Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 15 Ιούνη, την μέρα της Γενική Απεργίας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξαπόλυσε άγρια και αναίτια επίθεση στους απεργούς διαδηλωτές και τον λαό στο Σύνταγμα. Με ασφυξιογόνα αέρια, απαγορευμένα χημικά και ωμή βία σε αλλεπάλληλα κύματα οι δυνάμεις καταστολής προσπαθούσαν να εκκενώσουν την πλατεία Συντάγματος από τον λαό και την νεολαία που κατέβηκαν να αγωνιστούν για να καταργηθεί το Μνημόνιο και ενάντια στο ξεπούλημα της χώρας με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ο κατοχικός στρατός των ΜΑΤ ξεπερνώντας σε βαρβαρότητα ακόμη και τους Ναζί δεν σεβάστηκε ούτε καν το πρόχειρο ιατρείο. Έριξε ασφυξιογόνα μέσα στον πρόχειρο σταθμό πρώτων βοηθειών που στήθηκε στην πλατεία ενώ ήταν γεμάτο με τραυματίες και διαδηλωτές που είχαν πληγεί από τα χημικά της αστυνομίας.

Η μασκαρεμένη παρουσία φασιστών που προσπάθησαν να συνδράμουν στο έργο των κατοχικών δυνάμεων καταστολής, αντιμετωπίστηκε με ξυλοφόρτωμα και με εκδίωξή τους από την πλατεία από απεργούς και νεολαίους.

Υποτίμησαν όμως άλλη μια φορά τον λαό που με πείσμα, αυτοθυσία και μοναδική αλληλεγγύη υπερασπίστηκε την πλατεία και την κράτησε στον έλεγχο του.

Η θλιβερή κοινοβουλευτική αριστερά των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά έβλεπε «προβοκάτορες» εκεί που υπήρχε ο εξεγερμένος εργάτης και ο οργισμένος λαός. Αντί να καλέσουν τον λαό στον αγώνα, σπέρνουν σύγχυση και προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή των εργαζόμενων στις εκλογές.

Ο λαός όμως ανοίγει τον δρόμο οπλισμένος με την αγανάκτηση και ο εργάτης βλέπει καθαρότερα μέσα από τα χημικά τον δρόμο του αγώνα. Ο σκουπιδοτενεκές της ιστορίας άνοιξε για το καθεστώς, τους υπηρέτες του και τις θλιβερές παλλακίδες του κοινοβουλευτισμού. Τιμητική θέση σ αυτό τον σκουπιδοτενεκέ θα έχουν οι πουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ οι καλύτεροι σύμμαχοι της κυβέρνησης και των διεθνών τοκογλύφων .

o ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
o ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
o ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
o ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου