Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Απεργία στα ΜΜΕ – Καφέδες και μπουκάλια στο Σόμπολο- Το βίντεο

risinggalaxy

Πέρα για πέρα επιτυχημένη η σημερινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας από εργαζόμενους-απεργούς στα ΜΜΕ.Ολα τα σωματεία , δημοσιογράφων ,τεχνικών, διοικητικών ήταν στο δρόμο.Η εκτίμηση μιλάει για σχεδόν 3.οοο κόσμο.

Απεργία στα ΜΜΕ - Καφέδες στο Σόμπολο from sxoliastesxwrissynora on Vimeo.



Η οργή ξεχείλιζε ιδίως μετά και απο τις χθεσινές εξελίξεις με τις απειλές και τους τραμπουκισμούς της εργοδοσίας στον όμιλο Αλαφούζου αλλά και το κλίμα τρομοκρατίας σε άλλα μέσα. Φυσικά η οργή περίσσεψε και για τον “κυριο” Σόμπολο ο οποίος εχθές αντί να ζητήσει εισαγγελέα για να μπουκάρει στο ΣΚΑΙ , τη στιγμη που τα security εμπόδιζαν την είσοδο στη γαλέρα του Αλαφούζου, παρίστανε το Γιαπωνέζο τουρίστα . Μετά τη πορεία ακολούθησε γενική συνέλευση στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ όπου και εκεί τα πράγματα ειπώθηκαν με το όνομα τους. Θα συμφωνήσω απόλυτα με την πρόταση του Κώστα Βαξεβάνη να αρχίσουν οι διαγραφές ανθρώπων που είναι και μέλη της ΕΣΗΕΑ και κάνουν τα χατήρια της εργοδοσίας , όπως η χαρακτηριστική περίπτωση του “κύριου” Παναγόπουλου ο οποίος αφού μας ξεπαράδιασε το ελληνικό δημόσιο στη ΕΡΤ ως διευθύνων σύμβουλος , είπε να συνεχίσει το θεάρεστον έργο του και στο ΣΚΑΙ, αυτή τη φορά απειλώντας του εργαζόμενους να υπογράψουν μειώσεις μισθών κατά 10 τις εκατό.

Τέρμα με τα λαμόγια είτε το παίζουν συνδικαλιστές είτε παριστάνουν τους manager . Όλα τα υπόλοιπα στο βίντεο. Είναι διάρκειας 20 λεπτών αλλά αξίζει το κόπο γιατί ο οποιοσδήποτε, μπορεί να πάρει μια εικόνα για το κλίμα που επικρατεί στο χώρο των ΜΜΕ.Συνθήματα που ακούστηκαν σε όλη τη διαδρομή : “Η ανατροπή δεν είναι εκπομπή,Πρετεντέρη ψόφα να κάνουμε γιορτή”, Αλήτες Ρουφιάνοι Εκδότες Καναλάρχες,” “Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στο πόλεμο των αφεντικών” “Γενική Απεργία Διαρκείας” και πολλά άλλα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου