Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Επιστολή για τον τραυματισμό της Αμερικανίδας διαδηλώτριας από την αστυνομία


Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο της επιστολής:
Σχετικά με τον ξυλοδαρμό Αμερικανίδας συντρόφισσας από αστυνομικούς της ομάδας Δίας το βράδυ της 15/11
Από φίλους και αυτόπτες μάρτυρες
Το βράδυ της 15/11, κατά τη διάρκεια ολοκλήρωσης της πορείας ενάντια στη παρουσία της Τρόικας στην Αθήνα, το τελευταίο μπλοκ της πορείας δέχτηκε τη βίαιη επίθεση αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Μια Αμερικανίδα συντρόφισσα χτυπήθηκε σοβαρά στο κεφάλι, το λαιμό και το στομάχι. Οι αστυνομικοί της Δίας τη χτύπησαν από πίσω και στη συνέχεια την κλότσησαν και χτύπησαν ενώ βρισκόταν ξαπλωμένη στο δρόμο.
Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου οι αστυνομικοί που έσπευσαν ήταν εξίσου προκλητικοί, προσπαθώντας να της αποσπάσουν δηλώσεις ώσπου σύντροφοι και γιατροί να τους απομακρύνουν.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η τραυματισμένη συντρόφισσα παραμένει στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις ενώ ο εισαγγελέας έχει αποφασίσει να διεξάγει έρευνα σχετικά με τη δράση των αστυνομικών.
Καθώς η παραπληροφόρηση σε συγκεκριμένα ΜΜΕ δίνει και παίρνει και επειδή ακούσαμε μέχρι και ότι η ξυλοδαρμένη Αμερικανίδα ήταν υποτίθεται “τουρίστρια που γλίστρησε”, δημοσιεύουμε παρακάτω την πρώτη σύντομη δήλωση ενός αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού, καθώς και του ΕΕΚ, οι σύντροφοι του οποίου έδρασαν καθοριστικά ώστε να φτάσει η συντρόφισσα σώα στο νοσοκομείο.
“Στη χθεσινή επίθεση από την ομάδα Δίας ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, στον αναίτιο ξυλοδαρμό της κοπέλας. Την ώρα που το τελευταίο κομμάτι της πορείας κατευθυνόταν προς το Πολυτεχνείο, 5-6 μηχανές σπέρνοντας τον πανικό στους τελευταίους διαδηλωτές (πετώντας τους χειροβομβίδες κρότου), δύο από αυτούς (της ομάδας γ*μώ το δία σας) παράτησαν τις μηχανές και κυνήγησαν με τα γκλοπ τους διαδηλωτές.
Στη συμβολή Στουρνάρη και Πατησίων πρόφτασαν μια κοπέλα και τη χτύπησαν από πίσω, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω, ενώ οι ίδιοι συνέχισαν να τη χτυπούν με μανία παρά τις φωνές αντίδρασής μας. Μέχρι να αφήσω τη μηχανή μου είχαν ήδη φύγει και η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Αυτά που ακούμε στα κανάλια και ο ιατροδικαστής είπε είναι αστεία, διότι η κοπέλα δεν έκανε "τουρισμό" στη διαδήλωση και χτυπήθηκε πισώπλατα από τους μάγκες της ομάδας Δία.”
- Κώστας Π, 16.11.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου