Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ολοι στον Αποκλεισμό των ακυρωτικών μηχανημάτων του σταθμού μετρό του Συντάγματος στις 5μ.μ. την Παρασκευη 10/6


Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος, 8/6/2011 :

Αποκλεισμός των ακυρωτικών μηχανημάτων του σταθμού μετρό του Συντάγματος στις 5μ.μ. την Παρ. 10/6.
Αποκλεισμός των ακυρωτικών μηχανημάτων για όσο θα βρισκόμαστε στο Σύνταγμα (κάθε μέρα η δράση αυτή θα κρίνεται με βάση τη μαζικότητα συμμετοχής).
Καλούμε τις επιτροπές ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ σε συμμετοχή.

Είμαστε οι άνεργοι, οι ελαστικά εργαζόμενοι, οι μόνιμοι, αλλά πλέον επισφαλώς εργαζόμενοι, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα της πλατείας Συντάγματος. Είμαστε εκείνοι οι άνθρωποι που παράγουμε τον πλούτο, χωρίς, όμως, να μπορούμε να ζήσουμε. Όσο διαφορετικά κι αν εκφραζόμαστε, μας ενώνει ένα κοινό πρόβλημα· η εκμετάλλευση. Ξέρουμε ποιος είναι ο εχθρός: οι εργοδότες, οι κυβερνήσεις, οι τραπεζίτες, η Τρόικα, το ΔΝΤ και το Μνημόνιο με συνεργάτες τα Μ.Μ.Ε. που προσπαθούν να μας διαχωρίσουν, στρέφοντας τον έναν ενάντια στον άλλον και χτυπώντας μας όλους μαζί με πρόσχημα και μπαμπούλα τη λεγόμενη «κρίση του χρέους» και την οικονομική κρίση.

  • Ξεκινώντας από τώρα και θέτοντας ως ορόσημα τις απεργίες στις 9 και 15 Ιουνίου, θέλουμε να κάνουμε το μεγάλο βήμα μπροστά, να αντεπιτεθούμε σε αυτούς που μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο, δημιουργώντας και επεκτείνοντας σε όλες τις γειτονιές και τους χώρους εργασίας δίκτυα αλληλεγγύης και κέντρα αγώνα εργαζομένων και ανέργων.
  • Θέλουμε να σταματήσουμε να δουλεύουμε για τα αφεντικά. Θέλουμε να δουλεύουμε για την κοινωνία, για την ικανοποίηση των αναγκών μας, παίρνοντας τις ζωές μας στα χέρια μας.
  • Αυτό το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους δεν μπορεί πια να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς και πρέπει να ανατραπεί. Βρισκόμαστε με σκοπό να συζητήσουμε, να συναποφασίσουμε και να υλοποιήσουμε οι ίδιοι τις αποφάσεις μας, ενάντια σε αυτούς που τόσα χρόνια ζουν από τις ζωές μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και ανέργους, τα σωματεία και τις πρωτοβουλίες εργαζομένων και ανέργων να έρθουν στο Σύνταγμα για να βρεθούμε όλοι μαζί, για να εναντιωθούμε όλοι μαζί, για να αναπτύξουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης.
  • Αρνούμαστε κάθε προσπάθεια ενοχοποίησής μας. Αρνούμαστε να πέσουμε στην αδράνεια και τη μιζέρια. Σπάμε την απομόνωση. Αναζητάμε έναν καινούργιο κόσμο μέσα από τις μορφές πάλης που εμείς οι ίδιοι θα επινοήσουμε. Συναντιόμαστε στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλων των γειτονιών.
  • Αγωνιζόμαστε με όλους τους τρόπους για αξιοπρεπή εργασία, ασφάλιση, λιγότερες ώρες εργασίας, δουλειά για όλους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πιέσουν τα συνδικάτα για Γενική Απεργία Διαρκείας, να πάρουν τα σωματεία στα χέρια τους μακριά από τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, να προετοιμαστούν για καταλήψεις επιχειρήσεων που κλείνουν, για την επανοικειοποίηση των μέσων παραγωγής, τονίζοντας ότι αυτή η προοπτική δεν είναι πια ουτοπική και ανέφικτη, αλλά απαραίτητη και θεμελιώδης για την αξιοπρέπειά μας, την ισότητα, την ελευθερία.
  • Οργανώνουμε δράσεις και παλεύουμε για:

    Μείωση των ωρών εργασίας-δουλειά για όλους

    Δωρεάν μετακινήσεις για όλους

    Να σταματήσουν οι δόσεις δανείων και οι πληρωμές των ΔΕΚΟ για τους ανέργους

    Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους – Ασφάλιση για όλους

    Ταμείο ανεργίας ίσο με τον τελευταίο μισθό

Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος, 8/6/2011

ΔΡΑΣΕΙΣ

  • Μοίρασμα της ανακοίνωσής μας στους απεργούς διαδηλωτές την Πέμπτη 9/6, στην πλ. Κλαυθμώνος, καλώντας τους να έρθουν στο Σύνταγμα
  • Αποκλεισμός των ακυρωτικών μηχανημάτων του σταθμού μετρό του Συντάγματος στις 5μ.μ. την Παρ. 10/6. Αποκλεισμός των ακυρωτικών μηχανημάτων για όσο θα βρισκόμαστε στο Σύνταγμα (κάθε μέρα η δράση αυτή θα κρίνεται με βάση τη μαζικότητα συμμετοχής). Καλούμε τις επιτροπές ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ σε συμμετοχή.
  • Την Τρίτη, 14/6, 6μ.μ., καλούμε επιτροπές ανέργων και εργαζομένων σε συνέλευση της θεματικής ομάδας εργαζομένων – ανέργων στο Σύνταγμα με σκοπό να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τις παρεμβάσεις μας και την οργάνωση συνελεύσεων σε ΟΑΕΔ και ΙΚΑ για την σφράγιση βιβλιαρίων και την έγκριση ταμείου ανεργίας σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου