Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΑΤΙΣΤΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ


Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά και ιδίως τα απαξιωτικά και κακεντρεχή σχόλια συγκεκριμένου στρατιωτικού περιοδικού για τις πρωτοβουλίες φορέων του κοινωνικού κινήματος ενάντια στον ρατσιστικό παροξυσμό και την έξαρση της κρατικής καταστολής.

Νομίζουμε ότι η προπαγανδιστική επίθεση που έγινε δεν είναι τυχαία. Αντίθετα πιστεύουμε ότι υπάρχει μια μαύρη κλωστή που συνδέει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Άμυνας και Ασφάλειας, με τα αστικά κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, την Ακροδεξιά των ΛΑΟΣ-Χρυσή Αυγή, τις Λέσχες Εφέδρων και τμήματα του κατεστημένου των MME, αφού τα κέρδη στους συγκεκριμένους τομείς, που λειτουργούς και ως θερμοκήπια Διαπλοκής και Διαφθοράς, είναι τεράστια. Διαπερνώντας ταυτόχρονα την απόπειρα θεσμικής θωράκισης του αστικού καθεστώτος που ολοένα πιο συχνά χρησιμοποιεί ορολογία περί Έκτακτης Ανάγκης. Βλέπεις στον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό οι Έκτακτες Οικονομικές συνθήκες απαιτούν Έκτακτα Κατασταλτικά μέτρα, με την συμμετοχή του Στρατού αν χρειαστεί σε Επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους, αλλά και με την συνδρομή των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

Η υιοθέτηση των νέων Δογμάτων Άμυνας και Ασφάλειας, με βασικό επίδικο τους Προληπτικούς Πολέμους και την αντιμετώπιση των Ασύμμετρων Απειλών, όπως πλέον χαρακτηρίζονται από το αστικό καθεστώς εξουσίας οι κοινωνικές εξεγέρσεις που πυροδοτεί η καπιταλιστική οικονομική κρίση, το οξυμένο οικολογικό πρόβλημα, τα μεταναστευτικά ρεύματα που δημιουργεί η ανέχεια, η βαρβαρότητα δικτατορικών καθεστώτων και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, κλπ. ικανοποιούν πολλούς στόχους.

Εθίζουν τις κοινωνίες στο Φόβο, ανατρέπουν κάθε κοινωνικό δεσμό, αυξάνουν την αστυνόμευση, τον έλεγχο και την παρακολούθηση από εθνικούς και υπερεθνικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς. Εξασφαλίζουν έτσι το πρόσχημα για τραμπούκικη και δολοφονική δράση όχι μόνο στις ένστολες κατασταλτικές δυνάμεις, αλλά και σε μηχανισμούς της Ασφάλειας, της ΕΥΠ, των Λεσχών Εφέδρων και της Ακροδεξιάς. Μια επίθεση που εκδηλώνεται ενάντια στα πιο ευάλωτα και στοχοποιημένη τμήματα της εργατικής τάξης (μετανάστες κλπ), δοκιμάζεται στα πιο περιθωριοποιημένα τμήματα της πολιτικής αμφισβήτησης, πριν πάρει καθολική μορφή η κατάπνιξη του εργατικού και κοινωνικού κινήματος, η ίδια η έννοια της αμφισβήτησης.

Δίνουν τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις να προβάλλουν την αναγκαιότητα «εθνικής ενότητας», ουσιαστικά υποταγής των εργαζομένων στον Εργασιακό και Κοινωνικό Μεσαίωνα που επιβάλλουν, στο όνομα της αντιμετώπισης του Άλλου, του Εχθρού, που ενίοτε παρουσιάζουν με όρους εθνικού ή κοινωνικού εχθρού!

Δικαιολογούν την αγορά και νέων οπλικών συστημάτων, αλλά και μέσων καταστολής-επιτήρησης.

Την τελευταία αυτή παράμετρο πρέπει να τη λάβουμε σοβαρά υπόψη μας καθώς στον τομέα αυτό δραστηριοποιούνται και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, όπου υπάρχει άμεση συσχέτιση του τομέα υψηλής τεχνολογίας-πληροφορικής-πολεμικής βιομηχανίας. Εταιρείες Εργολάβοι του Δημοσίου, που αναπτύχθηκαν σε περιβάλλον Διαπλοκής και Διαφθοράς, απέκτησαν στρατηγικές συμμαχίες με ξένους βιομηχανικούς κολοσσούς και εκμεταλλευόμενες την Ασφάλεια που τους προσφέρει το γεγονός ότι είναι οι προνομιακοί προμηθευτές του Δημοσίου και οι αποδέκτες των αμαρτωλών Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων των παραγγελιών πολεμικών εξοπλισμών, πλέον διεκδικούν μερίδιο από την παγκόσμια πίτα των παραγγελιών στους τομείς Άμυνας και Ασφάλειας.

Τα Κέρδη είναι τεράστια. Οι προσδοκίες συμβολαίων και η δίψα του κέρδους τυφλώνει. Οδηγώντας πολιτικούς των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και βιομήχανους σε αδίστακτες συμπεριφορές, στέλνοντας όπως πάντα τον λογαριασμό σε αίμα και ευρώ, στον εργαζόμενο λαό μας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Δεν είναι τυχαίο ότι την εμετική και απάνθρωπη αρθρογραφία των στρατιωτικών περιοδικών συνοδεύει η διαφήμιση συγκεκριμένων εταιρειών.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ.6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

AΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Πορεία αναρχικών-αντιεξουσιαστών-λαθρομεταναστών με πετροπόλεμο κατά πολιτών


13-06-2011 20:56:45

Σχεδόν 500 άτομα, αναρχικοί-αντιεξουσιαστές αλλά και λαθρομετανάστες, συμμετέχουν στην πορεία στην Πατησίων κατά της τήρησης των πρόσφατων μέτρων τάξης και της αυτο-οργάνωσης των πολιτών σε ομάδες αυτοάμυνας στο κέντρο της Αθήνας για την μείωση της εγκληματικότητας.

Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να φτάσουν στην Πλατεία Αμερικής, κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα, αλλά τους εμπόδισαν οι δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες με 5 κλούβες έχουν αποκλείσει την Πατησίων στο ύψος της πλατείας αλλά και την οδό Ίμβρου. Τελικά οι συγκεντρωμένοι έκαναν στάση στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων.

Πολίτες τους αποδοκίμαζαν κατά την διάρκεια της πορείας και δέχθηκαν βροχή από πέτρες από την πλευρά των διαδηλωτών.

Τμήμα ειδήσεων περιοδικού ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ DEFENCENET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου