Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Καταγγέλουμε το πρωτοφανές πογκρόμ καταστολής σε βάρος της μαζικής πορείας για την επέτειο των 37 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην Πάτρα

Καταγγελία ΕΕΚ Κ.Ο. Πάτρας

Καταγγέλουμε το πρωτοφανές πογκρόμ καταστολής σε βάρος της μαζικής πορείας για την επέτειο των 37 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην πόλη της Πάτρας.
Η προκλητική παρουσία των ΜΑΤ από την αρχή της διαδήλωσης που ξεκίνησε από τον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος, το απόγευμα της 17ης Νοέμβρης, εξελίχθηκε σε ένα όργιο αστυνομικής βίας. Στο ξεκίνημα ακόμα της πορείας τα ΜΑΤ επιτέθηκαν πνίγοντας τους διαδηλωτές με βροχή ασφυξιογόνων αερίων και διαλύοντας όλα τα μπλοκ της πορείας, μαζί και το μπλοκ του ΕΕΚ. Μεγάλες ομάδες διαδηλωτών έτρεξαν στα στενά σπάζοντας από τον κύριο όγκο της πορείας, ενώ έγιναν προσαγωγές και υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας χτυπημένος από δακρυγόνο στο πρόσωπο. Τα μπλοκ ανασυγκροτήθηκαν στη συνέχεια και η πορεία ολοκληρώθηκε περνώντας από το μνημείο του δολοφονηθέντα καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα για να καταλήξει ξανά στο Παράρτημα.

Η διάθεση της αστυνομίας να προκαλέσει φάνηκε ήδη από το πρωί όταν επιτέθηκε σε μαθητική πορεία ρίχνοντας χημικά και προχωρώντας σε προσαγωγές μπροστά στο χώρο του Παραρτήματος όπου την ίδια στιγμή οι φοιτητικοί σύλλογοι της πόλης γιόρταζαν την επέτειο της εξέγερσης που ανέτρεψε τη Χούντα.

37 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου η κυβέρνηση Παπανδρέου τρομαγμένη από το ποτάμι των χιλιάδων εργαζομένων και νεολαίας το οποίο βγήκε στο δρόμο για να παλέψει ξανά για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ προχώρησε σε αυτό το αστυνομικό πογκρόμ.

Καταγγέλουμε την κυβέρνηση της Τρόικας που χρησιμοποεί την αστυνομική βία ως μοναδικό εργαλείο για να επιβάλλει την πολιτική των σκληρών αντεργατικών μέτρων και του βουλιάγματος στη χρεοκοπία. Η κρατική τρομοκρατία δε θα περάσει.

17/11/2010, Πάτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου