Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Κοψοχρονιά πωλείται η Ελλάδα στους Γερμανούς, λέει η Wall Street Journal.


Οι γερμανικές εταιρείες κυνηγούν αγοραστικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση της υπερχρεωμένης χώρας επιχειρεί να πουλήσει κρατικά περιουσιακά στοιχεία για να σταθεροποιήσει τα οικονομικά της, αναφέρει η Wall Street Journal.
απο Ελευθεροτυπια

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στην αγορά από την Deutsche Telekom επιπλέον 10% του ΟΤΕ, εστιάζοντας στο τίμημα των 400 εκατ. ευρώ και σχολιάζει πως το ποσό αυτό αποτελεί 'κλοπή' αν αναλογιστεί κανείς ότι η γερμανική εταιρεία διέθεσε κοντά στα 4 δισ. το 2008 για να μπει στον ελληνικό οργανισμό.

H Wall Street Journal απαριθμεί και άλλες εταιρείες που εδρεύουν στη Γερμανία και αναζητούν ευκαιρίες στην Ελλάδα, μετά και τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ. Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για την εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport, που φέρεται να εξέφρασε ενδιαφέρον για την απόκτηση μεριδίου στο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Σήμερα το 55% της εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου της Αθήνας ανήκει στο Δημόσιο, ενώ δεν αποκλείεται -σύμφωνα με την Wall Street Journal- να υπάρξει μια αλλαγή φρουράς με την Fraport να διαδέχεται την επίσης γερμανική Hochtief που έχει σήμερα το μάνατζμεντ του "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Η εφημερίδα σημειώνει, τέλος, πως οι γερμανικές εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν το ελληνικό 'πωλητήριο' καθώς έχουν μεγάλη εμπειρία από εσπευσμένες πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου