Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Απεργοσπάστες της ΠΑΣΚΕ έφτιαξαν οργάνωση του ...ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΘΕΛ !!

Διαβάστε την καταγγελία που δημοσιεύει στο σάιτ του το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, οργάνωση συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ και βγάλτε συμπέρασμα.
Τον ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν έχετε καταλάβει ακόμα, έχουν καταλάβει οι δυνάμεις του ΕΚΜ, οι Πασοκογενείς εκείνοι που έχουν εμπειρία, γνώση και ..θράσος.
Απ. Κασιμέρης
Δείτε πως περιγράφουν με επιστολές τους δυο συνδικαλιστές του ορίτζιναλ ΣΥΡΙΖΑ την κατάληψη και το καπέλωμα που έφαγαν με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν.
ΣΥΡΙΖΑ Ο.ΣΥ. με όρους ΠΑΣΟΚικής γραφειοκρατίας

Δημοσιοποιούμε επιστολή δύο μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ένας από τους οποίους ο Αποστόλης Κασιμέρης, εκλεγμένος στο ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία Αθήνας) προς τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σαν αντίδραση στην εμφάνιση απεργοσπαστών της ΠΑΣΚΕ να...



πρωτοστατούν στη δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ στον Ο.ΣΥ. Ο Ο.ΣΥ. (Οδικές Συγκοινωνίες) είναι η εταιρεία που προέκυψε από τη συγχώνευση της ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) με τον ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) με την εφαρμογή του νόμου Ρέππα (Ν. 3920 του 2011). Η επιστολή στάλθηκε στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προχθές Τετάρτη 21 Νοέμβρη.

Παρά την αντίδραση που προκλήθηκε από πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, χτες Πέμπτη 22 Νοεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΟΣΥ συγκροτήθηκε με τους απεργοσπάστες της ΠΑΣΚΕ επικεφαλής και με τους κουβαλητούς της ΠΑΣΚΕ να γιουχάρουν την προσπάθεια να γίνει πολιτική συζήτηση. Τελικά τα πραγματικά μέλη και οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν αγανακτισμένοι θεωρώντας πως το παιγνίδι ήταν στημένο και χωρίς νόημα.


Επιστολή στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Απόστολος Κασιμέρης
Μέλος ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ

Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Παγκρατίου από το 2009
και υποψήφιος με την Ανοιχτή Πόλη στις εκλογές του 2010

Σπύρος Παπασπύρος
Εργαζόμενος ΕΘΕΛ

Μέλος του ΣΥΝ Περιστερίου


Στις αρχές Νοεμβρίου είδαμε να αναρτούνται στα αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ ανακοινώσεις, οι οποίες καλούσαν στη «συγκρότηση πολιτικής κίνησης Ο.ΣΥ.-ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ» στις 8/11. Οι ανακοινώσεις, οι οποίες ήταν ανυπόγραφες, καλούσαν σε πρώτη συνάντηση «στα γραφεία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Πλ. Κουμουνδούρου, 3ος Όροφος...».

Στις 8/11 πήγαμε, μαζί με μια σειρά άλλους συναδέλφους, να συμμετέχουμε στη 1η συνάντηση για τη συγκρότηση της πολιτικής κίνησης Ο.ΣΥ.-ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Στο θυρωρείο της Κουμουνδούρου μας ενημέρωσαν πως η σύσκεψη θα γινόταν τελικά στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Α Αθήνας (στην οδο Σαρρή).

Από τον ΣΥΡΙΖΑ μας καλωσόρισε ο Ζ. Πεππές, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι αντικαθιστά τον Γ. Γαβρίλη, καθώς ο Γ. Γαβρίλης βρισκόταν εκτάκτως εκτός Αττικής. Τις εβδομάδες που προηγήθηκαν ακουγόταν πως ένα κομμάτι της ΠΑΣΚΕ καθοδηγούμενο από τον Α. Κολλά θα μεταπηδούσε στο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δεν μας έκανε ιδιαίτερη έκπληξη όταν ανάμεσα στους συγκεντρωμένους (γύρω στους 40) βρήκαμε μια σειρά γνωστά στελέχη της ΠΑΣΚΕ, μεταξύ των οποίων και τους κάτωθι:
  • τον Παντώτη Παναγιώτη, εκλεγμένο με την ΠΑΣΚΕ στην ΟΣ.Μ.Ε. (Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος), 3ο αναπληρωματικό για το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και αναπληρωματικό για το ΕΚΑ, εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ στο Πρωτοβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της ΕΘΕΛ (Συμβούλιο που ασχολείται με την αξιολόγηση και τις προαγωγές των εργαζομένων)
  • τον Γκιουλάκη Ηλία, εκλεγμένο με την ΠΑΣΚΕ στην ΟΣ.Μ.Ε. και 2ο αναπληρωματικό για το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ,
  • τον Σιφναίο Αντώνη, εκλεγμένο με την ΠΑΣΚΕ στην ΟΣ.Μ.Ε.

Συνάδελφοι, των οποίων η εκλογή με την ΠΑΣΚΕ είναι πολύ πρόσφατη, καθώς οι εκλογές στην ΕΘΕΛ (Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ) πραγματοποιήθηκαν στις 14 και 15 Μαρτίου 2012(*). Συνάδελφοι που ενσαρκώνουν το «μηχανισμό» του πάλαι ποτέ δικομματισμού με όλες τις πρακτικές του και που έχουν παίξει καθαρά απεργοσπαστικό ρόλο στον κλάδο μας, όχι μόνο κάποια στιγμή στο παρελθόν, αλλά και πολύ πρόσφατα!(**)

Δεν εκπλαγήκαμε από το γεγονός ότι οι συνάδελφοι αυτοί (όπως και άλλοι από την ΠΑΣΚΕ-ΕΘΕΛ) προσπαθούν να πηδήξουν από ένα πλοίο που βουλιάζει, σ' ένα κόμμα που όλα δείχνουν ότι θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου μετά τις επερχόμενες εκλογές. Εκπλαγήκαμε όμως από το γεγονός ότι από τα «κεντρικά» του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υπήρχε συνεργασία και στήριξη στα μέλη της ΠΑΣΚΕ, με στόχο τη δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ - Ο.ΣΥ την ίδια στιγμή που μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ (και μάλιστα μέλη από την εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ έμπαινε-δεν έμπαινε στη Βουλή) ήμασταν στο σκοτάδι, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση! Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές κάναμε (και εγώ, αλλά και άλλοι συνάδελφοι, οι οποίοι είναι μέλη του ΣΥΝ) εκστρατεία υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στα αμαξοστάσια. Πέντε μήνες αργότερα, ενημερωνόμαστε για τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ - Ο.ΣΥ από ανακοινώσεις - καλέσματα που τοιχοκολλούν στα αμαξοστάσια στελέχη της ΠΑΣΚΕ. Πέντε μήνες αργότερα μας καλεί η ΠΑΣΚΕ στην ...Κουμουνδούρου! Πέντε μήνες αργότερα ακούμε στην 1η συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ - Ο.ΣΥ, το συνάδελφο Π. Παντότη να λέει «δυο μήνες τώρα προσπαθούμε να στήσουμε το ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΘΕΛ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκουν να στήσουν στην ΕΘΕΛ είναι με όρους ΠΑΣΟΚικής γραφειοκρατίας. Στο αμαξοστάσιο της Πέτρου Ράλλη όπου ο συνάδελφος Η. Γκιουλάκης είναι τμηματάρχης, υπάρχουν ήδη καταγγελίες για μαζικές εγγραφές μελών, όχι στη βάση της κατανόησης των αρχών και των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στη βάση ανταλλαγμάτων, ακόμα και έμμεσων απειλών!

Αυτή η κατάσταση έχει ήδη απωθήσει έναν κόσμο με αγνές προθέσεις που θα μπορούσε να κερδηθεί στις ιδέες της αριστεράς από το να συμμετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΘΕΛ. Την ίδια στιγμή μια σειρά ανένταχτοι αριστεροί αγωνιστές, μια σειρά παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μέλη του ΣΥΝ νιώθουν πως αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργείται δεν τους «χωράει». Νιώθουν ότι αυτό που δημιουργείται «δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ».

Αύριο, 22/11 είναι η 2η συνέλευση ΟΣΥ-ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, η οποία καλείται στις 7.00 μ.μ. στον 3ο όροφο της Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που τοιχοκολλήθηκε και πάλι από τα μέλη της ΠΑΣΚΕ χωρίς οι υπόλοιποι να έχουμε οποιαδήποτε ενημέρωση, σκοπός αυτής της συνέλευσης είναι:

« -Συγκρότηση πολιτικής κίνησης Ο.ΣΥ-ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ
- Εκλογή Γραμματείας
- Εκλογή αντιπροσώπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ»

Η ανακοίνωση μας ενημερώνει επίσης πως «Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενοι της Ο.ΣΥ.»

Είναι εξαιρετικά πιθανό αύριο στον 3ο όροφο της Κουμουνδούρου να εκλεγεί η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΟΣΥ στηριγμένη στις προσωπικές «αυλές», τις υποσχέσεις και τις απειλές, παρ’ όλες τις προσπάθειες και τις δικές μας αλλά και άλλων συναγωνιστών εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΘΕΛ κινδυνεύει να μετατραπεί σ' ένα «μαγαζί» το οποίο οι επικεφαλής του θα τον χρησιμοποιήσουν για να πουλήσουν «εξουσία». Μια σειρά εργαζόμενοι δίνουμε τη μάχη «από τα κάτω» για να μην γίνει αυτό το σενάριο πραγματικότητα. Γνωρίζουμε πως αυτό δεν είναι αρκετό και ζητούμε από το πολιτικό και συνδικαλιστικό «κέντρο» του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τις ευθύνες του.

________­­­­­___________________
Σημειώσεις:
(*) Για τα αποτελέσματα των εκλογών δείτε:
http://paske-osy.blogspot.gr/2012/04/blog-post_03.html(**) Το Μάρτη του 2011 η ΠΑΣΚΕ είχε χάσει τον έλεγχο των γενικών συνελεύσεων στην ΕΘΕΛ. Οι εργαζόμενοι είχαν ψηφίσει για 2 συνελεύσεις απανωτά αγωνιστικά πλαίσια και συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, καταψηφίζοντας τις προτάσεις και τα πλαίσια του προεδρείου. Αυτό ήταν πρωτόγνωρο για τον χώρο μας. Μετά από αυτά τα αποτελέσματα, η ΠΑΣΚΕ σταμάτησε να καλεί συνελεύσεις (σταμάτησε ακόμα και τη λειτουργία του ΔΣ) και επέβαλλε στον κλάδο ένα «δημοψήφισμα» (Μάρτης 2011) παραβιάζοντας το ίδιο το καταστατικό του σωματείου μας. Στο δημοψήφισμα, όπου οι εργαζόμενοι καλούνταν να απαντήσουν «ναι» ή «όχι» στη συνέχιση των κινητοποιήσεων, ο μηχανισμός της ΠΑΣΚΕ στον οποίο συμπεριλαμβάνονται οι προαναφερόμενοι συνάδελφοι «έδωσε ρέστα». Με υποσχέσεις και φοβέρες κινητοποίησε το σύνολο των ψηφοφόρων της παράταξης υπέρ ...του τερματισμού των κινητοποιήσεων. Καθώς όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν την κατάργηση των συνελεύσεων και το αντικαταστικό/πραξικοπηματικό δημοψήφισμα, η ΠΑΣΚΕ και ο μηχανισμός της νίκησαν με ποσοστά που θα ζήλευε ακόμα και ο Μπεν Αλί. Περισσότερα για το δημοψήφισμα διαβάστε εδώ: http://etheldrivers.blogspot.com/2011/03/blog-post_2094.html


http://www.xekinima.org/arthra/view/article/syriza-osy-me-oroys-pasokikis-grafeiokratias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου