Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΡΚΟΝΕΑ!


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΡΚΟΝΕΑ!

Η ισόβια κάθειρξη του ένστολου δολοφόνου Κορκονέα είναι γεγονός μετά την καταδικαστική απόφαση για «ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο» του Μικτού Κακουργιοδικείου στην Άμφισσα. Παράλληλα σε 10ετή φυλάκιση οδηγείται ο συνεργάτης του Σαραλιώτης. Το δικαστήριο δεν είχε κανένα περιθώριο να ρίξει στα μαλακά τον αρχιδολοφόνο. Ο κίνδυνος της κοινωνικής αναταραχής που υπάρχει σήμερα κάνει τους κρατούντες να είναι πολύ προσεχτικοί στις αποφάσεις τους. Είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται μπάτσος με αναβάθμιση μάλιστα της αρχικής κατηγορίας. Παρ όλα αυτά κάθε άλλο παρά εφησυχασμένοι είμαστε.

Η τεράστια καθυστέρηση στην έκδοση απόφασης, οι προκλήσεις του Κούγια, η μεταφορά της δίκης στην Άμφισσα για να είναι προστατευμένη από τον «εχθρό λαό», αφήνουν ακόμα αναπάντητα τα ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς των κρατούντων.

Προπαντός η συνολικότερη κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία δεν αφήνει περιθώρια επανάπαυσης. Με μια Κυβέρνηση ανάλγητη και αδύναμη εξαιτίας της χειρότερης κρίσης που γνώρισε ποτέ ο κόσμος, με ένα κράτος χρεοκοπημένο και παραδοσιακά επικίνδυνο, τα ζητήματα που έθεσε η δολοφονία του Αλέξανδρου και η εξέγερση του Δεκέμβρη δεν μπορούν να κλείσουν με μια δικαστική απόφαση. Όπως αποδείχτηκε πριν λίγες μέρες με τη δολοφονία από τα χημικά των μπάτσων επαγγελματία οδηγού φορτηγού που φρόντισαν να κρύψουν επιμελώς όλα τα ΜΜΕ, ο κίνδυνος που απορρέει από την αστυνομική δράση δεν έχει εξαλειφθεί, κάθε άλλο!

Έχουν επιχειρήσει επανειλημμένα να πάρουν τη ρεβάνς για αυτό που έγινε το Δεκέμβρη του 2008 καθώς γνωρίζουν ότι τα χειρότερα για αυτούς έχουν έρθει. Πέρα από την άγρια καταστολή που εξαπόλυσαν πέρυσι, στον ένα χρόνο από την εξέγερση, συνεχίζονται οι δίκες αγωνιστών και το Δεκέμβρη του 2010 δικάζουν «ως τρομοκράτες» μαθητές που συμμετείχαν στα γεγονότα. Το κρατικό μίσος ενάντια στη νεολαία και όλους τους καταπιεσμένους συνολικά δεν άρχισε ούτε τελείωσε με τον πυροβολισμό του Αλέξανδρου. Ούτε όμως η δική μας οργή μπορεί να σβήσει από μια δικαστική απόφαση. Καμία δικαστική διαδικασία δεν είναι αρκετή για να επουλώσει την πληγή θανάτου του Αλέξανδρου. Κανένα αστικό δικαστήριο δεν είναι σε θέση να κρίνει την έκβαση μιας τέτοιας κοινωνικής σύγκρουσης. Όλο και περισσότερα είναι τα γεγονότα που αποδεικνύουν ότι η γενιά του Δεκέμβρη είχε το δίκιο με το μέρος της: το κράτος που εκμεταλλεύεται καταπιέζει και δολοφονεί δε διορθώνεται μόνο ανατρέπεται, ιδιαίτερα τώρα που μας ζητάνε να πληρώσουμε το χρέος του με το αίμα μας.

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στη Συγκάλυψη της Κρατικής Δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εδώ και κάποιους μήνες πάλεψε ενάντια στη συνωμοσία σιωπής. Απευθυνθήκαμε στη νέα γενιά και όλο τον κόσμο. Όχι χωρίς αδυναμίες, δυσκολίες και μεταξύ μας διαφωνίες, κάναμε πολλά προκειμένου να πραγματοποιήσουμε το σύνθημα: Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ! Προσπαθήσαμε να αποκαλύψουμε τα όσα σκανδαλώδη διαδραματίζονταν στην αστυνομοκρατούμενη Άμφισσα, οργανώσαμε δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο μέσα στο καλοκαίρι, πολλές εκδηλώσεις- μικροφωνικές ενημέρωσης στην Αθήνα και μία μεγάλη συναυλία στα Προπύλαια το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη με επιτυχία.

Τώρα και καθώς o πρώτος δικαστικός κύκλος της υπόθεσης τελείωσε καλούμε όλη τη νεολαία και το λαό, το εργατικό κίνημα που δίνει τη σημαντικότερη μάχη των τελευταίων χρόνων να κάνουν πράξη το σύνθημα: βάψανε τα χέρια τους με το αίμα του Αλέξη-εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, 7μμ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου