Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΦΑΝΤΑΡΟΣ: Ο ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ, Ο ΣΚΛΗΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ...


Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται το βάθος και η κτηνωδία της ταξικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Με νέα ρύθμιση, στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί τον ΟΣΕ και τον ξεπουλά στους Κινέζους, ακριβαίνοντας τα εισιτήρια, απολύοντας χιλιάδες εργαζομένους και καταργώντας εργατικά δικαιώματα, δημιουργώντας αντεργατικά δεδομένα για το σύνολο της εργατικής τάξης, στο στόχαστρο μπαίνουν και οι φαντάροι. Δημοσιεύματα αποκαλύπτουν «την κατάργηση από 1.1.2011 κάθε ατέλειας για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες (ΑμεΑ, πολύτεκνοι, στρατιώτες κ.λπ.). Από την ημερομηνία αυτή και μετά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παρέχει εκπτώσεις μόνο εάν ο κατά περίπτωση αρμόδιος φορέας (για παράδειγμα, το υπουργείο Παιδείας για τους φοιτητές) καλύπτει τη διαφορά».

Με το νόμο για τον ΟΣΕ κόβουν τις ατέλειες των φαντάρων ενώ ήδη έχουν περιορίσει τις καταστάσεις επιβίβασης, δηλαδή τα δωρεά αεροπορικά εισιτήρια, με αποτέλεσμα να φορτωθούμε οι ίδιοι και οι γονείς μας το σημαντικό κόστος των ταξιδίων, που ιδιαίτερα για τους φαντάρους στην ΕΛΔΥΚ είναι υπέρογκο! Η τρομερή αύξηση της τιμής των εισιτηρίων του ιδιωτικοποιημένου ΟΣΕ και ο περιορισμός των δρομολογίων θα πλήξει άμεσα τους στρατιώτες, αφού το τρένο είναι το κατεξοχήν φανταρίστικο μέσο μετακίνησης, ιδιαίτερα για τις μονάδες της παραμεθορίου σε Μακεδονία-Έβρο και τα Κέντρα Εκπαίδευσης (π.χ. Κόρινθος, Αυλώνα, Λουράκι, Τρίπολη κλπ, επίσης στη Βόρεια Ελλάδα). Τώρα, ή θα επιβαρύνονται με το ακριβότερο εισιτήριο του ιδιωτικοποιημένου Κινέζικου ΟΣΕ ή θα χρυσοπληρώνουν στα ΚΤΕΛ αφού προβλέπεται συρρίκνωση του δικτύου και περικοπές στα δρομολόγια, κυρίως στα τμήματα του δικτύου με χαμηλή επιβατική κίνηση. Και ως γνωστόν οι ακριτικές μονάδες δεν είναι προορισμοί τουριστικού ενδιαφέροντος, με πολυπληθείς τοπικούς πληθυσμούς.

Η Υποχρεωτική Στράτευση είναι ένας μηχανισμός άντλησης από τα λαϊκά στρώματα δωρεάν υπερεκμεταλλευόμενων νέων ανθρώπων, Αναλώσιμων της πρώτης γραμμής,... ενώ καθημερινά το κόστος της στρατιωτικής μας θητείας μεταφέρεται στους φαντάρους-θύματα. Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος και Π.Μπεγλίτης περιορίζουν το Λειτουργικό Κόστος των Ενόπλων Δυνάμεων (μισθοί στελεχών, συντήρηση μονάδων και μέσων με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κίνδυνοι ατυχήματος), για να πάρουν όπλα από Έλληνες και ξένους εμπόρους και βιομήχανους του ολέθρου, ενώ τα μέσα καθαριότητας και υγιεινής, ιδιαίτερα στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων είναι ανύπαρκτα, οι ποσότητες και η ποιότητα των προσφερόμενων γευμάτων άθλιες. Υπάρχουν σκέψεις για κατάργηση του μισθού των 8,5 ευρώ, ενώ καταργούν τα Οδοιπορικά από τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων προς τις μονάδες. Στην έξοδο όλα τα έξοδα επιβαρύνουν τον κατακουρασμένο και υπερεξαντλημένο από τις συνεχείς υπηρεσίες συνάδελφο, ενώ τα κοράκια της τοπικής εμπορευματοποιημένης διασκέδασης και ψυχαγωγίας περιμένουν το φαντάρο για να ρεφάρουν, με την κάλυψη της κυβέρνησης και του ΥΠΕΘΑ.

Ταυτόχρονα, σε μια επίδειξη Κοινωνικού Κανιβαλισμού Σύμφωνα με το νέο νόμο για τις Ένοπλες Δυνάμεις έρχεται και ο θεσμός του Ειδικού Εφέδρου Οπλίτη! Το ΠΑΣΟΚ έχοντας πλήρη συνείδηση των εργασιακών αδιεξόδων της νεολαίας, που το ίδιο δημιούργησε και δημιουργεί, έχοντας συμβάλλει καθοριστικά μαζί με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και το αντικοινωνικό Μνημόνιο Κυβέρνησης-ΔΝΤ-Ε.Ε. στην απαξίωση των εργαζομένων, των νέων ανθρώπων και της μισθωτής εργασίας, φέρνει το νέο ΜΙΣΘΟΦΟΡΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ, πρόκριμμα των νέων βάρβαρων εργασιακών σχέσεων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

Η νέα γενιά του Μνημονίου, , των 400-500 ευρώ, χωρίς δικαιώματα και προοπτική είναι εδώ, μέσα και έξω από τον στρατό. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ουσιαστικά επιδιώκουν την αντικατάσταση των ακριβότερων Επαγγελματιών Οπλιτών με τους φθηνότερους Ειδικούς Εφέδρους Οπλίτες. Όχι μόνο σπρώχνουν την νεολαία να γίνει Μισθοφόρος, αλλά ουσιαστικά σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν περισσότερο τους πλέον αδύναμους κοινωνικά. Στέλνοντας τους χωρίς προκαθορισμένο μισθό και υπηρεσίες στην παραμεθόριο, στις μονάδες εκστρατείας, για να τους «λιώσουν», αφού όχι μόνο θα καλύπτουν όλα τα κενά φθηνότερα, αλλά θα είναι και υποταγμένοι στον κάθε διοικητή, η έκθεση του οποίου θα κρίνει την παράταση της παρουσίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ουσιαστικά, κρατάνε έναν αριθμό ΕΠ.ΟΠ. για την κάλυψη τεχνικών αναγκών και τη λειτουργία οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας και θα έχουν τους Ειδικούς Εφέδρους Οπλίτες για τις Σκοπιές-Αγγαρείες-Ασκήσεις, αναλώσιμους της Πρώτης Γραμμής μαζί με τους φαντάρους!

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Όσο περνάει ο καιρός τόσο συνειδητοποιούμε ότι δε μπορούμε να συνυπάρξουμε με την κυβέρνηση που επιβάλλει Κοινωνικό και Εργασιακό Μεσαίωνα, με το Μνημόνιο ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ. Αφού ο κόσμος του πλούτου και τα κόμματα εξουσίας κατάκλεψαν διαμέσου του δανεισμού ακόμη και τη μελλοντικά παραγόμενη υπεραξία μας, τώρα ζητούν να πληρώσουμε τη δική τους κρίση, την εξασφάλιση των δανείων και των τοκογλύφων, πληρώνοντας ξανά και ξανά τόκους και πανωτόκια, εξασφαλίζοντας τη διατήρηση της κερδοφορίας τραπεζών-εφοπλιστών και βιομηχάνων, με τις περικοπές στους μισθούς μας, τους φόρους, τις χιλιάδες απολύσεις.

Απαιτούν ξανά «εθνική ενότητα», δηλαδή την υποταγή των εργαζόμενων, υπεράσπιση της «εθνικής κυριαρχίας», δηλαδή ακρωτηριασμό των εργατικών δικαιωμάτων, ώστε με αφορμή την κρίση τους να επιβάλλουν εργασιακές σχέσεις γαλέρας που θα τους οδηγήσει στην «Εθνική Ανάπτυξη» των κερδών τους .

Είναι απαίτηση των καιρών ο Κόσμος της Εργασίας να προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός αποφασιστικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τα Στρατόπεδα που θα απαιτήσει την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των φαντάρων, την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων.

Δεν είναι δυνατόν να δίνονται 500 εκατ. ευρώ το χρόνο για επεμβατικές και κατοχικές αποστολές του Ελληνικού Στρατού σε δεκαπέντε χώρες μαζί με ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, ενώ οι φαντάροι πληρώνουν για το φαγητό, την χλωρίνη και το εισιτήριο του «Παραλόγου της Θητεία», ενώ το απολυτήριο τους κατατάσσει στις στρατιές ανέργων.

Δεν είναι δυνατόν, να ξεπουλιούνται τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με πρόσχημα την σωτηρία των θέσεων εργασίας, αλλά να απειλούνται με απόλυση οι 1000 από τους 1300 εργαζόμενους, Γερμανικές και Αραβικές εταιρείες να παίρνουν προίκα παραγγελίες υποβρυχίων αξίας 1.3 δις ευρώ και να τους σβήνονται πρόστιμα από την Ε.Ε. της τάξης των 500 εκατ. Ευρώ, ενώ η ανεργία των νέων ανθρώπων φτάνει στο 30% και οι περικοπές κλείνουν νοσοκομεία, διαλύουν τη δημόσια παιδεία και οι φόροι εκτοξεύονται, το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης τρομοκρατεί και τα καρτέλ κατευθύνουν την Ακρίβεια.

Δεν είναι δυνατόν άστεγοι να μαλώνουν μέχρι θανάτου για ένα παγκάκι, τα χρέη να πνίγουν τους εργαζόμενους, το μόνο που ακούς από κυβερνητικά στελέχη και από τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια είναι Λιτότητα-Φόροι-Περικοπές-Μείωση στους Μισθούς και η κυβέρνηση να ετοιμάζεται να πετάξει άλλα 15 δις ευρώ σε άχρηστα τεθωρακισμένα, πολεμικά αεροπλάνα και φρεγάτες για την αντιπυραυλική άμυνα του ΝΑΤΟ και την Προστασία των ελληνόκτητων πλοίων των εφοπλιστών στη Σομαλία!

Λέμε Φτάνει πια στην εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση των εργαζομένων, συνταξιούχων, νέων ανθρώπων και φαντάρων. Ούτε ένα Ευρώ για Εξοπλισμούς και Μισθοφόρους σε Στρατό και Αστυνομία. Απαιτούμε λιγότερες ώρες εργασίας-εργασία για όλους, με αξιοπρεπή μισθό που να ικανοποιεί τις εργατικές ανάγκες. Επίδομα Ανεργίας στο ύψος του βασικού μισθού. Όχι μόνο πρέπει να ανατρέψουμε την λεηλασία των κοινωνικών αναγκών που προχωρά βίαια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-Εργοδότες, χτίζοντας πάνω στις στρατιές των ανέργων και νεόπτωχων τις πιο άγριες εκμεταλλευτικές σχέσεις, αλλά επιπλέον πρέπει με μαχητικότητα και αισιοδοξία να παλέψουμε για το Δικαίωμα όλων στη Μόρφωση-Υγεία-Ασφάλιση-Εργασία-Πολιτισμό που θα καλύπτονται δωρεάν από το Δημόσιο.

Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να βγουν Παραπονούμενοι και να διεκδικήσουν όχι μόνο την Υπεράσπιση αλλά και τη Διεύρυνση των δικαιωμάτων μας:

Μισθό στους φαντάρους στο ύψος του Βασικού Μισθού, πλήρη Ασφάλιση, αναγνώριση του χρόνου Προϋπηρεσίας και των Ενσήμων. Δωρεάν και ποιοτική σίτιση, στέγαση και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Αναγνώριση του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ.

Υπηρεσίες 1-1, αύξηση των εξόδων και των αδειών. Κάλυψη όλων των εξόδων διανυκτέρευσης των φαντάρων από τις μονάδες: παροχή σίτισης και φιλοξενίας των φαντάρων από τις Λέσχες Αξιωματικών.

Ο Πραγματικός Αντίπαλος του Φαντάρου στην καθημερινότητα της μονάδας, η πραγματική πηγή των αδιεξόδων και της κτηνώδους εργασιακής εκμετάλλευσης για το σύνολο του κόσμου της εργασίας, ο πραγματικός ενορχηστρωτής του Δια Βίου ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ Η ΘΗΤΕΙΑ βρίσκεται σε Πεντάγωνο-Μαξίμου-Βρυξέλες, υπολογίζει Κέρδη-Ζημιές και ΟΧΙ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ.

Ενωμένοι και Αποφασισμένοι ας τους αμφισβητήσουμε!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

http://diktiospartakos.blogspot.com/2010/10/blog-post_12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου