Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Κύμα αρνήσεων συμμετοχής στρατιωτών σε Νατοϊκή μονάδα


Κύμα αρνήσεων συμμετοχής στρατιωτών σε Νατοϊκή μονάδα σημειώνεται το τελευταίο διάστημα.

Συνάδελφοι φαντάροι που έλαβαν διαταγή απόσπασης στο Γ΄ Σώμα Στρατού/Νατοϊκό Στρατηγείο NDC-GR στη Θεσσαλονίκη είχαν τα κότσια να βγουν παραπονούμενοι στους διοικητές των μονάδων και να αρνηθούν να συμμετέχουν στην Νατοϊκή Μονάδα. Στις προκλήσεις των διοικητών ότι «δεν μπορούν να Αρνηθούν την Απόσπαση γιατί είναι διαταγή από το ΓΕΣ και δεν προβλέπεται η διατύπωση Άρνησης», απάντησαν ότι και η διαταγή υποχρεωτικής μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ δε προβλέπεται από σχετικό νόμο ή έκδοση σχετικής διαταγής, επομένως καλά κάνουν εκατοντάδες φαντάροι σε κάθε Σειρά Κατάταξης και Αρνούνται τη Μετάθεση στην Κύπρο. Μάλιστα, οι στρατιώτες έχουν δώσει όρκο ότι δεν θα υποταχθούν σε Παράνομη διαταγή!

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνάδελφος που βγήκε παραπονούμενος στο διοικητή του δήλωσε, Αρνούμενος τη διαταγή απόσπασης στο Νατοϊκό Στρατηγείο: «καλύτερα να με στείλετε στον Έβρο, παρά να συμμετέχω σε άσκηση αυτών που δολοφονούν παιδιά».

Οι συνάδελφοι που εναντιώνονται με αυτό τον ξεκάθαρο και αποφασιστικό τρόπο να υπηρετήσουν στο Στρατηγείο της Νατοϊκής Δολοφονικής Συμμαχίας στέλνουν σε όλους μας ένα μήνυμα ελπίδας και ανθρωπιάς. Ως Ένστολοι Πολίτες, αμφισβητούν του Παραλόγου της Θητεία, υπερασπίζουν τα δικαιώματα τους και τις ιδέες τους.

Αυτό που υποστηρίζουν είναι ότι ο μόνος όρκος που έχουν δώσει είναι να υπερασπίζουν την Άμυνα και το Σύνταγμα. Όχι να βάζουν πλάτη και να υπηρετούν Μισθοφόρους μακελάρηδες που με πρόσχημα το «ανθρωπιστικό τους ενδιαφέρον» των κυβερνήσεων επιχειρούν βάρβαρες εισβολές, καταπιέζουν ολόκληρους λαούς, δολοφονούν ασύστολα αμάχους που βαφτίζουν παράπλευρες απώλειες, πραγματοποιούν καθημερινά, πάντα ατιμώρητοι, εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας προκειμένου να εκμεταλλευτούν και να ελέγξουν πηγές και δρόμους ενέργειας, τον κοινωνικό πλούτο, αλλά και την υπεραξία που παράγει ο εργατικός μόχθος που εκμεταλλεύονται.

Οι Αποσπάσεις στο Νατοϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης αποσκοπούν στο να τους μετατρέψουν σε συμμέτοχους στην εκπαίδευση της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ και συνένοχους στην πολεμική ετοιμότητα αυτής.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει το φιλοπόλεμο έργο των κυβερνήσεων ΝΔ, εμπλέκοντας τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε επικίνδυνα κατασταλτικά και επεμβατικά σχέδια, είτε στη Λιβύη, είτε στην Αθήνα, σε επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους. Η Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου 2012 για ένα χρόνο τη Διοίκηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (NRF) του ΝΑΤΟ με βάση το πολυεθνικής σύνθεσης στρατηγείο της Θεσσαλονίκης. Για το ΝΑΤΟ η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NRF) αποτελεί έναν εξαιρετικά έτοιμο και τεχνολογικά προηγμένο μηχανισμό ισχύος με μονάδες ξηράς, αέρος, θάλασσας και Ειδικές Δυνάμεις από πολλές χώρες, που μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα οπουδήποτε διαταχθεί.

Η κυβερνητική επιλογή πολεμικής εμπλοκής αποκαλύπτεται μέσα από τον πρόσφατο γύρο συνομιλιών μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών αξιωματικών που αποφασίστηκε η πραγματοποίηση σε ετήσια βάση συνεκπαιδεύσεων ελληνικών και αμερικανικών μονάδων (πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε σχετική ελληνοαμερικανική άσκηση με σενάριο τις μάχες μέσα σε πόλεις, στο Κιλκίς). Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τη σημασία των εγκαταστάσεων στη Σούδα, το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ (που αντιμετωπίζει τις κοινωνικές εξεγέρσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ως Ασύμμετρη Απειλή που ενδεχομένως μπορεί να κατασταλεί με στρατιωτική δράση των δυνάμεων της λυκοσυμμαχίας), τη νέα Δομή του ΝΑΤΟ, την Αντιπυραυλική Ασπίδα, την ασφάλεια στ Δυτικά Βαλκάνια, την επέμβαση στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν κλπ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

--
http://diktiospartakos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου