Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

"ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ"- "Το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας"


Η ελληνική δικαιοσύνη, με την συνδρομή ακόμη και της ΕΥΠ (που παρακολούθησε τα τηλέφωνα των υπόπτων) βάλθηκε , με καθυστέρηση πολλών ετών, να ξεκαθαρίσει το κύκλωμα στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων.
Δεν υπάρχει κανένας πολίτης, πλην των εχόντων άμεσο συμφέρον, που να μην θέλει "καθαρό" αθλητισμό.
Όμως ας δούμε κάποια θεματάκια:
Είναι τυχαίο που ανακινείται ΤΩΡΑ το θέμα, με καθυστέρηση 5 ετών από τις καταγγελίες της ΟΥΕΦΑ;
Μήπως η ανακίνηση της υπόθεσης έχει να κάνει με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου μνημονίου και προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό στην προσοχή της κοινής γνώμης;
Εξ άλλου το κράτος καλό θα ήταν να έδειχνε το ίδιο ενδιαφέρον και να χρησιμοποιούσε το βαλιτσάκι της ΕΥΠ και στην παρακολούθηση και άλλων "ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ" όπως: τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου, των δομημένων ομολόγων, των βατοπεδινών, των γερμανικών υποβρυχίων, της Siemens κ.ο.κ
Οπως όλοι θέλουμε καθαρό αθλητισμό, χωρίς στημένα παιχνίδια και ντόπες, πολύ περισσότερο θέλουμε καθαρή κοινωνία χωρίς στημένα παιχνίδια, σκάνδαλα και μίζες.
Ας μην προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή μας από την μεγάλη ανέχεια που βιώνει ο λαός. Δεν είμαστε ιθαγενείς να μας πείσουν για τις καλές προθέσεις τους περί Δικαιοσύνης και ηθικής κάθαρσης.
"Το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας".
Αν ήταν έτσι δεν θα είχαμε επαίσχυντες στημένες συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δημόσιων δρόμων στους ιδιώτες,στημένους διαγωνισμούς παραχώρησης δημοσίων έργων σε μια χούφτα μεγαλοεργολάβους, ντροπολογίες Ρέππα,ξεπούλημα όλων των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία,ελεύθεροι χώροι, μετακινήσεις κλπ) σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα κλπ.
Η κοινωνική εξυγίανση δεν μπορεί να γίνει από ένα σύστημα που παράγει την διαφθορά και την σήψη.
Το έργο αυτό μπορεί να το αναλάβει μόνο ο ίδιο ο λαός που τα δικαιώματα του καταπατά βάναυσα η κυβέρνηση του μνημονίου.
Η ώρα πλησιάζει. Ο λαός ξύπνησε και παίρνει τις τύχες του στα χέρια του!
Εδώ δεν είναι Αργεντινή, δεν έχει ελικόπτερα, θα πάτε φυλακή.
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ (www.oxidiodia.gr και www.denplironodenplirono.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου