Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Σύνταγμα, Πρακτικά Λαϊκής Συνέλευσης 15/06/2011


Σύνταγμα, Πρακτικά Λαϊκής Συνέλευσης 15/06/2011
από καπνισμενος ATHENS INDYMEDIA

.....http://real-democracy.gr/minutes/2011-06-15-praktika-laikis-syneleysis-15062011

Εναρξη 9.51
Ανάγνωση προτεινόμενου θέματος . (κατατέθηκε στην γραμματεία)
Ψηφοφορία : εγκρίθηκε.

Πρόταση εναλλακτικού θέματος: Έχουμε χούντα;

Μοίρασμα κλήρων.

Έκκληση: Να δώσει η Λ.Σ σε συναγωνιστή από Γερμανία, που θέλει να εκφράσει συμπαράσταση τον λόγο. Εγκρίθηκε.

- there is a lot...Μετάφραση: Λέγονται πολλά πράγματα για το χρέος της Ελλάδας. Δηλώνω, ότι δεν μου χρωστάτε τίποτα ούτε σε κανέναν εργαζόμενο από Γερμανία. Μην πληρώσετε ούτε ένα σεντ στους τραπεζίτες σε όλη την Ευρώπη. Να αντισταθούμε όλοι μαζί, στην Μέρκελ και Σαρκοζι και Κάμερον που θέλουν να εφαρμόσουν δικτατορία αγοράς. Ήταν τεράστια έμπνευση η μαζικότητα της απεργίας της συνέλευση. Δεν χρωστάτε εσείς στους τραπεζίτες, το κίνημα χρωστάει σε εσάς! Πρέπει οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις να συνεχίσουν και οι απεργίες να εξαπλωθούν σε όλη την Ευρώπη. Να συντονιστούμε να ανατρέψουμε όχι μόνο την δική σας κυβέρνηση αλλά πολλές κυβερνήσεις, που λειτουργούν προς όφελος της αγοράς. Δεν τους φτάνουν αυτά που έχουν, εμείς πρέπει να αξιοποιήσουμε όλον τον πλούτο για δωρεάν υγεία παιδεία κλπ. Αυτόν τον πλούτο και όλα τα μέσα παραγωγής πρέπει να τον πάρουμε στα χέρια μας. Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο.
- Πρόταση σχεδίου ψηφίσματος σαν βάση συζήτησης. Εγκρίθηκε. Ανάγνωση σχεδίου (θα κατατεθεί στην γραμματεία). Περίληψη: Ολοι στους δρόμους μέχρι να φύγει το μνημόνιο η Τρόϊκα.
- Παράκληση για χωροταξική διευθέτηση συνέλευσης…
- Σπύρος ηχολήπτης ανακοίνωση-πρόταση. Να τεθεί θέμα περιφρούρησης πλατείας. Να μάθουν στην νομική ομάδα αν υπάρχουν συλληφθέντες. Είμαστε μια ελεύθερη πλατεία, πάνω και κάτω, όλοι μαζί τα φάγαμε τα δακρυγόνα. Μην τεθεί ξανά θέμα πάνω και κάτω. Από σήμερα δεν υπάρχει.
- Τέθηκε ζήτημα ενημέρωσης για τις εξελίξεις. Εγκρίθηκε.
Ενημέρωση. Συνοπτικά. Α. Συνάντηση Παπανδρέου Παπούλια να τεθεί με προεδρική εντολή το μεσοπρόθεσμο επικυρωμένο. Β. Συναντήσεις για οικουμενική κυβέρνηση.
- Ενημέρωση για την διαδικασία.
- Κλήρωση.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ :
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Ζητήθηκε διερμηνεία νοηματικής.


ΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΜΙΛΗΤΕΣ.

1. Πρόταση για τις επόμενες ημέρες, δράσεις. Σήμερα έσπασε η κυβέρνηση. Μάλλον πάμε σε οικουμενική κυβέρνηση. Να ενημερώσουμε τους βουλευτές ότι πρέπει να ψηφίσουν κατά συνείδηση, αλλιώς θα πράξουμε αναλόγως.
2. σήμερα τρώμε χημικά από τις7 το πρωί. Συλλάβανε κόσμο, αλληλεγγύη σε τραυματίες. Δεν μας υπολογίζουν, σήμερα πήγαν να βάλουνε πρωθυπουργό δυο τραπεζίτες. Να βγεί κείμενο ενάντια στις ελληνικές και διεθνείς τράπεζες. Μην πιστέψουμε ότι νικήσαμε, σήμερα αρχίζουμε. Αυτό θα είναι το δικό μας καλοκαίρι.
3. Τόσο καιρό συζητάγαμε πως υλοποιούμε τις αποφάσεις. Σήμερα αποδείξαμε με την περικύκλωση, αποδείξαμε ότι μπορούμε. Διαλύσαμε τα σχέδια της κυβέρνησης. Αποδείξαμε ότι αυτό το πράγμα είναι ζωντανό, συζητά και παίρνει αποφάσεις που υλοποιεί. Με την πρόταση για τους τραπεζίτες, μεταθέτει τις αποφάσεις μας …πρέπει να περιληφθεί στο ψήφισμα ότι για μας ψήφος εμπιστοσύνης στο πασοκ σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνη στο μνημόνιο. Θα είμαστε εδώ να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις μας την ημέρα που θα ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

4. Να δώσω τα συγχαρητήριά μου την μικροφωνική που μας στηρίξανε, και μας βοηθήσουνε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Συγχαρητήρια στην ομάδα πρώτων βοηθειών. Αλληλεγγύη σε όλους τους συλληφθέντες. Από σήμερα δεν είμαστε συναγωνιστές, γίναμε αδέλφια. Η πρώτη μάχη κερδίθηκε. Είμαστε μια γροθιά. Πήραμε ένα μάθημα όμως. Στην Ριζάρη σήμερα ήμασταν λίγοι. Την επόμενη φορά θα είμαστε χιλιάδες. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.
5. Συντρόφισσες σύντροφοι, αδέρφια. Σήμερα παρά τα χημικά, παρά την προσπάθεια της τρομοκρατίας, περισσότερα χαμόγελα από αυτά σήμερα σε αυτήν την συνέλευση δεν έχω ξαναδεί. Έχουν τρομοκρατηθεί, ψάχνουν όλο το απόγευμα να βρουν Προβόπουλους. Σήμερα αυτή η κυβέρνηση είναι φάντασμα. Ζητάνε την Παρασκευή να έχουν την ψήφο εμπιστοσύνης από τους τρομοκρατημένους, την ψήφο εμπιστοσύνης δεν θα τους την δώσουμε εμείς. Σε μια σειρά από πόλεις έχουν γίνει καταλήψεις κυβερνητικών κτηρίων. Να καλέσουμε τον λαό να συνεχίσει. Πρέπει να επιμείνουμε, οι απεργίες που έχουν εξαγγείλει οι ΔΕΚΟ πρέπει να γίνουν. Το εργατικό κέντρο Χανίων, ανήγγειλε 48ωρη. Σε δύο μέρες πρέπει να στήσουμε ένα μεγάλο πανηγύρι στα ερείπιά τους.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ.
6. Συναγωνιστές εγώ είδα σήμερα ότι εμείς οι εργαζόμενοι όχι μόνο καταφέρνουμε να ενωθούμε…είμαστε εμείς που θα δείξουμε ότι καταφέρνουμε να συνεχίσουμε τον δρόμο στην μη πληρωμή του χρέους στην αλλαγή του συστήματος. Ηταν η μισή ζωή η μισή δημοκρατία που μας έφερε εδώ, πρέπει να παλέψουμε για ολόκληρο ουρανό, ολόκληρη δουλειά, ολόκληρη δημοκρατία.
7. Πωπω κόσμοςςςς όπως λέμε και στην Κεφαλλονιά. Δεν ήμουν άλλες μέρες εδώ, προτείνω όμως να καταλάβουμε το χρηματιστήριο όπως στην Αργεντινή. Εντάξει είναι δύσκολο, μπορεί να στήσουν ιστορία οι μπάτσοι, ας το σκεφτεί η συνέλευση να αποφασίσουμε. Ευχαριστώ.
8. Σήμερα όπως το είχαμε πει εδώ και μέρες, με το μαστίγιο να πάρουν την πλατεία, και πήραν ότι τους άξιζε. Το οχυρό το κρατήσαμε, αλλά από αύριο αρχίζει μεγαλύτερη μάχη. Την ημέρα της ψήφισης και ψήφου εμπιστοσύνης πρέπει να γίνει απεργία. Αλλά σήμερα μας δώσανε και το καρότο, αλλά δεν πρέπει να τσιμπήσουμε. Πάμε στα σπίτια μας, να πάρουμε τηλέφωνα, να ενημερώσουμε τι έγινε εδώ, για να τους καλέσουμε να γεμίσουμε αυτήν την πλατεία, σε όλες τις κρίσιμες ημερομηνίες. Είναι κρίσιμο, να πούμε και εμείς «Λαοί της Ευρώπης, ξεσηκωθείτε» Αυτός ο αγώνας πρέπει να πάει παντού σε όλον τον κόσμο.
9. Καλησπέρα. Σήμερα ο λαός της Αθήνας μίλησε και δημιούργησε πανικό σε αυτούς. Μετά από τρεις βδομάδες είναι ο καιρός να κάνουμε την δική μας πολιτική (έξοδο από Ε.Ε έξω από μνημόνιο). Κεντρικό ερώτημα: Ποιος θα υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα; Μόνο μια δικιά μας κυβέρνηση, μια κυβέρνηση των εργατών, με εργατικά συμβούλια.
10. ίΣως σήμερα να μην έχουμε καταλάβει τι κάναμε. Ίσως να βάλαμε το λιθαράκι για την νέα πραγματικότητα μετά την μεταπολίτευση. Σήμερα σπάσαμε την μοιρολατρία. Δεύτερη νίκη μας. Αποδείξαμε ότι δεν είμαστε η γενιά του καναπέ. Αυτή η πρώτη νίκη. Η δεύτερη, ότι αποδείξαμε όταν ενωνόμαστε τα καταφέρνουμε. Για να αποτραπεί η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, η κυβέρνηση το ΔΝΤ, πρέπει τον δρόμο της ανατροπής να τον ακολουθήσουμε μέχρι τέλους.
11. Να σας μεταδώσω χαιρετισμούς από φίλους μου, Σουηδούς και Μεξικό. Χαίρομαι που πονάμε μαζί, και κλαίμε μαζί. Υποστήριζα από την αρχή, τα ειρηνικά μέσα. Αλλά αυτό που έζησα σήμερα, τέτοια βία μόνο από χούλιγκανς την έχω βιώσει. Να καταδείξουμε ότι και αυτοί χούλιγκανς είναι.
12. Είμαστε ειρηνικοί, τόσο καιρό, αλλά αποδείξαμε ότι μπορούμε να αντέξουμε στα χτυπήματά τους. Μην τσιμπήσουμε στους ελιγμού τους. Να μην φύγει αυτή η κυβέρνηση, να φύγει κάθε κυβέρνηση που θα επιβάλει την πολιτική της Ε.Ε, να φύγουν αυτοί που κάνουν επίθεση στα δικαιώματά μας.
13. Σήμερα ο λαός έκανε την πρώτη μικρή αλλά σημαντική νίκη. Όταν ο λαός αποφασίζει να ακυρώσει οποιαδήποτε διαδικασία, μπορεί να τον κάνει, όσα και να κάνει κυβέρνηση, αστυνομία και όλοι οι μηχανισμοί. Σήμερα είδαμε το άγχος της Ε.Ε, να ψάχνουν όλο το απόγευμα για οικουμενικές και συναίνεση. Ο λαός δεν θα δώσει όμως καμίας συναίνεση. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Να πάμε σε σωματεία, γειτονιές, να οργανωθούμε, να βάλουμε απεργία εμείς εδώ, να αποκλεισουμε την βουλή την Παρασκευή στις 23 του μηνός, να παρθούν όλα πίσω, να διαγραφεί το χρέος, και να δείξουμε ότι εμείς είμαστε οι κυρίαρχοι.
14. αυτό που γίνεται σήμερα είναι μεγάλο. Πρέπει να πληρώσουμε και το κόστος. Ίσως θα χάσουμε τις δουλειές μας. Θα πρέπει το επόμενο κάλεσμα να γίνει πρωί. Αυτό που θα τους πονάει είναι να μπλοκάρουμε τα γρανάζια τους. Το επόμενο κάλεσμα να γίνει πρωί. Κανείς να μην πάει στις δουλειές τους. Το βάζω για ΄ψήφισμα.
15. Ο φόβος που ένιωθε καθένας από μας, μην χάσει την δουλειά του, αυτός ο φόβος σήμερα πήγε στους από πάνω. Γιαυτό εδώ και τρεις ώρες ψάχνουν να βρουν τραπεζίτες, λες και υπήρχε περίπτωση να δεχτεί τραπεζίτες ο λαός στην πλάτη του. Ούτε οικουμενική θα δεχτούμε στην πλάτη μας.
Το θέμα είναι ότι για εμάς αυτή η κυβέρνηση έχει πέσει. Να το λέμε στα συνθήματά μας και στα κείμενά μας. Υπάρχει ένας τρόπος να απαντήσει ο λαός σε ένα πραξικόπημα. Αυτό σημαίνει όταν πάνε για ψήφο εμπιστοσύνης, το ερώτημα είναι να μπει: Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ. Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΟΧΙ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ.
16. Αυτός ο λαός σήμερα, έδειξε ξανά την δύναμή του. Και τους ζόρισε, το βλέπετε. Τι σχεδιάζουν εδώ και ώρες. Αυτή η μέρα που έβγαλε τον λαό στον δρόμο, που άντεξε στα δακρυγόνα στα χημικά στα ματ, δείχνει πολλά. Θα είναι δύσκολος ο αγώνας, αλλά πρέπει να επιμείνουμε, να συνδεθούμε με τους αγώνες των ΔΕΚΟ κλπ. Το μεσοπρόθεσμο μπορεί να ανατραπεί, και η νίκη αυτή μπορεί να δώσει άλλα φτερά.
17. Σήμερα ζήσαμε ιστορικές στιγμές. Αυτό που ζήσαμε να το μεταφέρουμε στους χώρους μας. Πρέπει να το κάνουμε καθαρό. Δεν θα δεχτούμε καμία κυβέρνηση τραπεζιτών ψευτοδημοκρατών. Η μόνη κυβέρνηση είμαστε εμείς…εδώ.
18. Όταν ο λαός είναι ενωμένος, μπορεί να κερδίσει. Τα γκόλντεν μποις χάσανε τον 18ο μισθό, τους είδα ξαφνικά να είναι μαζί μας.
19. Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος. Η πρώτη νίκη ήταν ότι καταφέραμε να μείνουμε εδώ. Παίζεται αν η κυβέρνηση θα μείνει, εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να την ρίξουμε. Να εκμεταλευτούμε τις λαικές συνελεύσεις όπως στους Αμπελόκηπους, να τις κάνουμε πρόπλασμα του νέου μοντέλο οργάνωση της κοινωνίας που θέλουμε να φτιάξουμε. Να κάνουμε δικούς μας στόχους και θεσμούς, για να μην μας κλέβει την ζωή μας καμία κυβέρνηση κανένα ΔΝΤ . Δεν πρέπει να κάνουμε διαχωρισμό σε εργαζόμενους ιδιωτικού δημόσιου τομέα. Διαφωνώ με την προηγούμενη ομιλήτρια. Όλοι είμαστε υποψήφιοι άνεργοι. Πρέπει να αποκτήσουμε πραγματικά δημόσιο έλεγχο, σε όλους τους τομείς της κοινωνίας δημόσια δωρεάν υγεία όλο τον λαό, έγραφε το πανώ μας.

Ανακοίνωση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ, που έφτιαξαν ακόμα και ιατρείο να περιθάλψουν όποιον το χρειαζόταν.


20/η Κυβέρνηση δεν έπεσε αλλά έχασε κάθε νομιμοποίηση. Να στηρίξουμε τις συνελεύσεις. Να στηρίξουμε τον αγνό συνδικαλισμό από τα κάτω. Να ορίσουμε τις ζωές μας και το μέλλον μας.

20. Ηθελα να χαιρετίσω αυτήν την προσπάθεια που γίνεται όλες αυτές τις μέρες. Ομολογώ ότι δεν πίστεψα ότι θα κρατήσει τόσο. Ειλικρινά, δέκα χρόνια που πάω σε συγκεντρώσεις, δεν έχω δει τόση αλληλεγγύη, κάποιοι χέρι με χέρι νερό από το συντριβάνι, να καθαρίσουν για να έχουμε εμείς συνέλευση. Το ζήτημα είναι τι θα γίνει όταν θα πέσει η κυβέρνηση. Να δουμε μέσα από τις διαδικασίες μας, να βγάλουμε μια καθαρή γραμμή για το ποια θα είναι η στάση μας.
21. Ένα μεγάλο μπράβο που παρέμεινε να μείνει ο λαός στο Σύνταγμα, που κατάφερε να σηκώσει κεφάλι απέναντι στην εργοδοσία με την μεγάλη απεργία. Η κυβέρνηση θα πέσει…
22. Είμαι πολύ συγκινημένος, δώσαμε μια μεγάλη μάχη και πετυχημένη. Δεν καταφέρανε να ανατρέψουν τον συσχετισμό, γιατί οι χιλιάδες που ήταν εδώ, απεργούσαν κιόλας. Θα είναι δύσκολα από εδώ και πέρα. Πάνε να κάνουν αλλαγή στην βιτρίνα τους. Μην τσιμπήσουμε. Να γραφτούν όλοι στα σωματεία τους … Οι μάχες που έρχονται θα είναι πιο σκληρές. Για να κατοχυρώσουμε το δικαίωμά μας να είμαστε εδώ, πρέπει να τους αντρέψουμε. Γιαυτό κάθε μέρα στους δρόμους. Αύριο θα έπρεπε να έχουμε απεργία πανελλαδική. Εμείς τα πρωτοβάθμια θα μείνουμε στην πρώτη γραμμή.
23. Δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου τον κόσμο να στέκεται ενώ του ρίχναν δακρυγόνα να αντιστέκεται, κόσμο να στήνει οδοφράγματα στην Αμαλίας και στη Ριζάρη να αντιστέκται. Να διαλυθούν οι Δίας και αυτές όλες οι ομάδες, είναι φασιστικές αυτές οι ομάδες. Είχαμε τραυματίες, θα υπάρξουν κι άλλοι. Πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη στους συλληφθέντες.
24. Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, τα πιο ωραία ποιήματα γράφονται την ώρα της μάχης, «καθένας από μας κρατάει βαθιά τους ιμάντες του σύμπαντος». Σ’ αυτό το μικρό λαό, κατάφερε να ηττηθεί ένα τεράστιο σχέδιο που θα εφαρμοζόταν και σε άλλους λαούς. Δώσαμε ένα μάθημα αλληλεγγύης, αυταπάρνησης. Η κυβέρνηση του Παπανδρέου έκανε το λαό μια γροθιά. Αύριο εμείς δεν πρόκειται να πέσουμε σε καμιά φόλα και να μας ξεγελάσουν. Αυτή η κυβέρνηση είναι άταφος νεκρός, αλλά και η πολιτική του μνημονίου θα ανατραπεί.
25. Αυτό που βλέπω σήμερα είναι ότι πρέπει να κατοχυρώσουμε την άμεση δημοκρατία. Επίσης πρέπει να τιμωρήσουμε όλους αυτούς που μέχρι χθες κάποιοι τους στηρίζαμε. Ένα ισχυρό όπλο τους ήταν οι τηλεοράσεις. Να κλείσουμε τις τηλεοράσεις και να τους γονατίσουμε. Η ΓΣΕΕ συνεδριάζει στις 17 του μήνα, προτείνω να βρεθούμε απ’ έξω να φωνάξουμε για να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
26. Τι ήταν πιο προκλητικό τα ντου που κάνανε οι Δίας ή αυτό που είπε ο Παπανδρέου ότι θα συνεχίσει αύριο με το λαό; Σήμερα ο αγωνιζόμενος λαός έδειξε τη δύναμή του. Πρώτον υπήρξε όλη αυτή η επιμονή των 22 ημερών, παρότι κάποιοι δεν το πίστεψαν. Πρέπει να υπερασπιστούμε με λαϊκή αντιβία το κίνημα. Πρέπει όπως και σήμερα τις απεργίες να τις πάρουν στα χέρια τους οι ίδιοι εργαζόμενοι και να μην τις αφήνουν στις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές διαδικασίες.
27. Το Σύνταγμα έγραψε ιστορία. Όταν ο λαός ενώνεται, μπορούν να γίνουν θαύματα. Ξέρουν αυτοί ότι εμείς ο λαός δεν τσιμπάμε σε ανασχηματισμούς ούτε σε τίποτα. Ο λαός λέει σε όλους τους τόνους στην κυβέρνηση, ΠΕΣΕ. Να ερχόμαστε πιο μαζικά στο σύνταγμα, να πέσει η κυβέρνηση και να δημιουργήσουμε την κοινωνία που θέλουμε.
28. Παρόλο το τσούξιμο στα μάτια, παρόλη την κούραση, ο αγωνιζόμενος απεργός λαός έγραψε ιστορία. Στέλνουμε έναν χαιρετισμό σε όλο το λαό που καταλαβαίνει ότι μπορεί να ανατρέψει ο ίδιος την κατάσταση. Αποτελεί κοινό τόπο ότι δεν πρέπει να τσιμπήσουμε σε κανέναν ανασχηματισμό. Εμείς συνεχίζουμε σε όλα όσα είπαμε απ’ την αρχή, να ανατραπεί αυτή η πολιτική, τα μνημόνια και τα λοιπά, όποιοι κι αν την εκφράζουν.
29. Δεν είναι κανέναν σήμερα να φοβάται. Αυτοί που φορούσαν τα κράνη φοβούνταν. Είμαι περήφανη που σήμερα ήμουν εδώ. Είμαι περήφανη που έφαγα τα χημικά. «Οποιοσδήποτε βουλευτής και οποιαδήποτε βουλευτής που θα ψηφίσει αντιλαϊκό μέτρο, να ξέρει ότι θα προσφύγουμε με όλα τα νόμιμα μέσα με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Το ίδιο ισχύει και γι’ αυτόν ή άλλο Πρόεδρο δημοκρατίας». Καταγγέλλουμε την κατάχρηση εξουσίας και την καταστολή του κράτους που ψέκασαν ακόμα και μέσα στο μετρό. Είμαι σε μια ΔΕΚΟ και κάναν απολύσεις και θα πάμε αύριο να κάνουμε κατάληψη απέναντι απ’ το διοικητικό πρωτοδικείο.
30. Μετά από 22 ημέρες, ζούμε μεγάλες στιγμές, μετά απ’ αυτό που έγινε. Εχθές λέγαμε να κάνουμε καθιστική διαμαρτυρία, σήμερα ανακαλύψαμε την χορευτική διαμαρτυρία. Και θέλω να ευχαριστήσω το λυράρη που έπαιζε σήμερα. «Σε ευχαριστώ ρε αδερφέ, μέσα από την Κρήτη, η λύρα σου ακούστηκε μέχρι τον Ψηλορείτη».
31. Δε θέλω να ευχαριστήσω κανέναν ούτε θα μιλήσω για ιστορικές στιγμές. Διότι δεν είμαι εγώ ο επαναστάτης και οι άλλοι οι πλέμπα για να τους ευχαριστήσω. Επίσης αν είναι να ζήσουμε ιστορικές στιγμές, «συμπλατειακοί», πρέπει να πάρουμε σοβαρά τα θέματα δράσεις. Μπορούμε να βγάλουμε σήμερα την επόμενη κινητοποίηση για να τη μάθουν όλοι. Μπορούμε να κάνουμε τις ομάδες εργασίας μας πιο μαζικές. Στη βράση κολλάει το σίδερο.
32. Ο Απόλλωνας ο Λιακόπουλος είναι σήμερα μέσα στη ΓΑΔΑ όπως και οι άλλοι προσπαθώντας να υπερασπιστούν την πλατεία. Πρέπει να μπει σήμερα ψήφισμα για την καταστολή. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι για τους σκατόμπατσους κάθε φορά να παθαίνουμε καρκίνους. Αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να μείνει μόνη της, πριν από τη σημερινή απεργία είχαμε άλλες 11. Θα πρέπει να δούμε ότι ο κόσμος που βγήκε σήμερα βγήκε γιατί υπάρχει κόσμος στο σύνταγμα, αλλά και γιατί υπήρξαν όλοι αυτοί οι προηγούμενοι αγώνες. Να πάμε στη ΓΣΕΕ στις 17 και να τις επιβάλλουμε 48ωρη (23-24) γιατί ο πλούτος όλος μας ανήκει.
33. Θέλω να πω ευχαριστώ στο σταθμό πρώτων βοηθειών που με συνέφεραν από τα δακρυγόνα, επίσης ευχαριστώ που με βοήθησαν στο μετρό. Λέω ευχαριστώ για να θυμηθούμε όλα αυτά που έχουμε ξεχάσει, οι αξίες μας, η αλληλεγγύη.
34. Πρέπει να είμαστε φιλειρηνικοί. Να μην το ξεχνάμε. Δεν εννοούσα τους αναρχικούς, αλλά για αυτούς που όπως ο τύπος που ήρθε όταν θυμωμένος με τα χημικά έριξε μια χριστοπαναγία και ήρθε και μου είπε «τι είπες ρε για την Παναγία;». Είναι δυνατόν αυτός να ήταν αναρχικός.
35. Για να νικήσουμε πρέπει να ξηλώσουμε την κυβέρνηση, την ΔΝΤ, την ΤΡΟΙΚΑ. Να φύγουν όλοι, είναι μετρημένες οι μέρες τους. Αυτό πρέπει να είναι το ευρωπαϊκό σύμβολο σταθερότητας στις 23-24 να γίνει σύμβολο η αντίστασή μας εκείνες τις μέρες για όλη την Ευρώπη. Κρατάμε, συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε. Πρέπει να ξανακαλέσουμε απεργία, ακόμα κι αν δεν την καλέσουν οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες, να πάμε στα σωματεία μας και να το απαιτήσουμε.
36. Θέλω ενώπιον της Λαϊκής Συνέλευσης να καταγγείλω την κρατική καταστολή. Συναγωνίζονται μόνο την καταστολή φασιστικών καθεστώτων. Είναι ολοφάνερο ότι τα όργανα του κράτους αδυνατούν να εκτελέσουν τα σχέδιά τους. Να καταθέσουμε μήνυση για τους υπευθύνους της αστυνομίας και του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ (δημόσιας τάξης) για τα εγκλήματα που διαπράχθησαν. Τα δακρυγόνα τους λειτουργούν πλέον ως αφροδισιακά για μας.
37. Ο χαρακτήρας της σημερινής συνέλευσης είναι διαφορετικός γιατί δώσαμε σήμερα μια μάχη πολύ δυνατή, καθόλου απλή. Ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο. Είδατε τις κινήσεις πανικού της κυβέρνησης, πόσα σχεδία βάλανε ταυτόχρονα. Όμως τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η κυβέρνηση είναι πολύ μεγάλα και θα χρειαστεί μεγάλη μάχη για να υποχωρήσουν. Εκπροσωπούν το μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΔΝΤ. Ο λαϊκός παράγοντας με την αυτόνομη παρέμβασή του μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό και στέλνει μήνυμα αντίστασης σε όλη την Ευρώπη και ενώνει την Αθήνα της αντίστασης με την Αθήνα του 44 και της χούντας. Πρέπει να κάνουμε πολύ δουλειά για να βγει ο απλός κόσμος επάνω και να εκφράσει τα συμφέροντά του.
38. Καλησπέρα, σύντροφοι, συναγωνιστές, αναρχικοί, κομμουνιστές, κεντρώοι, όλοι είμαστε εδώ κάθε μέρα τόσες μέρες. Αν μου έλεγε κανείς ότι θα περνούσα ωραία μια μέρα βαρώντας όλη μέρα ένα τηγάνι και ρουφώντας χημικά, δε θα το πίστευα. Δεν αιτούμαστε από κανέναν, γιατί δεν αναγνωρίζουμε την εξουσία τους. Συνδιαμορφώνουμε το μοντέλο που θα γιγαντωθεί πανελλαδικά και παγκόσμια ενάντια στη δουλεία που μας έχουν επιβάλλει. Δε θέλουμε λεφτά, θέλουμε τα λεφτά να μην είναι πρόβλημα.
39. Μπράβο μας, μπράβο σε όλους που διαδηλώνουν. Οι προηγούμενοι ομιλητές βασικά με καλύψανε. Να προσθέσω μόνο κάτι, ο αγώνας και τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας, τώρα ξεκινάει το χοντρό παιχνίδι και θα παιχτεί και σε ιδεολογικό επίπεδο. Όλη αυτή η προπαγάνδα που ακούγεται απ’ την τηλεόραση είναι η πιο επικίνδυνη. Πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας, να αναρωτιόμαστε θα μας κάνει το καθετί που ακούμε πιο πλούσιους. Το 99% θα το απορρίψουμε απ’ όσα ακούμε. Αυτό που γίνεται είναι ελπιδοφόρο, αλλά πρέπει να μετασχηματιστεί σε κάποιο φορέα, κόμμα κάτι τέτοιο. Γιατί εγώ που είμαι ανένταχτος θα έχω κάτι να μου επιτρέψει να διεκδικήσω την εξουσία.
40. Ο λαός μιλάει εδώ, μιλάει στο δρόμο. Μίλησε όταν 50 φορές προσπάθησαν να μας διαλύσουν κι έμεινε εδώ. Αυτό που από πρώτη μέρα είπαμε στη συνέλευση να φύγουν όλοι, επιμένουμε στα πολιτικά αιτήματα. Τι λένε όταν μας υποβαθμίζει ο οίκος τάδε. Θα γίνει συνέδριο με Πάγκαλο, Διαμαντοπούλου (ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ακούγεται). Είναι νίκη επίσης φεύγοντας να καθαρίσουμε την πλατεία.
41. Καταφέραμε μια πολλή μεγάλη κινητοποίηση να τη μεταφέρουμε σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Έχουμε μάθει να συζητάμε, να αποφασίζουμε, να υλοποιούμε. Είδαμε μια κυβέρνηση να χάνει από κόσμο που πήρε τη ζωή του στα χέρια του. Είδαμε μια κυβέρνηση που φοβήθηκε, που έκανε βήματα πίσω, ενώ εμείς κάναμε βήματα μπροστά. Να πούμε όχι σε οποιαδήποτε συναίνεση είτε είναι το ΛΑΟΣ είτε είναι όποιος άλλος. Να αφήσουμε σε αυτή την πλατεία να ανθίσουν όλα τα λουλούδια. Καταφέραμε μια τεράστια νίκη και θα πετύχουμε περισσότερα αν η αλληλεγγύη κι η αξιοπρέπεια γίνουν έννοιες που τις αισθάνονται όλοι.
42. Συγκίνηση για το λαό που δίνει τη μάχη, που θα είναι διαρκείας. Μετά την κυβέρνηση που μετράει μέρες, ο αγώνας ενάντια σε ΔΝΤ, μνημόνια δε θα τελειώσει. Την ίδια στιγμή που λέμε για πανευρωπαϊκή δράση, δε φοβόμαστε και δε θα παίξουμε τα παιχνίδια συναίνεσης. Προχωράμε με λαϊκές συνελεύσεις και προχωράμε μέχρι ο κόσμος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
43. Αυτές τις 3 βδομάδες έχουμε κερδίσει πολλά. Απ’ την απάθεια και το καναπέ, είπαμε ότι θα πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Και μπορούμε να ορίζουμε τις πολιτικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση είναι σε αμηχανία και σε πανικό και φάνηκε απ’ το ότι επέλεξε σήμερα να καταστείλλει. Δε μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν. Και θα συνεχίσουμε κάθε μέρα να διεκδικούμε τις ζωές μας. Πρέπει στο επόμενο διάστημα που θα ζητάνε ψήφο εμπιστοσύνης, να είμαστε στο δρόμο. Είστε αυτοί που κλείνετε σχολεία, που βάζετε φοιτητές να πληρώνουν δίδακτρα. Αυτή την Κυριακή να ξανακλείσουμε τους δρόμους.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Το ράδιο ένταση 100,1 εκπέμπει απ’ την πλατεία Συντάγματος μετά από απόφαση της λαϊκής συνέλευσης. Το ράδιο είναι ελεύθερο βήμα έκφρασης.

19:00 την Παρασκευή θα γίνει η λαϊκή συνέλευση Νέου Ηρακλείου

Θέλετε σήμερα να συνεχίσουμε μετά τα ψηφίσματα με τοποθετήσεις ή να γίνει συναυλία;
Υπερψηφίστηκε η συναυλία

Αύριο είναι του αγίου Μνημονίου

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ
Διαβάζεται κείμενο «σήμερα βουλιάξαμε το σύνταγμα, το μεσοπρόθεσμο δε θα περάσει, γίνανε καταλήψεις δημαρχείων σε όλη την Ελλάδα…η σιδερόφρακτη βουλή έδειξε ότι έχει χαθεί και το τελευταίο ίχνος κοινωνικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης, σήμερα με την αποφασιστικότητά του όλος ο λαός έγραψε ιστορία, είναι η πρώτη φορά μετά τα Ιουλιανά που οδηγεί ο λαός μια κυβέρνηση να πέσει. Ο λαός είπε να φύγουν όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται ότι οι ελιγμοί τους δε μας ξεγελούν. Καλούμε τα σωματεία να κάνουν επαναλαμβανόμενες απεργίες και στις 17/6 να πάμε στη ΓΣΕΕ να απαιτήσουμε απεργία 48ωρη. Κυριακή 19/6 όλοι στους δρόμους. Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες.» (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ). Ερωτάται το σώμα αν δεν έχει επιμέρους διαφωνίες να το ψηφίσουμε συνολικά γιατί είναι ένα ενιαίο κείμενο.
Παρατηρήσεις επί του κειμένου από ομιλητές.
1. Να προσθέσω ότι πρέπει να ζητήσουμε απ’ όλα τα σωματεία, εργατικά κέντρα την ημέρα ψήφου εμπιστοσύνης να απεργήσουν για να τους δείξουμε την εμπιστοσύνη μας όπως την δείξαμε και σήμερα.
ΥΠΕΡ
2. Να μπει και η ΕΕ εκεί που λέει ότι αγωνιζόμαστε ενάντια σε όσους δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο ΔΝΤ, Τρόικα και όσους μας εκμεταλλεύονται.
ΥΠΕΡ
3. Διαφωνώ συνολικά με το κείμενο. Είναι γραμμένο όλο σε ξύλινη γλώσσα. Να φύγουν αυτοί. Και ποιοι να έρθουνε; Πρέπει να βγούνε πρόσωπα απ’ αυτή τη διαδικασία, κάτι πρέπει να βγει απ’ τις κινητοποιήσεις, πρακτικά κάτι να κάνουμε.
Θα φανεί απ’ το αν καταψηφιστεί συνολικά.
4. Αναγκαστήκαμε από τη δράση της αστυνομίας να υποχωρήσει όλος ο κόσμος απ’ την πλατεία για πρώτη φορά. Πρέπει να μπει μέσα στο ψήφισμα ότι η Λαϊκή Συνέλευση καταδικάζει τις πρακτικές ανθρώπων κουκουλοφόρων αλλά και από τα ΜΑΤ. Εγώ σήμερα είδα στην τηλεόραση κουκουλοφόρους μαζί με τα ΜΑΤ αγκαλιά. Η Λαϊκή Συνέλευση καταδικάζει τις επιθέσεις κουκουλοφόρων μέσα στις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων.
ΚΑΤΑ
5. Δεν έχουμε κάνει κουβέντα σοβαρή για την ΕΕ και θέλει διαβούλευση, δεν μπορεί να ψηφίζεται. Να φύγει αυτό.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες αύριο στις 11:00 στην Ευελπίδων
Χαιρετισμός προς τους εργαζομένους του μετρό για την αλληλεγγύη τους (διαβάστηκε σύντομο κείμενο).
ΥΠΕΡ
Ξενοδοχείο άνοιξε τις πόρτες του να προστατεύσουν διαδηλωτές που κυνηγούσαν τα ΜΑΤ και οι ΔΙΑΣ.

6. Τελικά το κείμενο που διαβάστηκε εγκρίνεται; Το διαβάζουμε με τις προσθήκες. (Διαβάζεται το κείμενο με τις προσθήκες). Συμφωνεί το σώμα με το κείμενο;
ΥΠΕΡ
7. Να κάνουμε κάλεσμα απεργίας κάθε πρωί ανεξάρτητα απ’ τα σωματεία.
ΚΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου