Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ καταγγέλλει 17χρονος

Τον άγριο ξυλοδαρμό του το βράδυ της περασμένης Τρίτης από αστυνομικούς καταγγέλλει ένας 17χρονος, ο οποίος φέρει μώλωπες στο μηρό, στη μέση και την κνήμη και σοβαρό τραύμα στο αριστερό αυτί που ενδέχεται να του προκαλέσει κώφωση, εάν σύμφωνα με τους γιατρούς δεν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Όπως καταγγέλλει ο μαθητής εκείνο το βράδυ έφυγε μισή ώρα πριν το σχόλασμα από το νυχτερινό Λύκειο, παίρνοντας για βόλτα τη μηχανή ενός φίλου του, όταν αστυνομικοί με περιπολικό τον κάλεσαν να σταματήσει. Ο 17χρονος δεν σταμάτησε φοβούμενος τις συνέπειες, καθώς δεν είχε δίπλωμα και δεν φορούσε κράνος.

Το νεαρό καταδίωξαν δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ. Τελικά, όπως αναφέρει, η μηχανή του έσβησε κοντά στο πάρκο της Χιλιαδούς και ο ίδιος ύψωσε τα χέρια στους ένστολους.

«Δεν με ρώτησαν τίποτα. Δεν πρόλαβα να βγάλω λέξη. Δύο από τους αστυνομικούς άρχισαν να με χτυπάνε με γκλομπς και με έσυραν σε ένα στενό, συνεχίζοντας να με ξυλοκοπούν, να με κλωτσάνε και να με κουτουλούν με τα κράνη που φορούσαν. Ακολούθησαν οι χειροπέδες και με οδήγησαν στην Ασφάλεια. Εκεί δεν με μεταχειρίστηκαν άσχημα, αλλά με ρωτούσαν εάν έχω διαπράξει κλοπές. Τους έλεγα όχι. Εμφανίστηκαν τότε οι τέσσερις αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. και με οδήγησαν σε άλλο δωμάτιο. Εκεί ένας από αυτούς με χτύπησε πάλι. Με άφησαν να φύγω στις 11:30 το βράδυ περίπου», καταγγέλλει ο 17χρονος. Μάλιστα, σημειώνει ότι δεν του έκοψαν καν κληση για τις τροχονομικές παραβάσεις.

Συμπληρώνει δε ότι την ώρα του ξυλοδαρμού του στο δρόμο, υπάρχει μάρτυρας, γνωστός της οικογένειας, που έτυχε να περνά από το σημείο και είδε το σκηνικό. Ο νεαρός δεν μίλησε στην οικογένεια του, ωστόσο την επόμενη μέρα η μητέρα του είδε τα τραύματα που έφερε στο πρόσωπο και το σώμα και τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο σοβαρός τραυματισμός του στο αυτί.

Μέλη της οικογένειας επισκέφθηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση και συναντήθηκαν με ανώτερο αξιωματικό της ΔΙ.ΑΣ., κάνοντας καταγγελία, ενώ συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία, ώστε να ακολουθήσουν τη νομική οδό σε βάρος των τεσσάρων αστυνομικών.

Για τραύματα που προκλήθηκαν από ατύχημα, όταν ο 17χρονος κατά τη διάρκεια της καταδίωξης έχασε σε μια στροφή τον έλεγχο της μηχανής και έπεσε στο έδαφος, κάνουν λόγο αστυνομικές πηγές.

Πηγή: taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου