Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Να φύγουν όλοι -Κάθε τοκογλύφος έχει τους μπράβους του.




Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Να φύγουν όλοι
Κάθε τοκογλύφος έχει τους μπράβους του.
Στην περίπτωση μας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ σε διατεταγμένη υπηρεσία, γδέρνουν τον ελληνικό λαό για λογαριασμό των διεθνών τοκογλύφων (αγορές τις λένε). Διεφθαρμένοι πολιτικοί και ακριβοπληρωμένοι δημοσιογράφοι προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι της πιο βάρβαρης επίθεσης, ενώ την ίδια στιγμή οι κλέφτες του δημόσιου χρήματος συνεχίζουν ελεύθεροι το φαγοπότι τους.
Καθώς η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού, ανάλογη αν όχι χειρότερη από το κραχ του 29 σύμφωνα με τους ίδιους τους αστούς οικονομολόγους, καθορίζει τις εξελίξεις, οι κυβερνώντες λίγους μήνες πριν δήλωναν :
- η οικονομία μας είναι θωρακισμένη, ουδείς λόγος ανησυχίας (ΝΔ)
- λεφτά υπάρχουν (ΠΑΣΟΚ)
Ήταν στραβό το διεθνές κλίμα, το έφαγαν και οι μπλε και πράσινοι γάιδαροι.
Τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, μετά το ξεπούλημα των «ασημικών» όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, έβαλε πωλητήριο στο ίδιο το σπίτι. Λιμάνια, αεροδρόμια, ναυπηγεία, δημόσιες εκτάσεις, μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού όλα στο σφυρί λες και ήταν περιουσία του παππού τους.
Κι όμως έχουν το θράσος όχι μόνο να απαιτούν να πληρώσουμε τα σπασμένα, αλλά και να τους ψηφίσουμε.
Μόνο μαζοχιστές ή βολεμένοι παρακοιμώμενοι της εξουσίας δικαιολογούνται να τους ψηφίσουν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Η λαϊκή οργή για την περικοπή μισθών και συντάξεων, η σκληρή φορολογία, οι απολύσεις, τα λουκέτα, η ανεργία, η διάλυση του κοινωνικού κράτους πρέπει να ενωθεί σε ένα χείμαρρο που θα τους πνίξει. Όντας σε χειρότερη κατάσταση από την Αργεντινή, το σύνθημα
΄΄ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ΄΄ και το ΄΄ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ΄΄
πρέπει να υιοθετηθεί από όλους μας.


Να αντισταθούμε, να εξεγερθούμε,
να νικήσουμε
Κυβέρνηση, ΜΜΕ και αστικά κόμματα, όχι μόνο αρνούνται να τα βάλουν με το κεφάλαιο, τις τράπεζες, τους διεθνείς τοκογλύφους, αλλά προσπαθούν να μας πείσουν πως τίποτα δεν γίνεται. Δεν υπάρχει άλλη λύση παρά η δια βίου λιτότητα.
Είναι φανερό μετά από τα κομματικά χρίσματα του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ πως ένα βρώμικο παιχνίδι παίζεται πίσω από τις πλάτες μας με ανίερες συμμαχίες που προσπαθούν να συγκαλύψουν το 2ο κύμα άγριας λιτότητας και επίθεσης που έρχεται μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς η χώρα έχει μπει σε ελεγχόμενο χρεοστάσιο.
Ανάλογο ρόλο παίζουν και οι δήθεν ανεξάρτητοι «αντάρτες» που αφαιρούν την κρίση από τα προγράμματά τους λες και ζουν σε άλλο πλανήτη.
Επειδή όμως «όποιος δεν είναι μέρος της λύσης, είναι μέρος του προβλήματος», και η παραδοσιακή Αριστερά αποτελεί μέρος του προβλήματος.
- Το ΚΚΕ εγκλωβίζει τα μέλη και τους οπαδούς του σε αποστειρωμένη και ελεγχόμενη ζώνη αρνούμενο κάθε συνεργασία και κοινή δράση. Αρνούμενο ένα ενιαίο μέτωπο ανατροπής.
Όλα τα μέτωπα είναι «καταδικαστέα» - εκτός βέβαια από την «συγκυβέρνηση» με την ΝΔ - Τζανετάκη για την οποία είναι ακόμη υπερήφανοι και η οποία αποτέλεσε κομβικό σημείο εκφυλισμού της παραδοσιακής αριστεράς.
Με κοινό όνομα ψηφοδελτίου σε όλους τους Δήμους «λαϊκή συσπείρωση» χωρίς τοπικές ιδιαιτερότητες, με ελεγχόμενους και περιορισμένους πολιτικά αγώνες, αρκούνται στην κομματική καταγραφή περιμένοντας να αλλάξουν οι συσχετισμοί εκλογικά μπας και έρθει από το αόριστο μέλλον η «λαϊκή εξουσία».
- Η Βαβέλ του ΣΥΡΙΖΑ, με κύρια συνιστώσα τον ΣΥΝ, ακροβατεί αλληθωρίζοντας δεξιά και αριστερά αλλά πάντα ρεφορμιστικά, ψάχνοντας ένα «καλό Πασόκο» για επικεφαλής (Μητρόπουλος).
Οι πρόσφατες διασπάσεις και η κρίση αντιτιθέμενων τάσεων επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο.

Η Δυσφορία και Απέχθεια για την σήψη του πολιτικού σκηνικού
είναι ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΑΠΟΧΗ
και να παρερμηνευτεί σαν αδιαφορία.
Νέα σκληρά μέτρα έρχονται !!!

Καλλικράτης : η αλήθεια είναι σκληρή
Και η αλήθεια είναι ότι ο Καλλικράτης είναι «το μνημόνιο» - μνημόσυνο για την τοπική Αυτοδιοίκηση.
Είναι η μεταφορά της κεντρικής χρεοκοπίας στην περιφέρεια.
Οι λεγόμενες «μεταφορές αρμοδιοτήτων» είναι η καταστροφή κάθε έννοιας κοινωνικών παροχών και η διάλυση κάθε εργασιακού κεκτημένου μέσω των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Η συγκεντροποίηση που επιχειρείται με τις συνενώσεις των Δήμων και Περιφερειών, στην πράξη είναι η διάλυση των τοπικών κοινωνιών. Είναι η διάλυση του κοινωνικού ιστού απέναντι σε ένα απρόσωπο και δυσπρόσιτο γραφειοκρατικό τοπικό κράτος, ανοιχτό στους εργολάβους και κλειστό στους δημότες.
Η έλλειψη χρημάτων και ο περιορισμός της κρατικής χρηματοδότησης προς τους ΟΤΑ, έχει οδηγήσει ήδη σε υπερχρέωση και διάλυση κοινωνικών δομών, ακόμη και σε αδυναμία να καταβληθούν μισθοί εργαζομένων.
Καθώς με τον Καλλικράτη οι δήμοι αναλαμβάνουν και άλλες αρμοδιότητες (σχολεία, οδοποιία, υγεία κλπ.) χωρίς εγγυήσεις για τα οικονομικά τους έσοδα, πρόκειται να προβούν από την μια σε απολύσεις προσωπικού – κατά τα λεγόμενα <<δεν απολύουμε αλλά καταργούμε θέσεις εργασίας>> - και από την άλλη να μετατραπούν σε φορομπηχτικό μηχανισμό σε βάρος των δημοτών και των καταστημάτων της περιοχής, που ήδη έχουν πληγεί από την κρίση, είτε να στραφούν στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδυτών ενάντια στα συμφέροντα των κατοίκων.
Το πρόβλημα θα διογκώνεται συνεχώς και παραμένει άλυτο μέσα στα καπιταλιστικά πλαίσια καθώς :
Μέσα από τα «κοινοτικά κονδύλια» επιβάλλονται τα κριτήρια, οι προτεραιότητες και οι επιλογές του εθνικού και υπερεθνικού κεφαλαίου και όχι οι ανάγκες των κατοίκων και των εργαζομένων.
Γίνεται σύνδεση του τοπικού κράτους με τις τράπεζες και το κεφάλαιο, μέσα από το πλέγμα των επιχειρήσεων των Δήμων και των Περιφερειών, έτσι που και το «τοπικό κράτος» να γίνει όμηρος των τραπεζών.
Ενισχύονται οι περικοπές στην υγεία και στην παιδεία, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια και στα Νοσοκομεία.
Γενικεύονται οι ιδιωτικοποιήσεις και η ανταποδοτική λειτουργία των Δήμων.

Ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού δεν αποτελεί εξαίρεση
Η συνένωση των δυο δήμων, ΔΑΦΝΗΣ ΚΑΙ ΥΜΗΤΤΟΥ, όχι μόνο δεν θα λύσει κανένα από τα τοπικά προβλήματα αλλά αντίθετα θα οδηγήσει σε ένα φτωχότερο ενιαίο δήμο με περισσότερες αρμοδιότητες, με συρρίκνωση είτε ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση υπηρεσιών.
Δήμο μακριά από τους δημότες.
Δήμο ελεγχόμενο από το οικονομικό κατεστημένο, με πιο ασφυκτικό έλεγχο από την εκάστοτε κυβέρνηση, με λιγότερο προσωπικό και χειρότερες εργασιακές σχέσεις και αμοιβές.
Δήμο με νέες περικοπές των ήδη πενιχρών κονδυλίων στην δημόσια εκπαίδευση και στην υγεία ενώ το ελάχιστο πράσινο και οι ελεύθεροι χώροι κινδυνεύουν από τα αδηφάγα σχέδια των εργολάβων.

Θα τους αφήσουμε ;
Εμείς, οι κάτοικοι της περιοχής, εργαζόμενοι και άνεργοι, μαθητές, σπουδαστές αλλά και συνταξιούχοι έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας. Γνωρίζοντας πως αν δεν τους ανατρέψουμε θα πέσουν πάνω μας να μας πλακώσουν. Αντιστεκόμαστε. Γυρίζουμε τη πλάτη στους χρισμένους και ά– χριστους δημάρχους ΄΄φερέφωνα΄΄ που ακολουθούν τις φοροεισπρακτικές επιλογές του μνημονίου.
Διεκδικούμε για μας και τα παιδιά μας τη ζωή που μας αξίζει σε μια πόλη που μας ανήκει.

Απαιτούμε :
- Διεκδίκηση των παρακρατούμενων από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και από τα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα πόρων και αναδιάταξη των δράσεων του ΕΣΠΑ με στόχο την άμεση δημιουργία ενός συστήματος κοινωνικών δομών.
- Να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις από «δόλιες» συμβάσεις τραπεζών.
- Όχι άλλα βάρη στην πλάτη μας.
- Υπεράσπιση των ήδη λίγων ελεύθερων χώρων του Δήμους μας ώστε να παραμείνουν δημόσιοι και κοινόχρηστοι και να μην πέσουν βορά μεγαλοκατασκευαστών.
- Να μη γίνει γκαράζ η Γυμναστική Ακαδημία αλλά ενιαίας δημόσιος χώρος πρασίνου μαζί με την ΠΥΡΚΑΛ.
- Να διατηρηθεί η κοινωνική και πολιτιστική ταυτότητα του Υμηττού μέσα στα πλαίσια του νέου Δήμου.
- Άμεση κυκλοφοριακή μελέτη για την ανακούφιση της κίνησης και της ηχορύπανσης.
- Ειδικό ταμείο ανέργων και απόρων. Ενίσχυση των δημοτών, των καταστημάτων, των επαγγελματοβιοτεχνών που αιμορραγούν από την κρίση.
- Μείωση των δημοτικών φόρων.
- Όχι στις απολύσεις. Μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας για όλους.
- Δημόσια και δωρεάν επαρκή υγεία. Αναβάθμιση Δημοτικών ιατρείων. Εκπαίδευση του πληθυσμού σε πρώτες βοήθειες.
- Όχι στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας. Καλύτερες υποδομές εκπαίδευσης και παιδείας. Κατάργηση των διδάκτρων στους παιδικούς σταθμούς και στις λοιπές δομές.

- Στέκια νέων. Αξιοποίηση των σχολικών χώρων για δωρεάν δημιουργική απασχόληση κατά τον ελεύθερο χρόνο.
- Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των ΚΑΠΗ ώστε να ενισχυθεί η βοήθεια σε χαμηλοσυνταξιούχους, ΑμΕΑ κλπ.
- Στήριξη των ΚΔΑΠ και των κοινωνικών προγραμμάτων (βοήθεια στο σπίτι, συμβουλευτικοί σταθμοί κατά των ναρκωτικών κλπ.)
- Προστασία του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής και της υγείας των κατοίκων από οποιαδήποτε δραστηριότητα μολύνει.
- Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης.
- Όχι στο δημαρχοκεντρικό φοροεισπρακτικό σύστημα. Πλήρη διαφάνεια. Συμμετοχή όλων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Η σημερινή Δημοτική αρχή
Η σημερινή διοίκηση του κου Σταυριανουδάκη, ομοτράπεζου της οικογένειας Μητσοτάκη, έκλεισε 8 χρόνια στην δημοτική αρχή χάρη στην διαλυτική κρίση του τοπικού ΠΑΣΟΚ αλλά και στις Μακιαβελικές του ίντριγκες.
Εκμεταλλευόμενος το σκάνδαλο κατάχρησης των 18 εκ. ευρώ από τον δήμο Δάφνης (αλλά και από τον δήμο Υμηττού), χρησιμοποίησε την ομηρία των συμβούλων της πασοκικής αντιπολίτευσης καθώς και αποστάτες, ανάμεσά τους και η προηγούμενη Δήμαρχος του ΚΚΕ Ειρήνη Καρρά, για να εδραιωθεί.
Ακολουθώντας την γνωστή μητσοτακική συνταγή, (ρουσφέτι, γάμοι, βαφτίσια, κηδείες, δημόσιες σχέσεις) έστησε ένα κομματικό Δήμο φροντίζοντας να ανταμείβει τους συνεργάτες του με παχυλούς μισθούς, εφευρίσκοντας και μισθούς εκεί που δεν υπήρχαν (1.400 ευρώ μηνιαίως όλο το χρόνο για να επιλεγούν ταινίες για το θερινό σινέ ΔΑΦΝΗ).
Ταγμένος ανοιχτά υπέρ της Ντόρας στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, "ενάντια στον προδότη που έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ" , έσπευσε μετά την επικράτηση Σαμαρά να υποκλιθεί στον νέο αρχηγό, ενώ κύκλοι της Ντόρας τον θέλουν στον υπό κατασκευή κομματικό σχηματισμό της.
Το κύριο έργο του όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε το ράβε ξήλωνε πεζοδρόμια (επιδότηση και χαρά του εργολάβου) και η αθλιότητα και γελοιότητα του ποδηλατοδρόμου της Αρκαδίου (800 χιλιάδες ευρώ) ενώ η λαϊκή μας αντίδραση του φρέναρε την προσπάθεια να ισοπεδώσει την πλατεία Τσαλαγανίδη, κόβοντας δέντρα για να φτιάξει παρκινγκ και δημαρχείο.
- Εκχώρησε την Γυμναστική Ακαδημία για πολυώροφο παρκινγκ ενώ αρνήθηκε συνειδητά οποιαδήποτε κυκλοφοριακή μελέτη.
- Άφησε ανεκμετάλλευτο το οικόπεδο της Αδριανοθυρών μετατρέποντας το σε αποθήκη.
- Αρνήθηκε κάθε πρόταση για δημόσιο απολογισμό, αν και ήταν υποχρεωμένος από τον νόμο, εκφράζοντας την φοβία του για μια δημόσια αντιπαράθεση.
- Αρνήθηκε να ενταθεί σε πρόγραμμα ανακύκλωσης ενώ σε αντίθεση με άλλους Δήμους αντιμετώπισε παθητικά το ζήτημα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
- Φρόντισε για την ασφάλειά μας, αφού εκτός από την Δημοτική Αστυνομία – που μέσω των κλήσεων αποτελεί έναν ύπουλο φοροεισπρακτικό μηχανισμό (σβήνοντας κλήσεις στους ημέτερους) - προχώρησε και στη σύσταση <<Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας>>.

Οι λοιποί υποψήφιοι
ο κος Μανώλης Σταυρακάκης, άνωθεν απεσταλμένος από την Χαριλάου Τρικούπη για να ξεπεραστεί η διαλυτική κρίση των κομματικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο έχει να στηριχτεί σε αμφίβολους συνεργάτες αλλά, του είναι γραφτό να εισπράττει την λαϊκή κατακραυγή κατά της κυβέρνησης από όλο το λαό.
Αξίζει να σημειωθεί πως 2 εκ των 5 συμβούλων του ΠΑΣΟΚ στο απερχόμενο Δημοτικό συμβούλιο αποσκίρτησαν.
Ο κος Ερρίκος Ηλίας Μαργαρίτης κατεβαίνει με τον δεξιό "αντάρτη" του Δημάρχου και νυν υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Μπουρνελέ, ο έτερος Νεκτάριος Βενιζέλος με στήριξη του ΛΑΟΣ.
Όσο για τον Υμηττό, έκπληξη είναι η εξαφάνιση των προηγούμενων στελεχών του Δήμου αλλά και το φλερτ του Ζούπα - Σταυριανουδάκη την στιγμή που ο πρώτος απερχόμενος Δήμαρχος Υμηττού στηρίζει στην περιφέρεια το πράσινο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού.

Πρόσεξε
Ψηφίζοντας τους χρισμένους της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (Σταυριανουδάκη-Σταυρακάκη) αλλά και τους αντάρτες του καναπέ (Μπουρνελέ-Βενιζέλο)

Επιβραβεύεις το μνημόνιο, την τρόικα, την περικοπή των μισθών και των συντάξεων, την ανεργία.
Τους βοηθάς να πάρουν χειρότερα μέτρα.
Δικαιώνεις τις τράπεζες και τους τοκογλύφους.
Υποθηκεύεις τη χώρα σου, τη ζωή σου, το μέλλον των παιδιών σου.

Ψηφίζοντας Μ.ΑΡΙ.Δ.Α.
Στέλνεις ένα ηχηρό ράπισμα στους από πάνω και στο στημένο σκηνικό τους.
Εκφράζεις τη δυσφορία, την αγανάκτηση και το διεγερτικό κλίμα που προσπαθούν να φρενάρουν.
Εκφράζεις την επιθυμία σου να φύγουν όλοι και να πάρεις τη ζωή σου και την πόλη που σου στερούν στα χέρια σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου