Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

«Ζώνουν» το Λεκανοπέδιο με διόδια

Στη δημιουργία τεσσάρων σταθμών διοδίων που θα «κυκλώσουν» το Λεκανοπέδιο φαίνεται ότι προσανατολίζεται το Υπουργείο Υποδομών, ενώ νέα διόδια θα μπουν και στο νότιο άξονα της Αττικής, δηλαδή στο τμήμα Ελευσίνας - Κορίνθου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», τα νέα διόδια θα γίνουν στους κόμβους Αγίου Στεφάνου, Βαρυμπόμπης, Καλυφτάκη και Λυκόβρυσης, ενώ οι οδηγοί θα καταβάλλουν το αντίτιμο τόσο με μετρητά όσο και με ηλεκτρονική κάρτα.

Την δημιουργία των διοδίων προβλέπει η σύμβαση που επικύρωσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και βρίσκεται στα συρτάρια του υπουργείου από το 2008. Αν και είχε «παγώσει», το υπουργείο σκέφτεται να το εφαρμόσει προκειμένου να μην διωχθεί από την εταιρεία, μιας και πρόκειται για όρο της μεταξύ τους σύμβασης.

Παράλληλα, νέα διόδια περιμένουμε εντός του 2011 στον δρόμο Ελευσίνας - Κορίνθου, ενώ αυξήσεις έως 40% αναμένονται στο τμήμα της εθνικής Μαλιακός - Κλειδί.

Τέλος, δικαίωμα νέας αύξησης έχει και η εταιρεία που διαχειρίζεται τα διόδια στην Αθηνών - Λαμίας, ενώ στα μέσα του 2011 στα διόδια Ελευσίνας - Κορίνθου θα πληρώνουμε και στο «πήγαινε» και στο «έλα».

ππηγή: STAR.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου