Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Το προσωπικό του Μετρό κινητοποιείται


Ενημέρωση για το επιβατικό κοινό
Το προσωπικό του Μετρό κινητοποιείται.Οι απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζονται οδηγούν σε ελλιπή συντήρηση συρμών και εγκαταστάσεων,μειωμένο επίπεδο ασφάλειας των επιβατών και χειρότερες συνθήκες εργασίας.Το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερες υπηρεσείες προς το επιβατικό κοινό και απαξίωση του μέσου με σκοπό την ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα που ειναι ξεκάθαρο ότι ετοιμάζουν.
Για τις επιπτώσεις που απορρέουν απο τη μείωση του προσωπικού και κατ' επέκταση την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, την έκπτωση σε όλα τα επίπεδα ασφαλείας επιβατών και την απαξίωση του ΜΕΤΡΟ,είναι αποκλειστικά υπαίτιοι όλοι αυτοί που παίρνουν την ευθήνη για τις απολύσεις εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Δικαιολογούν τις απολύσεις απικλούμενοι ενα υποτιθέμενο έλλειμα .Το Μετρό λειτουργεί 100% αυτοχρηματοδοτούμενο και δεν απαιτεί ούτε ένα Ευρώ απο την τσέπη των φορολογούμενων.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσουν μέτρα συρρικνώσεως ούτε στο Μετρό, ούτε
πουθενά.Δεν θα ανεχθούμε καμία απόλυση εργαζόμενου.Πρέπει να υπερασπιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις , λαμβάνοντας υπόψη και τις απιβαρημένες συνθήκες της υπόγειας εργασίας (ποιότητα αέρα,τεχνητός φωτισμός,θόρυβος,ακτινοβολίες).
Ως εργαζόμενοι στο Μετρό της αθήνας υποστηρίζουμε την ασφαλή και ποιοτική μετακίνηση του επιβατικού κοινού και ζητάμε την κατανόηση του γιατί ο αγώνας μας
ειναι κομμάτι του αγώνα όλων των εργαζομένων.Ζητάμε τη στήριξη του κόσμου γιατί η νίκη μας θα δώσει δύναμη και σε όλους τους άλλους αγώνες.
Απο ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου