Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» - Τρίμηνη διαθεσιμότητα στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου

Επίσκεψη αλληλεγγύης του Κινήματος Δεν Πληρώνω στους ηρωικούς χαλυβουργούς
Σε συνέλευση καλεί αύριο το σωματείο. Σε διαθεσιμότητα από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Νοέμβρη και για τρεις μήνες αποφάσισε μονομερώς να θέσει η εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» όλο το προσωπικό του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο. Αυτή την ενημέρωση έκαναν στο σωματείο, σε συνάντηση που έγινε την περασμένη Δευτέρα.

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται ελάχιστους μήνες από τη βίαιη καταστολή με δυνάμεις των ΜΑΤ της ηρωικής πολύμηνης απεργίας των χαλυβουργών του Ασπροπύργου, μετά από εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και της συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) υποστηρίζοντας, ότι το εργοστάσιο πρέπει να ανοίξει. Μετά από άγρια επίθεση που είχε εξαπολυθεί μέσω των ΜΜΕ, ότι οι εργάτες κρατάνε το ...
εργοστάσιο κλειστό, ήρθε ο ίδιος ο εργοδότης να το κλείσει ομολογώντας ότι το μόνο που επιδίωκε ήταν να σπάσει τον περήφανο αγώνα των χαλυβουργών. Ταυτόχρονα, αποδεικνύεται ότι στον καπιταλισμό τα εργοστάσια είναι ανοικτά μόνο όπως και όταν αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάθε επιχειρηματία.
Στη συνάντηση η εργοδοσία επανέλαβε πως η επιχείρηση έχει πρόβλημα «ανταγωνιστικότητας» και μείωση παραγγελιών και για το λόγο αυτό θα προχωρήσει μόνη της στις διαθεσιμότητες, όπως της δίνουν το δικαίωμα οι αντεργατικοί νόμοι. Κάτι που σημαίνει, ότι οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν το 50% των μισθών χωρίς να γνωρίζουν τι θα γίνει και μετά τους τρεις μήνες, καθώς η εργοδοσία άφησε ανοιχτό... αν «δεν αλλάξει η κατάσταση» να προχωρήσει και σε περαιτέρω αντεργατικές παρεμβάσεις.
Ξεκάθαρη ήταν η απάντηση που πήρε από το ΔΣ του Σωματείου το οποίο ομόφωνα απέρριψε τις προκλητικές αντεργατικές αξιώσεις της εργοδοσίας. Για το λόγο αυτό αύριο Πέμπτη προχωράει σε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις 3.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, ώστε να τους ενημερώσει και να αποφασίσουν πώς θα απαντήσουν στην εργοδοσία.
Να σημειωθεί βέβαια, ότι η εργοδοσία πριν προχωρήσει στα αντεργατικά της σχέδια εκτός από τις 120 απολύσεις που έχει κάνει στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου, φρόντισε να εξασφαλίσει επιχειρησιακή σύμβαση με μείωση μισθών 18% για όλους τους εργαζόμενους στα εργοστάσια του ομίλου σε Βόλο και Βελεστίνο μέσω του εργοδοτικού σωματείου. Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι εκεί δουλεύουν και υπερωρίες για να προλάβουν τις παραγγελίες του Μάνεση. Γίνεται αντιληπτό, ότι η εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» προσπαθεί να εξασφαλίσει τα κέρδη της τσακίζοντας τους εργάτες και παρά τα προκλητικά προνόμια που εδώ και καιρό έχει εξασφαλίσει από τις κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου