να πληροφόρησουν τους συμπολίτες μας για την πορεία του κινήματος ‘ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ‘.

Παράλληλα στο πλαίσιο της «γιορτής κρασιού και ελιάς» θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών ελληνικών χορών από τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων:
Α. Σ. Λοκρός,
Κωνσταντινίδειου Πνευματικού Κέντρου Αταλάντης,
Λαογραφικού Συλλόγου Λειβαδιάς,
Ποντίων Εύβοιας «Οι Κομνηνοί»,
Συλλόγου Κρητών «Δικταίοι Καστρινοί».
Πρόκειται για μια εκδήλωση, που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια στην Αταλάντη μέσα από τη συνεργασία του Δήμου, των παραγωγών της περιοχής και πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Αταλάντη.
Σκοπός της «γιορτής κρασιού και ελιάς» είναι να προωθήσουν δυο προϊόντα στα οποία η τοπική οικονομία στηρίζει πολλά. Η περίοδος μάλιστα πραγματοποίησης της γιορτής δεν είναι τυχαία καθώς αυτές τις μέρες έχει ολοκληρωθεί η συγκομιδή των σταφυλιών και ήδη το κρασί βρίσκεται στα βαρέλια ενώ παράλληλα ξεκινά και η διαδικασία της συγκομιδής της πράσινης ελιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου