Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

«Τα μάρμαρα από μόνα τους δεν λένε τίποτα», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου τους Πανό στα προπύλαια σήκωσαν συμβασιούχοι


Με μια αιφνιδιαστική κίνηση λίγο μετά τις δέκα το πρωί ομάδα συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού ανέβασε ένα μαύρο πανό στα προπύλαια της Ακρόπολης, το οποίο γράφει «Όχι στις απολύσεις».

πηγή : Ελευθεροτυπία

"Τα μάρμαρα από μόνα τους δεν λένε τίποτα. Κάποιοι άνθρωποι τα αναδεικνύουν. Χωρίς αυτούς δεν μπορεί να δουλέψει αυτό το μνημείο", δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτων Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού, Νίκος Χασομέρης. "Το 'όχι' αποκτά και μια ουσιαστική σημασία πλέον. Δεν μπορεί άνθρωποι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να απολύονται εν μία νυκτί", ανέφερε σε μία προσπάθεια να συνδέσει την κινητοποίηση με την εθνική επέτειο.

Οι συμβασιούχοι, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και είχαν δώσει νέο ραντεβού σήμερα το πρωί έξω από τον αρχαιολογικό χώρο, αιφνιδίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας πλαϊνή είσοδο και μπόρεσαν να αναρτήσουν το πανό.

Κατέβηκαν από τα Προπύλαια το μεσημέρι, έπειτα από παρέμβαση εισαγγελέα. Η είσοδος του χώρου παρέμεινε ανοιχτή για τους τουρίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου