Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ: ENHMEΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ


ENHMEΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ
από ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ Σάββατο 7 Αυγούστου 2010


ΣΤΙΣ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝΣΤΟΛΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008 ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ

Την Πέμπτη 5 Αυγούστου μετά από διακοπή περίπου 10 ημερών συνεχίστηκε η δίκη στην Άμφισσα με την αγόρευση του εισαγγελέα.

Ο τελευταίος καττηγορεί τον κορκονέα για "ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο" και τον σαραλιώτη για συνέργεια στην πράξη. Επίσης κατηγόρησε τους δύο αστυνομικούς για τα ψέματα που είπαν για να συσκοτίσουν το ατράνταχτο γεγονός της εν ψυχρώ δολοφονίας του 15χρονου μαθητή. Επιπλέον δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό από αυτά που ζήτησε ο Κορκονέας να ληφθούν υπ όψιν. Η συνέχεια της δίκης ορίστηκε για τις 2 Σεπτέμβρη οπότε θα ακολουθήσουν η πολιτική αγωγή και οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, η πρόταση ποινής του εισαγγελέα και η απόφαση του δικαστηρίου.

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στη συγκάλυψη της Κρατικής Δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έδωσε για δεύτερη φορά το παρόν στην Άμφισσα με την παρουσία πολλών συντρόφων. Κρεμάσαμε το πανώ μας - με το σύνθημα Καμία Επιείκεια στους εχθρούς της ζωής και της ελευθερίας - δίπλα από την είσοδο των δικαστηρίων αντιμετωπίζοντας επιτυχώς τις αρχικές προκλήσεις των μπάτσων. Από την αρχή της δίκης στις 9.30 φωνάζαμε συνθήματα ενάντια στους δολοφόνους, την αστυνομία, το κράτος κλπ έξω από το χώρο του δικαστηρίου, διαβάζοντας παράλληλα με ντουντούκα την ανακοίνωσή μας. Τα συνθήματα συχνά ακούγονταν και μέσα στην δικαστική αίθουσα. Επιπλέον μοιράστηκαν περί τις 200 προκηρύξεις στους κατοίκους. Στο τέλος της δίκης έγινε μια παρέμβαση στην πόλη με συνθήματα και μοίρασμα προκηρύξεων σε πλατεία και ένα-δυό δρόμους κοντά στα δικαστήρια. Οι αντιδράσεις των κατοίκων ήταν πολύ θετικές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της πολυάριθμης αστυνομικής δύναμης στην Άμφισσα, στην είσοδο του δικαστηρίου και μέσα στην αίθουσα ( όπου βρίσκονται πάνοπλοι μπάτσοι και πολλοί ασφαλίτες) μας εξόργισε η καταγραφή των στοιχείων μας κατά την είσοδό μας στην δικαστική αίθουσα. Διαμαρτυρηθήκαμε ακόμα πιο έντονα για αυτήν την χουντοειδή πράξη γιατί μας δόθηκε η "απάντηση" ότι η δίκη είναι "υψίστης ασφαλείας" και λόγοι ¨τάξης και ασφάλειας" αναγκάζουν τις αρχές να μας... φακελώσουν. Τόσο καλά...

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στη Συγκάλυψη της Κρατικής Δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ετοιμάζει νέες δράσεις σε συνοικίες και το κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων μέσα στον Αύγουστο, έτσι ώστε οι επόμενες άνοδοι στην Άμφισσα στις αρχές του Σεπτέμβρη να είναι όσο πιο δυναμικές χρειάζεται. Στις κοινωνικές αναμετρήσεις που έχουν αρχίσει, είναι σημαντικό για μια υπόθεση που προκάλεσε ολόκληρη εξέγερση Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ.

ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 19.30 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου