Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ- Δολοφονία εργάτη απο «συνδικαλιστές»


ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Δολοφονία εργάτη απο «συνδικαλιστές»
πηγή: Ριζοσπάστης
ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.--

Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα Μπουένος Αϊρες αλλά και σε άλλες πόλεις της Αργεντινής ενάντια στην ωμή δολοφονία του 23χρονου σιδηροδρομικού Μαριάνο Φερέιρα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εργαζομένων στην επιχείρηση «Ferrocarril Roca» - η επιχείρηση είναι συμβεβλημένη ιδιωτική εταιρεία στους εθνικούς σιδηροδρόμους - οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές. Τη δολοφονία από τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές κατήγγειλε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και με ανακοίνωσή του το ΚΚ Αργεντινής.

Ο Φερέιρα, που ήταν μέλος του Εργατικού Κόμματος, δολοφονήθηκε την Τετάρτη όταν η διαδήλωση των συμβασιούχων εργαζομένων στην «Ferrocarril Roca» ήρθε αντιμέτωπη με τις αστυνομικές δυνάμεις και μέσα από τις γραμμές των αστυνομικών, μέλη της εργοδοτικής συνδικαλιστικής ένωσης των εργαζομένων στους Εθνικούς Σιδηροδρόμους Union Ferroviaria (UF) άρχισαν να πυροβολούν κατά των διαδηλωτών. Εκτός του Φερέιρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική και η 56χρονη Ελσα Ροντρίγκες, ενώ τραυματίστηκαν και άλλοι διαδηλωτές. Η δολοφονία σήμανε συναγερμό στους εργαζομένους και τις πολιτικές οργανώσεις που διαδήλωσαν παντού απαιτώντας την παραδειγματική καταδίκη των ενόχων αλλά και της πολιτικής που γεννά τέτοια φαινόμενα. «Υπάρχει συνέργεια επιχειρηματικών ομάδων και εργατικών συνδικάτων που λειτουργούν ως στρατεύματα κρούσης» τόνισε ο Ούγο Γιάσκι, ηγέτης της Συνομοσπονδίας Εργαζόμενων της Αργεντινής (CTA), η οποία κήρυξε πανεθνική απεργία, ενώ σε αυτή συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στις αερογραμμές, LAN και «Aerolineas Argentinas».

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, δεσμεύθηκε για την καταδίκη των υπαίτιων των επεισοδίων και της δολοφονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου