Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ



ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Τους τελευταίους μήνες οι διώξεις και οι απολύσεις αγωνιστών εργατών και συνδικαλιστών έχουν ενταθεί. Το πλαίσιο της συνδικαλιστικής νομοθεσίας, στα ελάχιστα σημεία του που είναι υπέρ των εργαζομένων, καταργείται από τους εργοδότες και την κυβέρνηση του μνημονίου.

Αγωνιστές συνδικαλιστές, όπως ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στο μετρό Αντώνης Σταματόπουλος και ο Σταύρος Μανίκας συνδικαλιστής από το χώρο της ΕΘΕΛ που αρνήθηκαν να υποταχτούν στις επιλογές της κυβέρνησης και στα ξεπουλήματα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας στοχοποιούνται από το κράτος και την Διοίκηση.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στο μετρό Αντώνης Σταματόπουλος έχει αλλεπάλληλες διώξεις γιατί αρνήθηκε να συναινέσει στην απεργοσπαστική απόφαση του δικαστηρίου που έβγαλε παράνομες τις απεργίες που κήρυξε το σωματείο. Η επιλεκτική δίωξη του προέδρου του σωματείου συνοδεύεται και από την πρωτότυπη, αν μη τι άλλο, κατηγορία από τον γνωστό ελεγκτή Δημοσίας Διοίκησης Ρακιτζη ( αυτός που παραμονές απεργιακής κινητοποίησης της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανακάλυψε τα «σκάνδαλα» των γραφειοκρατών) για ευθύνες σε «διαφυγόντα κέρδη» της Αττικό Μετρό.

Η λύσσα όμως των μηχανισμών αυτών δεν χορταίνει με την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλει τον πρόεδρο του σωματείου. Το παρακράτος ενεργοποιείται προσπαθώντας να τον εκφοβίσει με απειλητικά σημειώματα που αφορούν τον ίδιο ή μέλη της οικογένειά του, σπάσιμο παραθύρων του αυτοκινήτου και τηλεφωνικές απειλές κλπ. Το κράτος και η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους χρησιμοποιεί μεθόδους Γκοτζαμάνη…

Παράλληλα με αυτή την δίωξη ο Σταύρος Μανίκας από το χώρο της ΕΘΕΛ, αντιμετωπίζει μια σκευωρία με καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά. Διενεργείται ΕΔΕ εναντίον του για συμμετοχή σε διαδήλωση της άκρας αριστεράς και αναρχικών (σύμφωνα με το κατηγορητήριο) σε ώρα εργασίας. Όσο και αν η σκευωρία αυτή είναι διάτρητη, το θράσος της διεύθυνσης να θεωρεί ότι μπορεί να παρακολουθεί και να ποινικοποιεί την πολιτική δραστηριότητα ενός εργαζόμενου, ακόμα και αν επικαλείται ψευδή γεγονότα, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο. Τα πολιτικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα τα καταχτήσαμε με αγώνες και δεν υποχωρούμε.

Συνάδελφοι και συναγωνιστές

Κανένας αγωνιστής συνδικαλιστής δεν είναι μόνος του. Καμιά απειλή ενάντια στις οικογένειες τους από το κράτος και το παρακράτος δεν θα πρέπει να μένει αναπάντητη από το κίνημα. Οι τρομοκρατικές αντί-συνδικαλιστικές διώξεις και η νεκρανάσταση των Γκοτζαμάνηδων ξεχειλίζουν το ποτήρι της οργής μας. Σας καλούμε την Παρασκευή 10/6 στις 5 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο ΑΘΗΝΑΣ, Δευτερο όροφο για να συζητήσουμε την στήριξη των συναδέλφων με την δημιουργία Επιτροπής Αλληλεγγύης με στόχο την κατάρρευση των κατηγοριών και το τσάκισμα κάθε παρακρατικού που σηκώνει το χέρι σε συναδέλφους και συναγωνιστές.

για επικοινωνία : 6977666470

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου