Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Πήγαν να πάρουν επίδομα και εισέπραξαν δακρυγόνα

Πήγαν να πάρουν επίδομα και εισέπραξαν δακρυγόνα

Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Επεισόδια και ένταση χθες το απόγευμα έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όταν σημειώθηκαν συμπλοκές ανάμεσα στους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και σε άνδρες των ΜΑΤ.

Ανδρες των ΜΑΤ επιτίθενται και «ψεκάζουν» τους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, που πραγματοποιούσαν πορείες στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομίας Ανδρες των ΜΑΤ επιτίθενται και «ψεκάζουν» τους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, που πραγματοποιούσαν πορείες στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομίας Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρη Πουλικόγιαννη, την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονταν κάτω από το υπουργείο Οικονομικών, περιμένοντας να συναντήσουν το γενικό γραμματέα, δέχθηκαν επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν και χρήση δακρυγόνων.

«Μας βάρεσαν στο ψαχνό. Η στάση τους ήταν απαράδεκτη. Σε ποιους; Σε ανθρώπους που δεν έχουν στο σπίτι τους ούτε ρεύμα ούτε νερό», υποστήριξε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά.

Οι κινητοποιήσεις των μεταλλεργατών είχαν ξεκινήσει περίπου στις 3.00 το μεσημέρι, όταν συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη, την οποία και ενημέρωσαν για τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με τον Σ. Πουλικόγιαννη, η υπουργός δεσμεύτηκε για την υλοποίηση 5 βασικών αιτημάτων τους, ανάμεσά τους αυτό της χορήγησης κάρτας σε ανέργους για να μπορούν να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς δωρεάν. Επίσης, σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ θα προχωρήσουν στις αναγκαίες ρυθμίσεις, ώστε στους ανέργους της Ζώνης -αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή την κάρτα ανεργίας- να μη διακόπτονται η ηλεκτροδότησή τους και η παροχή νερού.

Για το αίτημα των μεταλλεργατών που αφορούσε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ανέργων, η κ. Κατσέλη τούς δήλωσε ότι αρμόδιο για να αποφασίσει είναι το υπουργείο Οικονομικών.

Ετσι, οι μεταλλεργάτες έφυγαν και κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, όπου, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα, ο οποίος τους άκουσε και ανανέωσε το ραντεβού τους για σήμερα στις 4.00 το απόγευμα.

papastat@enet.gr
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=05/11/2010&id=220547

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου