Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥΣ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!!!!


Σε εξέλιξη συζήτηση στην «ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή
Πιθανόν και νέα μέτρα «βλέπει» ο πρωθυπουργός
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Λίγες ώρες μετά την κατάθεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που προβλέπει νέα αφαίμαξη των εισοδημάτων μέσω άμεσων και έμμεσων φόρων ο Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων, ενώ «έδειξε» ως συνυπεύθυνο της οικονομικής κατάστασης το κίνημα «Δεν πληρώνω».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, που απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, πρέπει να είμαστε συνεπείς "ακόμα και με διορθωτικά μέτρα", ενώ παραδέχθηκε πως τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνησή του προκαλουν πόνο μεν, προσωρινό δε. "Αυτός ο πόνος είναι συγκυριακός, εάν δεν τον αντέξουμε οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, αν όμως τα καταφέρουμε θα έχουμε μια διαφορετική Ελλάδα... Θα μπορούμε να μιλάμε για μια Ελλάδα διαφορετική, ποτέ πια σε επιτήρηση..." σχολίασε και πρόσθεσε ότι η χώρα μας πράγματι είναι σε κηδεμονία εδώ και χρόνια.

"Διαχρονικά τους είπαμε ψέματα...πρέπει να είμαστε συνεπείς...μας δίνουν τα δικά τους χρήματα και θέλουν να βεβαιωθούν ότι θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω" είπε ο Γ. Παπανδρέου.

Ο Γ. Παπανδρέου εμφάνισε ως βασικό εχθρό τη φοροδιαφυγή αλλά τα... σκάγια πήραν και το κίνημα "Δεν πληρώνω".

"Η μεγαλυτερη κοινωνική αδικία είναι η φοροδιαφυγή που ρίχνει τα βάρη στους χαμηλόμισθους, το κίνημα 'Δεν πληρώνω' είναι βαθιά άδικο..." τόνισε.
Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ο Γ. Παπανδρέου τού αναγνώρισε ότι "έχει κρατήσει υπεύθυνη και πατριωτική στάση". Εκανε επίσης λόγο για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, για προσέλκυση ξένων επενδυτών με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και επιχείρησε να εμφανίσει μια πιο αισιόδοξη εικόνα για την οικονομία αναφερόμενος στην κατά 35% αύξηση των εξαγωγών "το ρεκόρ του αιώνα" όπως ο ίδιος είπε. Παραδέχθηκε το έλλειμμα ευνομίας και τη διαφθορά, ενώ αναφερόμενος στην οικονομική βοήθεια που λαμβάνει η Ελλάδα το τελευταίο 12μηνο σημείωσε πως οι εταίροι θέλουν να είναι βέβαιοι πως δεν θα χάσουν τα λεφτά τους. Παράλληλα ο πρωθυπουργός εξέπεμψε νέο σήμα για διακομματική συμφωνία ή μιας μορφής συναίνεση. "Ζητώ από όλους συνεργασία στην κατάθεση ιδεών, ακούμε όλες τις θέσεις, είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε θετικές προτάσεις..."

Από την πλευρά του ο Γ. Καρατζαφέρης ζήτησε πάγωμα των τιμών στα καταναλωτικά προϊόντα για διάστημα τριών ετών, τονίζοντας ότι με τον τρόπο που παρεμβαίνει η τρόικα δημιουργούνται "άσχημες σκέψεις ότι μειώνεται η εθνική κυριαρχία".
απο το www.oxidiodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου