Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Όλοι την Πέμπτη 9 Ιουνίου στην απεργία και στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00. Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

Ιστοσελίδα: www.ase-ote.tk E Mail: aseote@yahoo.gr

Συναδέλφισσες-φοι:

Όπως είναι σε όλους γνωστό η δουλική κυβέρνηση της χώρας υπακούοντας στις προσταγές της τρόικας για άμεση πώληση μιας ΔΕΚΟ εντός του μήνα, αποφάσισε να ξεπουλήσει ολοκληρωτικά τον ΟΤΕ.

Η κύρια φάση του ξεπουλήματος ολοκληρώθηκε ήδη με την παραχώρηση του 10% στο εξευτελιστικό τίμημα των 400 εκ. ευρώ ( όσες είναι οι διαφημίσεις δυο ετών που μοιράζει ο ΟΤΕ στα διάφορα λαμόγια και καναλάρχες ) και συνοδεύεται με 2.000 απολύσεις!

Τα χειρότερα έπονται.

Όλα αυτά δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία αλλά ήταν γνωστά όχι μόνο στην ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ αλλά και στον πιο ανυποψίαστο πολίτη.

Εμείς από την πρώτη στιγμή φωνάζαμε πως για να νικήσουμε χρειάζεται ένας συντονισμένος και παρατεταμένος αγώνας διάρκειας που θα περιλαμβάνει καταλήψεις βασικών κτιρίων του ΟΤΕ, συντονισμό και κοινό μέτωπο με τις άλλες ΔΕΚΟ κ.λ.π.

Αντί αυτού είδαμε για μια ακόμη φορά την διαπαραταξιακή ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ να ακολουθεί την πεπατημένη με σκόρπιες 24ωρες και να εκφυλίζει τον αγώνα.

Στη μεν κατάληψη του Δ. Μεγάρου ενώ έγινε μια καλή παρέμβαση με κλείσιμο της λεωφόρου Κηφισίας στη συνεχεία άφησε ακάλυπτους τους εργαζόμενους, ενώ στην κατάληψη του ΥΜΑ-ΝΥΜΑ και ενώ υπήρχε μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων και αυτοκινήτων αντί να γίνει πορεία και κλείσιμο της βουλής, αμέσως μετά τις ομιλίες στείλανε τον κόσμο για δουλειά!

Όσο για την απεργία στις 2 Ιουνίου με την συμμετοχή των εργαζομένων από ολόκληρη τη χώρα και το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, αντί να απαιτήσουν να δουν τον πρωθυπουργό, επέλεξαν να δώσουν ψήφισμα στον γραμματέα του υπουργείου οικονομικών και να διαλυθούν!!!

Συναδελφισσες-φοι:

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου για πρώτη φορά εργαζόμενοι από όλες τις πρώην και νυν ΔΕΚΟ κατεβαίνουν επιτέλους σε ένα κοινό αγώνα. Όμως δεν φτάνει μόνο αυτό.

Δεν έχουμε τα περιθώρια και τη πολυτέλεια να αναλωθούμε σε μια ακόμη 24ωρη και μετά να περιμένουμε την επομένη 24ωρη στις 15 του μήνα.

Αυτή τη φορά θα πρέπει αμέσως μετά το συλλαλητήριο όλοι μαζί οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ να προβούμε σε ταυτόχρονες καταλήψεις βασικών κτηρίων του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, των Λιμανιών, του Τ.Τ , των ΟΤΑ κ.λ.π. να καλέσουμε και όλους τους εξοργισμένους και αγανακτισμένους των πλατειών και να παραμείνουμε στα κτήρια μέχρι να φύγουν από τη χώρα η προδοτική κυβέρνηση Παπανδρέου και η «συμμαχία των προθύμων» που τη στηρίζει.

Αυτό προτείναμε πάντα, αυτό προτείνουμε και τώρα.

Οι γραφειοκράτες της ΟΜΕ-ΟΤΕ όμως ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να προχωρήσουν ένα τέτοιο αγώνα.

Αν έχουν στοιχειώδη επίγνωση των ευθυνών τους θα πρέπει να καλέσουν αμέσως μετά τη συγκέντρωση σε γενική συνέλευση όλους τους εργαζόμενους του ΟΤΕ με ταυτόχρονη κατάληψη ενός μεγάλου κτηρίου.

Εκεί να αποφασίσουμε όλοι μαζί την πορεία του αγώνα.

Όπως και να χει όμως σε μας τους ίδιους τους απλούς εργαζόμενους μας παρουσιάζετε η τελευταία ευκαιρία να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Όλοι την Πέμπτη 9 Ιουνίου στην απεργία και στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00. Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ Αθήνα 07-06-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου