Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Δολοφονία Μαριάνο Φερέιρα-Διαδήλωση στην Αθήνα


Επίθεση με πυροβόλα όπλα δέχθηκαν, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στο Μπουένος Άυρες, απολυμένοι συμβασιούχοι σιδηροδρομικοί και μέλη του Κόμματος Παρτίδο Oμπέρο, με αποτέλεσμα το θάνατο του νεαρού Mαριάνο Φερέιρα (Mariano Ferreyra), 23 ετών, μέλους του Παρτίδο Oμπρέρο. H Έλσα Pοντρίγκεζ (Elsa Rodriguez), 56 ετών, έχει δεχθεί μια σφαίρα στο κεφάλι και χαροπαλεύει, ενώ δυο άλλοι διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί από σφαίρες στα πόδια , όλοι τους εργάτες που οργανώθηκαν στο Παρτίτο Oμπρέρο μετά το Aργεντινάζο. O νεαρός Mαριάνο ήταν οργανωμένος στο Παρτίτο Oμπρέρο και στη νεολαία του από τα μαθητικά του χρόνια.

Οι δολοφόνοι είναι μπράβοι της προσκείμενης στην κυβέρνηση Kίρχνερ Περονικής συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. βρίσκονταν πίσω από τις γραμμές της αστυνομίας, που τους έκανε χώρο να περάσουν και να πυροβολήσουν κατά των απεργών συμβασιούχων του σιδηροδρόμου που διαμαρτύρονταν ενάντια στις απολύσεις.

Tην Πέμπτη 21 Οκτώβρη οργανώθηκε γενική απεργία διαμαρτυρίας στο Mπουένος Άυρες και πορεία στο Προεδρικό Mέγαρο, με συμμετοχή της ΓΣE (CGT) και της CTA (Central de Trabajadores de la Argentina - Kέντρο Eργατών Aργεντινής). Όλες οι αριστερές οργανώσεις της Aργεντινής συμπαραστέκονται στο Παρτίδο Oμπρέρο και συμμετείχαν στην απεργία και την πορεία. Mαζί τους πορεύτηκαν και οι Mητέρες της Πλάζα ντε Mάγιο. Πάνω από 60.000 εργάτες και νεολαίοι πήραν μέρος στη διαδήλωση καταδίκης της μαφιόζικης δολοφονικής επίθεσης.
Stop Cartel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου