Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ των διδασκόντων ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

09/11/2010 in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

48ωρη απεργία των διδασκόντων του Π.Θ

Προειδοποιητική χαρακτηρίζει ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την απεργία που κήρυξε για την Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Νοεμβρίου. Οι πανεπιστημιακοί αντιδρούν έντονα στο κείμενο διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση και επισημαίνουν πως το ερχόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν κι άλλες δράσεις προκειμένου να διασφαλιστεί ο χαρακτήρας του ελληνικού Πανεπιστημίου.

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου έλαβε χώρα η γενική συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην οποία οι πανεπιστημιακοί συζήτησαν τις αλλαγές που προορίζει το Υπουργείο Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η απόφαση της γενικής συνέλευσης ήταν η κήρυξη προειδοποιητικής απεργίας στις 10 και 11 Νοεμβρίου και η συμμετοχή της σε πορεία στην πόλη του Βόλου την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι.

Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος δράσης της πανεπιστημιακής κοινότητας, όπως επισημάνθηκε στη συνέλευση των διδασκόντων, για να εκφράσει την απορριπτική της στάση σχετικά με το κείμενο διαβούλευσης που υπέβαλε το Υπουργείο Παιδείας για επικείμενη μεταρρύθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Διδασκόντων του Π.Θ. κ. Ρίκη Βαν Μπουσχότεν σε δηλώσεις της είχε χαρακτηρίσει τις εξαγγελίες ισοπεδωτικές. «Είμαστε άναυδοι. Εάν προωθηθούν αυτά τα μέτρα τότε θα πρέπει να ξεχάσουμε τον δημόσιο και δημοκρατικό χαρακτήρα του Πανεπιστημίου», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως τα μέτρα που έρχονται θα επιφέρουν χειρότερα αποτελέσματα ιδίως για τα περιφερειακά Πανεπιστήμια, μέσα στα οποία εντάσσεται και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στο μεταξύ συγκροτήθηκε και συντονιστική επιτροπή από όλους τους συλλόγους εργαζομένων και φοιτητών του Π.Θ. που εδρεύουν στο Βόλο, η οποία αποφάσισε επίσης ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση που απευθύνεται στην κοινωνία του Βόλου γύρω από τη θεματική «Παιδεία και Κοινωνία».

Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα και θα μιλήσουν ο κ. Περικλής Παυλίδης, Επίκ. Καθηγητής ΠΤΔΕ του ΑΠΘ, η κ. Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν, Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων και ο Βασίλης Ψαθάς, φοιτητής. Τέλος η συντονιστική επιτροπή συλλόγων του Π.Θ. δίνει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα Σκουβαρά του κτηρίου Παπαστράτος.

πηγή: http://www.taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/31421/48—.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου